۱۰ اسفند ۱۳۸۶، ۱۲:۳۷

پروژه افزایش تولید علوفه از سال آینده در کشور اجرا می شود

پروژه افزایش تولید علوفه از سال آینده در کشور اجرا می شود

مدیرکل دفتر امور ذرت و محصولات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی گفت: به منظور برطرف کردن موانع رشد تولیدات علوفه ای براساس پتانسیلهای استانی، پروژه افزایش تولید علوفه از سال آینده در سطح کشور اجرایی می شود.

محمدمهدی کابلی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هدف از اجرای پروژه افزایش تولید علوفه مورد نیاز هر استان، برطرف کردن موانع رشد و اجرایی کردن آن بر اساس پتانسیلهای موجود در کشور و تامین علوفه مورد نیاز دامها است که از سال آینده در سطح کشور عملیاتی می شود.

مدیر کل دفتر امور ذرت و محصولات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی، بیان کرد: پروژه تولید انواع محصولات علوفه ای از سال آینده براساس شناسایی پتانسیل استانهای مختلف و با لحاظ کردن شرایط اقلیمی و تنوع دامی اجرایی می شود.

نیاز 62 میلیون تنی علوفه در بخش دام و طیور

وی اظهارداشت: در سال زراعی 83-84 حدود 22 درصد اراضی کشور زیر کشت محصولات علوفه ای بوده که امسال این سطح به 25 درصد افزایش یافته، همچنین دراین سال بیش از30 درصد از تولید محصولات زراعی به نباتات علوفه ای اختصاص یافته است.

کابلی افزود: طبق برنامه چهارم توسعه تولید محصولات علوفه ای در سال زراعی 85-86 باید به رقمی بالغ بر20.4 میلیون تن می رسید که هم اکنون این میزان به 22.8 میلیون تن افزایش یافته است.

وی با اشاره به وجود بیش از 30 محصول علوفه ای در سطح کشور، کشت 15 محصول را در سطح وسیع عنوان کرد و افزود: منابع تولید علوفه در کشور از 5 بخش علوفه زراعی، ذرت علوفه ای، علوفه های مرتعی، بقایای زراعی و علوفه های دانه ای  تامین می شود.

مدیر کل دفتر امور ذرت ومحصولات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید محصولات علوفه ای را بالغ بر 73 میلیون تن اعلام و تصریح کرد: طبق اطلاعات معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی نیاز بخش دام و طیور کشور در سال گذشته به علوفه حدود 62 میلیون تن بوده است.

وی تصریح کرد: حدود 10 میلیون تن علوفه مازاد در سطح کشور وجود دارد که از کیفیت لازم برخوردار نیستند؛ لذا تولید علوفه های مغذی به نحوی که قادربه تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز دام و طیورکشور باشند، از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی است.

کشت علوفه های دارای قابلیت رشد سریع در 51 مزرعه الگویی

کابلی بیان کرد: درحال حاضردرتمامی استانها برای تامین علوفه مورد نیازدامها و مرتفع کردن مشکلات موجود در صنعت دامپروری به واسطه کمبود علوفه حرکتهای موثری آغازشده است.

وی با بیان مطلب فوق، افزود: درتولید محصولات علوفه ای سه عامل آب، خاک و مدیریت  نیروی انسانی به عنوان عناصراصلی محسوب می شوند و با توجه به اینکه کشور ما در منطقه خشک جهان قرار دارد، درصد بالایی ازاراضی کشور را شوری تهدید می کند؛ لذا ساماندهی مدیریت مزرعه، تولید گیاهان مقاوم به خشکی و شوری و نیز رعایت اصول "به زراعی" امری ضروری است.

مدیر کل دفتر امور ذرت ومحصولات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی، بیان کرد: بیش از 5 میلیون هکتار جای کشت گندم، جو، کلزا و برنج در سطح کشور وجود دارد؛ این در حالی است که در بسیاری از مناطق، سطح وسیعی از این اراضی  پس از برداشت محصول رها شده و کشت صورت نمی گیرد.

وی افزود: می توان با کشت محصولات علوفه ای که دارای قابلیت رشد سریع و با کیفیت بالا هستند، درصد قابل ملاحظه ای از نیاز به این محصول را در اراضی رها شده تامین کرد.

کابلی گفت: در حال حاضر برنامه کشت خلدر، ماشک، نخود علوفه ای، کلزای علوفه ای، چغندرو شلغم علوفه ای به عنوان علوفه های دارای قابلیت رشد سریع که می توانند ظرف مدت کوتاهی (50 تا 70 روزه) دوران رشد خود را کامل کنند، در دستور کار قرار گرفته است. 

وی عنوان کرد: طبق برنامه چهارم توسعه تا 5 درصد معادل 150 تا 250 هزارهکتارازاراضی مذکور باید در استانهای سردسیر و معتدل کشور به کشت دوم علوفه های دارای قابلیت رشد سریع اختصاص یابند.

مدیر کل دفتر امور ذرت ومحصولات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: طبق بررسی های صورت گرفته متوسط تولید علوفه خلدر و ماشک 30 تن علوفه تر و 5 تا 6  تن علوفه خشک مرغوب است.

وی تصریح کرد: در سال جاری مقدمات کشت علوفه های دارای قابلیت رشد سریع با تامین بذر و سایر نهاده ها و ایجاد 51 مزرعه الگویی در سطح 17 استان کشور فراهم شده که در حال حاضر در 4 استان زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی در سطح وسیع کشت این گیاهان صورت گرفته است.

افزایش 12 هزار هکتاری سطح زیر کشت محصولات علوفه ای

کابلی افزود: برای سال آینده سطح زیرکشت محصولات علوفه ای از 4 هزار هکتار فعلی به 12 هزارهکتارافزایش خواهد یافت، این جزو برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.

وی با اشاره به حدود 6 میلیون هکتار دیم زاردر سطح کشور، اظهار داشت: بهینه کردن تولید در دیم زارها با کشت علوفه های یکساله و دائمی از برنامه های ما در الگوی کشت سال آینده است.

مدیر کل دفتر امور ذرت ومحصولات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی، بیان کرد: در حال حاضربالغ بر یک میلیون و 600 هزار هکتار اراضی دیم کم بازده و حتی رها شده در کشور وجود دارد که با همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در صدد هستیم در پروسه ای 7 ساله این میزان سطح به کشت یونجه دیم، اسپرس دیم، انواع ماشکها و کشت مخلوط اختصاص یابد.

وی افزود: پروتئین کاه و کلش گندم، جو و برنج زیر 5 درصد است در حالیکه میزان پروتئین در علوفه های مورد نظر( یونجه اسپرس، شبدرها و ماشکها) بالغ بر 20 تا 25 درصد است؛ لذا از اختلاط  منابع متنوع علوفه ای می توان پروتئین و انرژی مورد نیاز دامها را تامین نماییم.

کابلی واردات محصولات علوفه ای را پرهزینه و مشکل خواند و افزود: به جزجو، ذرت و کنجاله ها  واردات محصولات علوفه ای صورت نمی گیرد، ضمن اینکه معتقدیم خودکفایی در فرآورده های دامی باید براساس خود اتکایی به محصولات علوفه ای انجام شود.

کد خبر 646917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha