به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مفاد به توافق رسیده در این پروتکل دو کشور در بخشهای مختلف به ویژه فنی ، صنعت ، امورزیربنایی ، نیرو ، مسکن و شهرسازی ، اقتصادی ، تجاری ، معدنی و زمین شناسی و اکتشافات معدنی همکاری خواهند کرد .
دو کشوردر این پروتکل آمادگی خود را برای مذاکره ، تنظیم و امضاء اسناد درخصوص بهره برداری از معادن نیکل ، کروم ، سنگ آهن و سایر فلزات اکتشافی در کنگو ؛ نوسازی و بازسازی و احداث کارخانجات سیمان به ظرفیت سالانه 10 میلیون تن در قالب 10 کارخانه در این کشور ؛ واردات مواداولیه معدنی مورد نیاز ایران ؛ احداث و بازسازی انواع نیروگاه الکتریکی ، حرارتی و آبی کنگو ؛ ایجاد خط لوله انتقال نفت از سواحل کنگو تا بندر ماتادی ؛ صدور و تولید انواع کشتی و قایق در کنگو ؛ اکتشاف و استخراج نفت و گاز و احداث واحدهای مسکونی و بازسازی و احداث ساختمانهای دولتی در کنگو اعلام کردند .
براساس این پروتکل ، جمهوری اسلامی ایران بر اساس تجربیات اجرایی خود در زمینه اکتشاف ذخایر معدنی و انتقال دانش فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی به کنگو اقدام می نماید و منابع مالی این همکاری نیز از طریق ورود مواد معدنی ظرف مدت دو ماه تامین خواهد شد.
وزیر صنایع و معادن ایران و وزیر انرژی کنگو پس از امضای پروتکل همکاری مشترک ، در بیانیه پایانی سفر کاری هیئت جمهوری دموکراتیک کنگو به ایران بر اراده خود برای پیگیری و تحقق همکاریهای ذکر شده در یادداشت تفاهمی که 21 دسامبر 2008 در کینشازا به امضای مسئولان دو کشور رسیده بود تاکید و خواستار توسعه این همکاریها در دیگر زمینه ها شدند .
دوطرف همچنین درباره تامین بوجه لازم برای طرحهای مشترک با استفاده از منابع طبیعی کنگو ، اختصاص خط اعتباری در وزارت امور اقتصادی و داریی ایران و درقالب BOT یا BOOT در مشارکتهای دولتی - خصوصی یا بخشهای خصوصی – خصوصی گفتگو کردند . در این بیانیه زمینه های همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف برشمرده شد.
نظر شما