جامعه شناسی کجروی

ویراست دوم کتاب جامعه شناسی کجروی به قلم علی سلیمی و محمد داوری از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با شمارگان 1000 نسخه و به همت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه وارد بازار نشر شد.

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی : این اثر که کتاب اول از آثار مربوط به مجموعه مطالعات کجروی و کنترل اجتماعی محسوب می شود، پس از سخن نویسندگان و مقدمه ای نسبتا مفصل درباره جامعه شناسی کجروی و انواع مشاهدات جامعه شناختی از چهار فصل اصلی با عناوین "کجروی را بشناسیم"، "پدیدآورندگان کجروی"، "تبیین کجروی" و "کنترل اجتماعی" تشکیل شده است.

آنگونه که نویسندگان این اثر اشاره کرده اند، این کتاب محصول مقدماتی طرحی پژوهشی است که بنا دارد مسیرهای فهم کجروی را با تکیه بر تحلیلهای نظری آن، عمدتا از طریق روایتهای جامعه شناختی، پی بگیرد؛ یافته های خود را به شکلی سامانمند به دیدگاههای اسلامی پیوند بزند و حاصل را در صورت امکان در قالب نوعی الگوی نظری به جامعه علمی کشور عرضه کند.

 

به بیان دیگر، "جامعه شناسی کجروی" حاصل جستجویی نسبتا فراگیر در قلمرو گسترده و پرتنوع مطالعه جرم و کجروی است و رویکرد آن در گزینش مباحث و نحوه پرداختن به آنها، این بوده که آنها بتوانند شالوده های مورد نیاز برای ارائه یک الگوی نظری جامعه شناختی کجروی باشند و دستمایه های کافی و وافی را برای تدوین هرچند مقدماتی، چنین الگویی بر اساس گزاره های موجود در منابع اصیل اسلامی، قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) فراهم آورند.

همچنین ویراست دوم این کتاب حاصل بازنگری ای کلی در ویراست نخست آن است و در قالب یک مقدمه و چهار فصل مذکور، مباحثی را در قالب محورهای زیر ارائه می دهد:

- تصویری کلی از گستره و ابعاد علم ورزی در قلمرو مطالعه جرم و کجروی که نگاه آن عمدتا بر زیررشته "جامعه شناسی کجروی" متمرکز است.

- چیستی کجروی و ویژگیهای اختلاف آفرین و مورد وفاق آن.

- شناخت قشرها، گروهها یا افراد کجرو یا بزه دیده که در شکلهای مختلف زمینه ساز یا فاعل رفتارهای کجروانه در جامعه اند و نکات شایان توجه در این شناخت.

- مفهوم و ویژگیهای تبیین کجروی و گستره تبیینهای ارائه شده پیرامون آن.

- شناخت مفهوم، ابعاد و مکانسیمهای کنترل اجتماعی و عناصری که عرصه گسترده مقابله با جرم و کجروی را شکل می دهند.

پدیدآورندگان این اثر بر آنند که ویژگیهای جمع آمده در کتاب حاضر، معیارهای مورد نیاز در یک منبع تحقیقی و کمک درسی در حوزه های متفاوت مطالعات کجروی را بر می آورد و استفاده از آن را برای دانش پژوهشان سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، در رشته های جامعه شناسی، حقوق، جرم شناسی، روان شناسی و علوم تربیتی مناسب می سازد.

کد خبر 655651

شهر خبر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha