به گزارش خبرنگارمهر، سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت خارجه پیش از ظهر امروز در آخرین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران داخلی وخارجی در سال 86، پس از تسلیت شهادت امام حسن عسگری (ع)، از حضور پرشور و با نشاط مردم ایران در انتخابات اخیر تقدیر کرد و خاطر نشان کرد که پیام عمده این مشارکت کم نظیر استقلال طلبی، مقابله با دخالت بدخواهان و بیگانگان در امور داخلی و همچنین حمایت از روند مردمسالاری دینی، نظام جمهوری اسلامی ایران و ارزش های انقلاب است.
پیام حضور با نشاط ملی
وی افزود: بدون شک مشارکت غرور آفرین مردم ایران در عرصه انتخابات، قدرت های خارجی را به تجدید نظر در نوع تعاملشان با ایران وادار خواهد کرد.
وزیرخارجه سوئیس در تهران
سخنگوی وزارت خارجه از سفر وزیر خارجه سوئیس طی امروز به تهران خبر داد و گفت: در جریان این سفر درباره مهمترین مسائل بین المللی ، تحولات منطقه و همکاری های دو کشور در عرصه انرژی و اقتصاد گفتگو خواهد شد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا وزیر خارجه سوئیس حامل پیامی از آمریکا برای ایران یا بالعکس خواهد بود؟ گفت: چارچوب های این سفر همان است که عرض کردم.
از آمریکا پیامی دریافت نکرده ایم
حسینی مواضع اخیر هنری کیسینجر در خصوص لزوم مذاکره مستقیم ایران و آمریکا را تحلیل شخصی این مقام سابق آمریکایی عنوان کرد و یاد آور شد که تهران در این خصوص پیامی را از کانال های رسمی دریافت نکرده اما در عین حال برنامه ای برای گفتگوی دوجانبه با آمریکا ندارد.
سرنوشت دور بعدی مذاکرات ایران وآمریکا
وی در خصوص دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا نیز اظهار داشت: در این خصوص طرف عراقی در حال انجام تلاش هایی است ولی موضع ما در خصوص مسائل عراق و این گفتگوها تغییری نکرده و چنانچه پیشنهادی دریافت کنیم آن را بررسی خواهیم کرد.
تکذیب چند خبر
خبرنگاری از سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مطلب اخیر روزنامه السفیر بیروت مبنی بر اینکه نماینده ویژه فرانسه در امور لبنان درخواستی برای سفر به ایران داشته اما تهران به دلایلی این درخواست را رد کرده است که وی در پاسخ یادآور شد: در خصوص مسائل لبنان ما با تمام طرف هایی که می توانند نقش موثر و سازنده ای در آن کشور ایفا کنند و برای ایجاد تفاهم بین گروههای مختلف لبنان و نزدیک کردن دیدگاههای این طرف ها به یکدیگر رایزنی هایی را در داخل ایران و خارج داشته ایم.
حسینی افزود: این رایزنی ها همچنان ادامه دارد اما در خصوص نماینده ویژه فرانسه یا وزیر خارجه آن کشور به ایران مطلب خاصی مطرح نشده است.
وی همچنین طرح این موضوع که ایران با اعمال تغییرات در خاورمیانه غیر از موضوع تغییر حاکمیت سوریه موافق است این موضوع در مذاکره با سعود الفیصل را تایید نکرد و گفت: مسائل مطرح شده در این مذاکرات کاملا مشخص شده و آنچه در روزنامه ها مطرح شده صحیح نیست.
نکات مثبت بیش از منفی
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص آخرین مواضع ایران درباره گزارش اخیر البرادعی و وجود برخی نقاط مبهم در مواضع کشورمان در این خصوص، گفت: مسئولان مختلف ما ارزیابی خود را در این باره اعلام کرده اند و ما نکات مثبتی که به ویژه در همکاری های ایران و آژانس در مدالیته مورد توافق دو طرف وجود داشت را مورد اشاره و توضیح قرار دادیم.
حسینی ادامه داد:هر چند که ممکن است گزارش اخیر البرادعی حاوی برخی نکات منفی باشد اما این مسائل در مقابل نکات مثبت آن خیلی مطرح نیست وارزیابی کلی ما از این گزارش مثبت بوده ومعتقدیم با حل و فصل مسائل نهایی باقیمانده بین ایران و آژانس و طرح این موضوع درگزارش البرادعی روند موضوع هسته ای ما عادی شده است.
وی در خصوص موضع تهران درباره قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه کشورمان نیز افزود: در این خصوص هم ما بررسی ها وبحث های لازم را انجام داده ایم اما در خصوص تصمیماتی که بخواهیم در واکنش به قطعنامه اتخاذ و آن را به صورت رسمی اعلام کنیم در آینده اطلاع رسانی خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: البته تاکید کرده ایم که صدور قطعنامه روند نادرست و غیر تاثیرگذار است و در همین چارچوب نیز به کشورهای صادر کننده این قطعنامه توصیه کرده ایم که رویکرد واقع بینانه ای در خصوص فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران داشته باشند.
حسینی تصریح کرد: صدور قطعنامه های شورای امنیت هیچ بخشی از فعالیت های هسته ای ایران را تغییر نخواهد دارد.
بن بستی در کار نیست
وی وقوع هر گونه بن بست در موضوع هسته ای ایران را رد و تاکید کرد: ما اعتقادی به اینکه بن بستی در فعالیت های هسته ای ایران ایجاد شده باشد نداریم و فعالیت های مان را در چارچوب NPT ، اساسنامه آژانس و مقررات این نهاد بین المللی ادامه خواهیم داد.
برنده و بازنده واقعی انتخابات
سخنگوی وزارت خارجه درباره جو سازی های رسانه ای و مواضع برخی مقامات غربی در خصوص نتایج احتمالی انتخابات مجلس هشتم، گفت: این قبیل مواضع که بر اساس تردیدات صورت می گیرد عموما گمانه زنی است اما حقیقت این است که تدابیر رسانه های غربی و آمریکایی در این خصوص برای دلسرد کردن مردم به نتیجه ای نرسیده و مثل همیشه حضور گسترده و با نشاط مردم در عرصه انتخابات را شاهد بودیم.
حسینی با بیان اینکه حضور پرشور مردم ایران در عرصه انتخابات دلسردی و ناامیدی القایی رسانه های غربی را به خود آنها بازگردانده است، تاکید کرد: قطعا بازنده اصلی این انتخابات آمریکا و برنده حقیقی آن مردم ایران و جوانان ما بوده اند.
علت بازگشت زود هنگام رئیس جمهور از سنگال
وی در پاسخ به سئوالی دیگر در خصوص بازگشت زود هنگام رئیس جمهور از سنگال، وجود هر گونه علت خاص را درباره این مسئله را رد کرد و گفت: برنامه های رئیس جمهور در این سفر فشرده و متراکم بود که در مدت تعیین شده این برنامه ها به طور کامل انجام شد و ایشان برای حضور در انتخابات به کشور بازگشتند.
متکی؛ میهمان اجلاس اتحادیه عرب
در بخش دیگری از این نشست خبری از حسینی در خصوص حضور وزیر امور خارجه در نشست سالانه اتحادیه عرب در دمشق سئوال شد که وی با تایید حضور متکی در این نشست اظهار داشت: وزیر امور خارجه سال گذشته نیز در کنفرانس اتحادیه عرب که در ریاض برگزار شد بنابر دعوت میزبان حضور یافت و در کنفرانس دمشق نیز به واسطه دعوتی که انجام شده حضور می یابند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مواضع پیشین کشورمان مبنی بر لزوم تاسیس سازمانی منطقه ای با اختیارات بیشتراز سازمانها ومجامع فعلی، اظهار داشت: البته اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس دو سازمان سامان دهنده همکاریهای منطقه ای هستند اما آنچه از سوی جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید قرار داشته لزوم نزدیک تر شدن همکاری های منطقه ای به ویژه در ترتیبات امنیتی بوده است.
گزارش توفیقات دستگاه دیپلماسی در سال 86
حسینی در ادامه سخنانش به ارائه گزارشی مختصر ازتوفیقات دستگاه دیپلماسی کشور طی سال 86 پرداخت و این سال را سالی سرشار از توفیقات بزرگ برای دستگاه دیپلماسی کشور برشمرد.
وی افزود: طی سال 86 علاوه بر گسترش روابط باجهان ایران حضور فعالی در مجامع بین المللی داشت و سفرهای زیادی را در راستای توسعه روابط تجاری و ایجاد بازار برای محصولات ایرانی صورت گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه سفر دکتر احمدی نژاد به نیویورک و حداقل سفر وی به 17 کشور مختلف رامورد اشاره قرار دادو افزود: علاوه بر سفرهای متعدد، برگزاری اجلاس غیر متعهدها و تنوع فرهنگی با حضور وزرای بیش از 80 کشور جهان در تهران و همچنین برگزاری اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر از موفقترین اقدامات موفق دستگاه دیپلماسی کشور در سال جاری بود.
حسینی همچنین با اشاره به عزم جمهوری اسلامی ایران برای گسترش وتعمیق مناسبات با کشورهای حاشیه خلیج فارس و ارائه پیشنهاد 12 گانه رئیس جمهور به کشورهای این حوزه از تداوم سیاست ایران در این راستا خبر داد.
وی ادامه داد: در خصوص همکاری با کشورهای اروپایی نیز گفتگو با این کشورها برای متنوع کردن موضوعات مورد علاقه دو طرف به ویژه در بحث اقتصادی ادامه داشته و وزیر خارجه دیدارهای بسیاری را بامقامات آنها انجام داده است. علاوه بر این سفرهای مختلفی نیز از سوی هیئت های پارلمانی به ایران و بالعکس انجام شده است.
ایران و استقلال کوزوو
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه در مورد موضع نهایی ایران در خصوص استقلال کوزوو، گفت: در این باره از زمانی که اعلام مواضع آغاز شده است شاهد اختلاف نظرها و تنش های بسیاری بوده ایم که در این شرایط بسیاری ازکشورها نیز ضمن بررسی زوایای مختلف این اقدام (استقلال کوزوو) آثار مختلف آن بر منطقه بالکان را مورد توجه قرار داده و عجله ای برای اعلام موضوع در این خصوص ندارند که ما نیز در این رابطه پس از بررسی مسائل لازم موضع نهایی خود را اعلام می کنیم.
رای غیرمنتظره لیبی
حسینی همچنین این ادعا را که ایران به نوعی در تلاش برای ارتباط پرونده امام موسی صدر با موضوع هسته ای در ارتباط باکشور لیبی است را رد کرد و ضمن انتقاد تلویحی از رای مثبت لیبی به قطعنامه شورای امنیت علیه کشورمان، گفت: با توجه به مواضع سفیر لیبی در شورای امنیت رای این کشور به قطعنامه برای ما غیر منتظره بود اما این موضوع رابطی به پرونده امام موسی صدر ندارد.
نظر شما