به گزارش خبرگزاری مهر،"پاول فلگن هایر" یک کارشناس نظامی روسی در گفتگو با روزنامه اتریشی "استاندارد" در این باره اظهار داشت : طرح سپر موشکی آمریکا از نظر روسیه یک تهدید قلمداد شده و ما این توجیه آمریکا برای استقرار چنین سامانه ای در شرق اروپا را مبنی بر مقابله با تهدیدهای احتمالی ایران نمی پذیریم و به آن اعتقاد نداریم .
وی همچنین خاطر نشان کرد : این امکان وجود دارد که این سلاحها که با توجیه راکتهای تدافعی به وجود می آیند برای حمله و یورش به کار گرفته شوند.
این کارشناس روسی تصریح کرد : این موضوع در نشست آتی سران کشورهای عضو ناتو(سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) در بخارست به صورت جزئی بررسی می شود.
آمریکا در ژانویه 2007 به لهستان و جمهوری چک پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری در خاک جمهوری چک مستقر کند که این مسئله با مخالفت روسیه روبرو شده است.
وی در ادامه درباره طرح وسعت ناتو به شرق و مخالفت روسیه با این اقدام اظهار داشت : مخالفت روسیه با پیوستن گرجستان و اوکراین به ناتو خیلی شدید و جدی است. در دیدار اخیر صدراعظم آلمان با پوتین در مسکو رئیس جمهوری روسیه تهدید کرد که پیشرفت طرح گسترش ناتو به شرق به همکاری روسیه با ناتو در افغانستان لطمه می زند. این امرعملیات متزلزل ناتو در افغانستان را در معرض خطر قرار خواهد داد.
"فلگن هایر" در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که پیوستن گرجستان و اوکراین به ناتو برای روسیه چه مفهومی می تواند داشته باشد، اظهار داشت : این می تواند یک سناریوی خطرناک باشد. چنین موضوعی اصلا برای روسیه پذیرفتنی نیست.
نظر شما