به گزارش خبرنگار مهر، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیهای ضمن نگرانی از توسعه شهرکسازی رژیم اشغالگر اسرائیل در نوار غزه، خواستار توقف فوری در توسعه شهرکسازیها و رعایت قوانین بینالمللی شد.
سازمان ملل خواستار توقف شهرکسازی صهیونیستها در فلسطین شد
دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیهای از توسعه شهرکسازی رژیم اشغالگر اسرائیل در نوار غزه در فلسطین اظهار نگرانی کرد و گفت: دولت اسرائیل به ساخت بیش از 750 هزار واحد مسکونی در فلسطین اقدام کرده است. توسعه و گسترش هرگونه شهرکسازی مخالف توافقنامههای قانونی بوده و با قوانین بینالمللی مخالفت میکند.
دبیرکل سازمان ملل متحد از رژیم اشغالگر اسرائیل خواست تا بهسرعت توسعه شهرکسازیها را متوقف کند و همچنین خواستار شد تا به نقشههای راه و قوانین بینالمللی توجه شود.
ثبت املاک فلسطینیها به نام یهودیان
در شرایطی که گمان میرفت وضعیت قدس اشغالی بهبود یابد، رژیم اشغالگر اسرائیل برای نخستین بار به ثبت املاک و مستغلات اوقاف اسلامی قدس به نام یهودیان اقدام کرد تا این املاک را با سندی قانونی متعلق به یهودیان دانسته و حق فلسطینیها را از خانههای خود سلب کند.
این برای نخستین بار است که از سال 1967 ملکی برای یهودیان ثبت می شود. بر اساس مطالعات آموزشگاه تحقیقات قدس مساحت این شهر به 870 هزار متر مربع می رسد که 24 درصد آن از املاک وقفی است، 29 درصد املاک مسیحیان چون خانه و کلیسا، دیرها، 28 درصد املاک عربی و 19 درصد نیز در سیطره صهیونیستها قرار دارد.
نسیم آرزی مدیر شرکت توسعه منطقه یهودی در قدس وابسته به وزارت مسکن رژیم اشغالگر اسرائیل اظهار داشت: این ثبت از نظر قومی و تاریخی اهمیت بسیاری داشته است. از سخت ترین موانع ثبت املاک یهودی در قدس ارتباط بیشتر ساختمانها و مؤسسات به افراد مختلف بوده است، به طوری که مرزهای واضح و مشخصی میان املاک وجود نداشت. تاکنون 120 واحد املاک و مستغلات که از میان آنها 600 واحد در منطقه یهودی شامل آپارتمان و مؤسسات مختلف می شود، ثبت شده است.
اخیرا صهیونیستها در قدس بسیاری از خانه های مسکونی فلسطینیها را تخریب کرده و حتی به آنها اجازه ساخت و ساز در شهر خود را نمی دهند. این در شرایطی است که جامعه بین المللی اقدامات صهیونیستها را از 40 سال پیش تاکنون نادیده گرفته است.
خلیل تفکحی مدیر اداره ای وابسته به شورای تحقیقات عربی اظهار داشت: صهیونیستها خطرناک ترین اقدام خود را در مقابل قدس انجام به آنها رنگ و بوی شرعی و قانونی می دهند. به طوری که بیشترین املاکی که ثبت شده املاک یهودیان که همان املات عربی وابسته است می باشد که صهیونیستها به آن نام عبری را نهاده است.
وی با اشاره به اینکه همانطور که صهیونیستها املاک را به نام یهودیان ثبت کرده اند، همه مستغلات فلسطینی را نیز ثبت می کنند تا صاحبان آن مجبور به ترک خانه های خود شوند، افزود: رژیم اشغالگر به صدور صدها مجوز ساخت و ساز واحدهای مسکونی برای یهودیان اقدام کرده تا مانع از ساخت و یا ترمیم و بازسازی منازل مسکونی مردم فلسطین در قدس شود.
بر اساس مصوبه های همایش صلح عربی در سال 2002، شرکت کنندگان خواستار آزاد سازی قدس اشغالگی شدند تا به عنوان پایتخت دولت فلسطین قرار گیرد که البته صهیونیستها به پایان بردن اشغال را به شدت رد و مسئله را با پیچیدگی بسیاری مواجه کردند.
ثبت املاک فلسطینیها به نام یهودیان محکوم شد
شیخ جمال بواطنه وزیر اوقاف و امور دینی فلسطین ادامه تعرضات خصمانه و وحشیانه صهیونیستها در شهر قدس را خطرناک خواند و گفت: هدف اشغالگران از این تصمیم نهایی تأکید و تثبیت املاک غیر شرعی این اراضی در سرزمین قدس است.
وزیر اوقاف و امور دینی فلسطین ضمن مطرود اعلام کردن این تعرضات، افزود: با این وضعیت هرگز آرامش به سرزمین قدس اشغالی باز نخواهد گشت. همه تلاشهای رژیم اشغالگر یهودیسازی قدس با هر مقیاسی و اقدامی است. صهیونیستها در حق سرزمین و میراث فلسطین جرایم بسیاری را مرتکب شده اند.
وی از سازمانهای بینالمللی، عربی و اسلامی خواست تا هر چه سریعتر این تعرضات خصمانه را متوقف کنند و به منظور مبارزه و جلوگیری از سرزمین قدس به دخالت پرداخته و همه امور را مورد بررسی قرار دهند.
صهیونیستها برای نخستین بار به ثبت املاک و مستغلات اوقاف اسلامی قدس به نام یهودیان اقدام کرده اند تا این املاک را با سندی قانونی متعلق به یهودیان دانسته و حق فلسطینیها را از خانههای خود سلب کنند.
برگزاری عشای ربانی در نخستین کلیسای قطر
بیش از 15 هزار مسیحی مقیم قطر شنبه 25 اسفند ماه نخستین عشای ربانی خود را در کلیسای جدید قطر در سایه تدابیر شدید امنیتی برگزار کردند.
پس از آنکه این کلیسا با عنوان کلیسای "مریم مقدس" روز جمعه 24 اسفند ماه از سوی دولت قطر افتتاح شد، حدود 15 هزار مسیحی با حضور نماینده واتیکان کاردینال ایوان دیاس مراسم رسمی خود را در این کلیسا برگزار کردند. مسیحیان مقیم قطر از صبح بسیار زود به کلیسا آمدند، با توجه به ازدحام شدید معابر، رفت و آمد به این مکان با اتومبیل امکانپذیر نبود، از این رو مسیحیان با پای پیاده آمده و در کلیسا حضور یافتند.
تدابیر شدید امنیتی در اطراف این مکان با حضور دهها پلیس اجرا شد، به طوری که زنان پلیس به تفتیش کیفهای زنان و مردان نیز از مردان بازدید می کردند. این کلیسا در حالی تأسیس و افتتاح شد که جنجالهای فراوانی را میان نشریات، روزنامه ها و سایتهای اینترنتی ایجاد کرد و برخی از این سایتها به تهدید پرداختند .
با وجود تهدیدهایی که از سوی تروریستها و مخالفان این طرح اعلام شده بود، اما مسیحیان نه تنها اظهار ترس و وحشت نکردند، بلکه از روز تاریخی نیز اظهار خرسندی کردند. شرکت کنندگان این مراسم از اقلیتهای هندی، فیلیپینی، اروپایی، عربی و آفریقایی بودند که جشنهای خود را در این کلیسا برگزار کردند و عشای ربانی نیز به زبانهای مختلف برای اقلیتهای مختلف اجرا شد.
اگر چه عربستان به عنوان یکی از کشورهای عربی اجرای مراسم هر دینی غیر از اسلام را در کشورش ممنوع کرده اما قطر از دیگر کشورهای خلیجی به شمار می رود که به مسیحیان مقیم در سرزمینش اجازه داده که شعائر دینی خود را در کلیساها برگزار کنند و حتی خود از ساخت کلیسا نیز حمایت کرده است.
قرار است کلیسایی برای سایر گروههای مسیحی با هزینه 20 میلیون دلار برای 100 هزار نفر طی ماههای آینده ساخته شود.
موزه پیامبر در دبی ساخته میشود
موزه "رسول خدا محمد (ص)" با هدف اطلاع رسانی جهانی از زندگی پیامبر اسلام در دبی احداث میشود. این طرح و مراحل اجرای آن از سوی شورای فرهنگ و هنر دبی با هدف ارائه جایگاه رسالت صلح حضرت محمد (ص) برای همه جهان به ویژه برای بیش از 1 میلیارد مسلمان اجرا خواهد شد.
این طرح در مرحله اول به معرفی زندگی حضرت محمد پرداخته و چگونگی تشریک مساعی ایشان در تغییر سرنوشت، تاریخ و تأثیر در زندگی امتها در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی را مورد بررسی قرار می دهد.
موزه برای اولین بار از سوی شورای فرهنگ و هنر دبی به منظور ارائه روح زندگی و اشاعه تعالیم نبوی چون صلح، محبت، همکاری و تسامح ساخته خواهد شد. این موزه تنها به منزله ایجاد پل ارتباطی میان شرق و غرب نیست، بلکه میان جهان اسلام و همه دنیا به شمار می رود.
این طرح طی سه مرحله اجرا می شود که مرحله اول و دوم شامل بخشهایی درباره زندگی حضرت محمد است که مهمترین بخشهای آن وضعیت سیاسی و اقتصادی پیش از ولادت، مرور سال عام الفیل تا ازدواج، تبلیغ رسالت و آغاز دعوت به اسلام، هجرت اول مسلمانان به حبشه، عام الحزن و وفات خدیجه و ابوطالب، داستان اسراء و معراج، بیعت عقبه، هجرت به مدینه، فتح ، حجه الوداع و وفات حضرت محمد هستند.
این موزه بخش خاصی برای ادای شعائر حج به عنوان اساس و ارکان دین اسلام و همچنین بخشی به منظور ارائه کتابهای دینی دارد. بخش سوم شامل عملیات توسعه سازی و افزودن بخشهای مختلف به موزه است که پس از انجام دو مرحله اول و دوم به آنها پرداخته می شود.
سریال "ماه بنیهاشم" از تلویزیون سوریه پخش میشود
سریال "ماه بنیهاشم" که به زندگی 63 ساله حضرت محمد(ص) میپردازد، به زودی از تلویزیون سوریه پخش میشود. در این سریال سیره نبوی با همه مصادیق و شفافیت به کارگردانی محمد شیخ نجیب پخش می شود. نام این سریال "ماه بنی هاشم" است که زندگی 63 ساله حضرت محمد (ص) از دوران تولد تا وفات او را به تصویر کشیده که و در آن صحابه پیامبر و خلفای راشدین نیز حضور دارند.
در بیشتر سریالها و فیلمها با چنین موضوعی، راوی درباره صحابه صحبت می کرد، اما در این سریال سخنگویی از طرف پیامبر وجود دارد و بقیه افراد خود به ایفای نقش می پردازند . با توجه به اینکه بیشتر مردم از زندگی پیامبر اکرم (ص) با خبر نیستند، این سریال به عنوان مرجع برای آنها خواهد بود که از اماکن واقعی در دمشق، مدینه منوره، مسجد النبی، کعبه و دیگر تصاویر مستند بهره گرفته است.
مشارکت مسلمانان عربستان در ساخت برنامههای تلویزیونی
دکتر طارق سویدان مبلغ مسلمان عربستان از طرح جدید در شبکه ماهواره ای الرساله که دارای رنگ و بوی اسلامی است خبر داد و گفت: در این طرح مبلغان جدید مشارکت کرده و در زمینه دعوت به اسلام تشریک مساعی می کنند. این برنامه با همکاری شبکه های سنی و شیعه به منظور تقریب میان مذاهب مختلف اسلامی برگزار می شود.
این مبلغ اسلامی از شبکه های دیگر نیز خواست تا برنامه های خود را با همکاری مسلمانان اعم از شیعه و سنی به منظور وحدت اسلامی اجرا و پخش کنند. طی این طرح مبلغان برنامه های خود را در راستای معرفی اسلام و آموزه های آن بیان و موضوعات سخنرانیهای خود را نیز مطرح می کنند.
شرکتهای بسیاری حمایت خود را از این برنامه اعلام کرده اند.
منشور مبارزه با ایدز از سوی رهبران دینی سودان تهیه شد
رهبران دینی مسلمان و مسیحی سودان با تهیه منشوری ارزشها و مبانی دینی را به منظور مبارزه با ویروس ایدز مورد تأکید قرار دادند. بیش از 50 عالم مسلمان و مسیحی، مسئولان دولت سودان و نمایندگان ملل متحد در سودان با صدور منشوری در خارطوم ارزشها، مبانی و اصول دینی را عامل مبارزه با اشاعه ویروس ایدز قلمداد کردند .
در این منشور اشاعه ارزشهای دینی، همبستگی، تشویق بر صبر و ضرورت ممانعت از سکوت در منبر مساجد، کلیساها و دیگر مؤسسات در مبارزه و پیشگیری از این پدیده مورد تأکید قرار گرفت.
طی این منشور از پزشکان و متخصصان دعوت شد تا راهکارهای مبارزه، پیشگیری، آموزش و توجه به این بیماری را تشریح و در این راستا با رهبران دینی همکاری کنند.
طی این منشور از رهبران دینی مسلمان و مسیحی نیز خواسته شده تا از مبتلایان به ویروس اچ آی وی حمایت کنند. تسامح و تأکید بر ارزشهای دینی به منظور حمایت از این اشخاص از مؤلفه های اصلی برای مبارزه با این پدیده اعلام شده است.
رسانههای گروهی بهترین ابزار برای اشاعه زکات هستند
طی همایش زکات در کویت، شرکت کنندگان این همایشها را فرصتی برای بهبود زندگی مسلمانان خوانده و اعلام کردند: رسانههای گروهی بهترین وسیله برای اشاعه زکات از منظر اسلام به شمار میروند که به رفع مشکلات مسلمانان کمک میکند.
همایش "زکات"جمعه 24 اسفندماه در کویت با هدف اشاعه اطلاع رسانی و بیداری نسبت به مسئله زکات و اهمیت نقش آن در جوامع اسلامی برگزار شد.
دکتر خالد مذکور رئیس کمیته عالی مشورتی تطبیق احکام شرعی اسلام در این همایش اظهار داشت: این همایشها زکات در عصر معاصر را بررسی کرده و راهکارهای توسعه آن را نیز مورد توجه قرار می دهند. زکات در زمینه های اجتماعی، اقتصادی و تربیتی و همه مفاهیم وابسته به آن فرصتهایی برای جوامع اسلامی به وجود می آورد .
دیگر شرکت کنندگان رسانه های گروهی را بهترین وسیله برای اشاعه زکات از منظر اسلام خوانده و گفتند: تطبیق زکات از منظر شریعت اسلام به رفع مشکلات و استفاده از تکنیکهای معاصر می پردازد .
شرکت کنندگان در این همایش به فعالیتهای خانه زکات کویت اشاره کرده و تصریح کردند: سالانه همایشهای مختلفی از سوی خانه زکات کویت با همکاری شورای جهانی زکات برگزار می شود که زکات در دنیای معاصر را مورد بررسی قرار می دهند؛ این همایشها فرصتی برای اطلاع رسانی علمای زکات از دستاوردهای مرتبط با آن، احکام و اهداف زکات می باشند.
جهان اسلام عناصر تشکیل دهنده امنیت اجتماعی را داراست
شرکت کنندگان در همایش "مؤلفههای امنیت اجتماعی از منظر اسلام" که از یکشنبه 26 اسفندماه در مصر آغاز شد، ارتباط میان توسعه در یک جامعه اسلامی و امنیت اجتماعی را مهم خوانده و گفتند: امت اسلام همه عناصر تشکیل دهنده این اهداف را دارا هستند و در راستای شکوفایی و پیشرفت گام برمی دارند.
بیستمین همایش بین المللی شورای عالی امور اسلامی مصر با عنوان " مؤلفه های امنیت اجتماعی از منظر اسلام" از 26 اسفندماه به مدت 4 روز در قاهره برگزار می شود.
دکتر احمد نظیف نخست وزیر مصر به نیابت از حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور سخنرانی کرد و اظهار داشت: شرکت کنندگان در این همایش مسئله مهم گفتگوی بین ادیان و فرهنگها را مورد بررسی قرار می دهند چرا که در جهان ما ارعاب و خشونت افزایش بسیاری یافته است.
وی در ادامه به ضرورت همکاری و همبستگی مشترک میان جهان اسلام اشاره کرد و افزود: مبارزه با پدیده های افراط گرایی و ارعاب و خشونت عاملی برای مبارزه با اهانت به اسلام است. این در حالی است که گروهها و افراد نیاز شدیدی به امنیت اجتماعی دارند و ضرورت زندگی آنها به شمار می رود.
احمد نظیف ارتباط میان تحقق توسعه در یک جامعه اسلامی و امنیت اجتماعی با اهمیت خواند و گفت: باید برنامه هایی به این منظور ارائه کرد و زمینه های پیشرفت و شکوفایی ملتها را فراهم آورد. امت اسلام همه عناصر تشکیل دهنده ای که آنها را برای دستیابی به این اهداف کمک می کنند دارند چرا که آنها بهترین دارندگان امکانات مادی، معنوی و روحی هستند که به منظور برقراری امنیت اجتماعی در جامعه خود باید از آنها بهره مند شوند. .
بزرگترین مسجد اوگاندا افتتاح میشود
بزرگترین مسجد اوگاندا چهارشنبه 29 اسفندماه با حضور رؤسای کشورهای آفریقایی افتتاح میشود. مسئولان اوگاندا در کامپالا پایتخت این کشور اعلام کردند: بزرگترین مسجد اوگاندا چهارشنبه 29 اسفند ماه با حضور دهها نفر از رؤسای جمهور آفریقا چون رواندا، چاد، سودان، تانزانیا، سنگال، مالزی، نیجر و کنیا طی مراسمی رسمی افتتاح خواهد شد.
این مسجد با هزینه معمر قذافی رهبر لیبی به اتمام رسیده است از این رو به این مسجد نام رهبر لیبی را داده اند. این مسجد دارای سبک معماری بسیار زیبایی است که در آفریقا منحصر به فرد بوده و گنجایش بیش از 12 هزار نفر را دارد. این مسجد از شاهکارهای معماری به شمار می رود که به زیبایی شهر کامپالا می افزاید و آن را افتخار شهر و افتخار مردم اوگاندا می دانند.
علاوه بر رؤسای جمهور بیش از 3 هزار و 500 نماینده برای افتتاح این مسجد حضور خواهند داشت که پس از آن گردهمایی ویژه ای را در زمینه مسائل موجود در آفریقا و بحران دارفور برگزار می کنند.
لوح فشرده دایرةالمعارف فقهی در کویت ارائه شد
وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت لوح فشرده دایرةالمعارف فقهی را به منظور استفاده مسلمانان ارائه کرده است.
دکتر عادل فلاح معاون وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت با اشاره به اینکه استفاده از این دایرةالمعارف آسان است و همه مردم میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند، تصریح کرد: آنچه در این دایرةالمعارف مطرح است، بهرهگیری از تکثر آراء و احترام به آنها و قبول آنها قلمداد میشود.
استفاده از این لوح فشرده به منظور پاسخگویی به هر سؤال فقهی در اختیار همه مسلمانان قرار دارد. این دایرةالمعارف که شامل 45 جلد است، همه اصول فقهی را دارد که به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده و مراحل ترجمه به زبان فرانسه آن در حال اجرا است.
نقش رسانهها در گفتگوی اسلام و غرب بررسی میشود
همایش دو روزه "نقش رسانهها در گفتگوی اسلام و غرب" با هدف فهم مسلمانان از غرب و فهم غرب از اسلام طی دو روز 30 و 31 مارس ( 10 و 11 فروردین) در کویت برگزار میشود.
همایش دو روزه "نقش رسانهها در گفتگوی اسلام و غرب" با مشارکت وسیعی از رسانهها، روزنامهنگاران اروپایی، امریکایی، کارشناسان مسلمان و غیرمسلمان طی دو روز 30 و 31 مارس ( 10 و 11 فروردین) در کویت برگزار میشود.
سال گذشته نیز همایشی با عنوان "چهره اسلام در رسانههای غربی" از سوی مؤسسه جایزه شعر بابطین برگزار شد. طی این همایش گفتگوی میان فرهنگها و ادیان بررسی و نقش آنها در رسانههای گروهی غربی مورد تأکید قرار گرفتند.
تغییرات رسانههای غربی پس از حادثه 11 سپتامبر، گفتگوی میان تمدنها، انعکاس درگیری میان فرهنگها، نقش رسانهها در آزادی بیان و گفتگو، فهم مسلمانان از غرب و فهم غرب از اسلام و نقش آنها در رسانههای گروهی از موضوعاتی هستند که طی این همایش مورد بررسی قرار میگیرند.
همایش "اسلام هراسی" در آذربایجان برگزار میشود
همایش "اسلام هراسی" با هدف ارائه راهکارهایی برای مبارزه با این پدیده تابستان در باکوی آذربایجان برگزار میشود.
این همایش از سوی وزارت جوانان و ورزشکاران آذربایجان تنظیم شده است و طی آن موضوعات ترس از اسلام و تفرقه های گروهی و مذهبی مورد بررسی قرار می گیرند.
طی این همایش راهکارهای همبستگی میان مسلمانان و دیگر مذاهب، وحدت جهان اسلام، تشریک مساعی میان مسلمانان و غیر مسلمانان مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در این همایش شخصیتهای آذری و اسلامی بین المللی مشارکت خواهند کرد.
کارگاه "معماری اسلامی" در یمن برگزار شد
کارگاه "معماری اسلامی" با تأکید بر هنرهای معماری اسلامی از سوی سازمان تربیت، فرهنگ و علوم اسلامی (آیسیسکو) طی 4 روز در یمن برگزار شد. شرکت کنندگان این کارگاه از کشورهای حوزه خلیج فارس بودند که به منظور احیای میراث معماری اسلامی و حفاظت از آن مشارکت کردند.
این کارگاه 4 روزه بود و فعال سازی قانونی در راستای احیای میراث اسلامی و آماده سازی آنها به منظور حفظ هویت اسلامی را مورد توجه قرار داد.
طی این کارگاه سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) برنامه ها و فعالیتهای خود را به منظور اشاعه اطلاع رسانی نسبت به هنرهای معماری اسلامی اعلام کرد.
این گارگاه از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) با همکاری کمیته آموزش و فرهنگ یمن از 22 تا 25 اسفند ماه در صنعا پایتخت یمن برگزار شد.
نظر شما