به گزارش خبر نگار مهر در مشهد، این ناحیه از کشورمان به دلیل استقرار در منطقه حوزه آبریز رود اترک و مجاورت با ارتفاعات هزار مسجد، دارای اقلیم مناسبی است.
تولیدات زراعی این شهرستان گندم، کشمش، بادام، سیب زمینیی، پیاز، حبوبات و نیز بسیاری از محصولات باغی است.
از این ناحیه با دارا بودن پیشینه کهن تاریخی از هشت هزار سال قبل از میلاد مسیح و در دوره پارتها به نامهای "آساک" و" آشاک" یاد شده که یکی از ساتراپهای (استان) 18 گانه پارتها محسوب می شد.
شهر قدیم قوچان در زلزله های پیاپی سال 1311 در هم ریخت و دو سال بعد شهر جدید با خیابانها و معابر جدید و در مکان کنونی ساماندهی شد.
یادمانهای تاریخی و فرهنگی قوچان:
آستان متبرکه امامزاده سلطان ابراهیم یکی از مهمترین بناهای تاریخی و مذهبی این شهرستان است. این بقعه تنها بنای باقی مانده از قوچان قدیم است که در شهر کهنه (پنج کیلومتری شمال غربی قوچان فعلی) واقع است و برخی بنیاد این بنا را به دوران سلطان محمد خوارزمشاه نسبت داده اند.
موزه مردم شناسی نیز از بنای امروزی موزه قوچان در سال 1355 ابتدا به عنوان رستوران شهرداری احداث شد و در سال 1367 هجری شمسی به سازمان میراث فرهنگی واگذار شد که فضای آن به صورت موزه مورد استفاده قرار گرفت.
در مجموع اشیا و اقلام موزه یاد شده با هدف معرفی و نمایش جلوه هایی از مردم شناسی و غنای تاریخی منطقه با طرح جدید در سه سالن اصلی شامل فنون و هنرهای سنتی، آداب و رسوم عشایر کرد و نحوه معیشت و زندگی آنها و مشاغل بومی به نمایش در آمده است.
همچنین در بخشی از فضای این موزه می توان نمادها و جلوه هایی از موسیقی قوچان، کشتی با چوخه و مراسم ازدواج عشایر کرد را مشاهده کرد.
آرامگاه آقا نجفی قوچانی از علمای بزرگ اسلام نیز از دیگر ابنیه ارزشمند این شهرستان است. آقا نجفی قوچانی که صاحب کتابهای سیاحت شرق و سیاحت غرب است در سال 1363 درگذشت.
مناظر طبیعی آبشار و دره سراب نیز از جاذبه های طبیعی قوچان است. ارتفاع این آبشار حدود 20 و عرض آن 30 متر است و با وجود نقاط سر سبز پیرامون آن چشم اندازهای بدیعی به وجود آورده است.
آبگرم شهرکهنه نیز چشمه سازهای جاری موسوم به آبگرم شهر کهنه در 18 کیلومتری بخش غربی قوچان و به فاصله شش کیلومتری از بنای آرامگاه امام زاده ابراهیم (ع) قرار دارد.
وجود آب معدنی با خواص درمانی آن و حرارت نسبتا گرم از مهمترین دلایل جلب و جذب گردشگر به این منطقه است.
دره شمخال نیز از دیگر جاذبه های گردشگری قوچان است. دره زیبا و کم نظیر شمخال که از روستایی به همین نام واقع در 25 کیلومتری باجگیران و 80 کیلومتری قوچان آغاز می شود، دارای آب و هوای مطلوب و تنوع حیات وحش است.
مهمترین دلیل اقلیم مناسب این دره، الحاق رودخانه های شارک قرچه، در بادام، شمخال و اضافه شدن چشمه های متعدد در مسیر است که باعث به وجود آمدن چشم انداز زیبایی در منطقه شده است.
درختان میوه وحشی در مسیر این دره از جمله انگور، انجیر، زالزالک، زرشک و آلبالو از دیگر جاذبه های طبیعی این منطقه است.
در فاصله 10 کیلومتری از ابتدای دره، فضای جذاب و دیدنی به نام "حمام آب" وجود دارد که پذیرای تعداد کثیری از گردشگران در فصل تابستان است.
سد تبارک آباد نیز از دیگر جاذبه های این شهرستان است. روستا و منطقه تبارک آباد در 20 کیلومتری شمال شرقی قوچان واقع شده که دارای آب و هوای مستعد و باغات و درختان فراوان و در نتیجه اقلیم مناسب است.
عمده دلیل وجود این آب و هوای متنوع، عبور دایمی رودخانه اترک و ارتفاعات نسبتا بلند آن است که سبب تنوع گیاهی دارویی و سنتی و همچنین زیستگاه پرندگان مهاجر و ماهیان رودخانه ای شده است.
نظر شما