به گزارش خبرگزاري مهر متن اصلي تصويب شده به روش اجماع(بدون راي گيري) كه بند 9 آن صرفا با تغييري ازسوي گروه غيرمتعهد ها پذيرفته شده است، چنين است:
به : اعضاي شوراي حكام:
a) يادآوري مي كنيم قطع نامه تصويبي شوراي حكام در تاريخ 26 نوامبر 2003 (GOV/2003/81) و قطع نامه تصويب شده شورا در تاريخ 12 سپتامبر 2003 (GOV/2003/69) و بيانيه شورا درتاريخ 19 ژوئن 2003 (GOV/2003/ 1072)
b) با تشكر از گزارش محمد البرادعي درتاريخ 24 فوريه 2004 (GOV/2004/11) درباره اجراي پادمان ها در ايران
c) با تشكر از رييس آژانس و دبيرخانه وي براي تلاش هاي مداوم آنان براي اجراي توافق نامه پادمان با ايران و حل و فصل تمام مسايل مهم باقي مانده هسته اي در اين كشور
d) با رضايت اعلام مي كنيم كه ايران پروتكل الحاقي را در تاريخ 18 دسامبر 2003 امضا و در ارتباطي كه در تاريخ 10 نوامبر 2003 با رييس آژانس برقرار كرد ، ايران خود متعهد شد كه از آن تاريخ طبق مقررات پروتكل عمل كند. اما همچنين اعلام مي كنيم كه اين پروتكل تا به حال طبق قطع نامه 12 سپتامبر 2003 و 26 نوامبر 2003 شوراي حكام تصويب نشده است.
e) خاطرنشان مي كنيم تصميم ايران در 24 فوريه 2004 براي توسعه حوزه فعاليت هاي مربوط به تعليق و بازفراوري و تاييد اين كشور مبني بر اين موضوع كه تعليق در همه تسهيلات(تجهيزات) ايران انجام خواهد شد.
f) با نگراني جدي خاطرنشان مي كنيم كه اظهارات ايران در اكتبر 2003، تصوير كامل و نهايي برنامه هسته اي گذشته و حال ايران نيست. آژانس در قطع نامه سپتامبر 2003 كه تعدادي از قصورات ايران را متذكر شده ( uncovered) از ايران خواسته بود كه تصويري كامل و نهايي از برنامه هسته اي حال و گذشته خود نشان دهد. براي مثال، يك طرح پيشرفته تر سانتريفوژ از آن چيزي كه قبلا اعلام شده بود شامل فعاليت هاي تحقيقات، تست و ساخت قطعات آزمايشي وابسته؛ دو طيف سنج وسيع كه در برنامه غني سازي ليزري كاربرد دارد و اينكه ايران ساخت سلول هاي گرم در راكتور تحقيقاتي آب سنگين اراك (كه رسيدگي و تحقيق بيشتري براي آنها لازم است) را در نظر گرفته است كه ممكن است به فعاليتهاي هسته اي ديگري كه تاكنون ايران گزارش نداده باشد، رهنمون كند.
g) با همين اندازه نگراني خاطرنشان مي كنيم كه ايران همه سوالات مربوط به گسترش فناوري غني سازي اش را حل نكرده است. مواردي از جمله مكان، اندازه و ماهيت كار انجام شده بر اساس طرحهاي پيشرفته سانتريفيوژ بي پاسخ مانده؛ ماهيت، وسعت و هدف فعاليتهاي مربوط به راكتور آب سنگين، و شواهدي دال بر اثبات ادعاها مربوط به هدفهاي آزمايشهاي پلونيوم 210، و منابع همه آلودگي هاي هسته اي در ايران نيز از همين سوالات مي باشند.
h) با نگراني خاطر نشان مي كنيم با توجه به گزارش 20 فوريه 2004(GOV/2004/12) رييس آژانس، اگر چه برنامه هاي فراوري و سانتريفوژ ايران و ليبي در زمان هاي متفاوتي بوده، اما داراي عناصر اصلي مشترك مي باشند. تكنولوژي كه به طور وسيع از يك منبع خارجي تهيه شده، يكي از اين عناصر مشترك است.
1- اذعان مي كنيم رييس آژانس گزارش كرد كه ايران به شكل فعال درباره دسترسي به مكان هايي كه آژانس لازم دانسته، با اين مرجع بين المللي همكاري كرده است. اما از آنجايي كه همكاري ايران نسبت به آنچه لازم بوده، تاكنون كاهش يافته است، از ايران مي خواهيم كه همكاري خود را به ويژه با ارائه اطلاعات فعال و شفاف و جزييات معتبر از همه جنبه هاي فعاليت هاي هسته اي گذشته و حال افزايش دهد.
2- از امضاي پروتكل الحاقي از سوي ايران خرسند هستيم و خواستار تصويب سريع آن مي باشيم و بر يافته شوراي حكام تاكيد مي كنيم كه ايران در ارتباط 10 نوامبر 2003 با رييس آژانس به طور داوطلبانه متعهد شده است كه از آن زمان طبق مقررات پروتكل عمل كند و بر اهميت اطاعت كردن از ضرب العجلي كه براي اظهارات در بند 3 پروتكل آمده، متعهد بوده است و بر اهميت تعيين ضرب الاجل براي ايران كه در بند 3 پروتكل آمده، تاكيد مي كنيم.
3- با يادآوري اينكه شوراي حكام در قطع نامه هاي 26 نوامبر 2003 و 12 سپتامبر 2003 از ايران خواست كه تمام فعاليت هاي فراوري و غني سازي را تعليق نمايد، خاطرنشان مي كنيم كه تصميمات ايران در 29 دسامبر 2003 و 24 فوريه 2004 نشان دهنده گام هاي مثبتي در اين رابطه ازسوي ايران است و از اين كشور مي خواهيم كه اجراي اين تعهد را به همه فعاليتهاي اين چنيني در ايران، توسعه دهد و از رييس آژانس تقاضا داريم كه بر انجام كامل اين اقدامات نظارت نمايد.
4- محكوم مي كنيم كه ايران همانطوركه به تفضيل درگزارش البرادعي آمده، در نامه 21 اكتبر 2003 هيچ منبعي ارائه نكرده است.در حالي كه بايد "نمايه اي كامل از فعاليت هاي هسته اي ايران" و "گاه شماري كامل تحقيق و ساخت سانتريفوژ"، و همچنين دارا بودن طرح هاي سانتريفوژ P2 و تحقيقات وابسته، ساخت و فعاليتهاي آزمايشي - مكانيكي كه مديركل به عنوان نگراني جدي از آن ياد مي كند، خصوصا با توجه به اهميت و حساسيت اين فعاليتها ارائه دهد.
5- تكرار مي كنيم نگراني هاي البرادعي را درباره هدف ايران از آزمايشات مربوط به توليد و وابسته به پلونيوم 210. در حالي كه ايران اطلاعاتي براي پشتيباني اين موضوع در بيانيه خود ارائه نداده است.
6- از ايران مي خواهيم كه براي همكاري كامل و فعال با آژانس گامهاي ضروري بردارد و براي حل همه موضوعات باقي مانده مثل آلودگي هاي اورانيوم غني شده( ضعيف وقوي) در شركت كالا الكتريك و نطنز و موضوع ماهيت و اندازه تحقيقات غني سازي ايزوتوپ ليزر در ايران و موضوع آزمايشاتي كه به توليد پلونيوم 210 منجر مي شود.
7- با قدرداني خاطرنشان مي كنيم كه آژانس منابع و ريشه تهيه اين فناوري وتجهيزات مربوطه و مواد هسته اي و غيرهسته اي كه در ايران يافت شد را بررسي مي كند و تكرار مي كنيم كه همكاري فوري، كامل و نزديك سه كشور با آژانس براي شفاف سازي سوالات باقي مانده درباره برنامه هسته اي ايران، ضروري است. اين سوالات شامل پذيرش فناوري هسته اي از منابع خارجي است و همچنين هرگونه همكاري در اين راستا را با آژانس تحسين مي كنيم.
8- درخواست مي كنيم از رييس آژانس كه درباره اين موضوعات و اجراي آنها پيش از پايان ماه مي يا زودتر قبل از آنكه قطع نامه اي براي ايران صادر شود، گزارشي ارائه دهد تا در شوراي حكام ماه ژوئن مورد ملاحظه قرار گيرد.
9- تصميم داريم بررسي پيشرفتمان را درتاييد اظهارات ايران و چگونگي پاسخگويي به قصورات ذكر شده دربالا را تا جلسه ماه ژوئن و پس از دريافت گزارش رييس آژانس كه در بند قبل به آن اشاره شد، به تعويق بيندازيم.
10- ما كاملا نسبت به اين موضوع مصمم هستيم.
نظر شما