۱۴ فروردین ۱۳۸۷، ۸:۵۴

جعفری در گفتگو با مهر: "مجنون لیلی" اداء دین به تاریخ و فرهنگ ایران است

جعفری در گفتگو با مهر: "مجنون لیلی" اداء دین به تاریخ و فرهنگ ایران است

کارگردان فیلم سینمایی "مجنون لیلی" این فیلم را اثری شریف و انسانی می‌داند که به مفهوم واقعی عشق می‌پردازد که به نوعی به گذشته و فرهنگ و تاریخ این سرزمین اداء دین می‌کند.

قاسم جعفری درباره تفاوت‌ها و شباهت‌های "مجنون لیلی" با دیگر آثار خود به خبرنگار مهر گفت: "هر فیلمی به اقتضاء فیلمنامه، داستان، ساختار و ... شرایط خاص خود را دارد. مثلا "گرگ و میش" شرایطی داشت که اقتضا می‌کرد محمود کلاری فیلمبردار آن باشد، اما در "مجنون لیلی" احساس کردم نوع و جنس کار به گونه‌ای است که باید علیرضا زرین‌دست آن را فیلمبرداری کند."

وی در ادامه افزود: "یا به طور نمونه در فیلم "گرگ و میش" شرایط و قصه به شکلی بود که می‌طلبید از بازیگران و چهره‌های جدید استفاده شود. اما "مجنون لیلی" ظرفیت حضور ستاره‌های سینما را داشت. ما در این فیلم از سه نسل بازیگران استفاده کردیم و فکر می‌کنم فیلم با توجه به شاخصه‌هایی که دارد با مخاطب خاص خود ارتباط برقرار می‌کند."

کارگردان "مجنون لیلی" ادامه داد: "البته در کنار ستاره‌های سینما من در این فیلم چند چهره جدید را به سینما معرفی کردم که اگر قدر خود را در این حوزه بدانند می‌توانند آتیه‌دار شوند و در آینده کارهای خوب و ارزشمند ارائه دهند و مانند بعضی از بازیگران کم‌فروشی نکنند."

جعفری که مجموعه تلویزیونی "مسافری از هند" را در کارنامه دارد، درباره موضوع "مجنون لیلی" گفت: "روز مهرورزی در تاریخ ما ریشه دارد و در تاریخ قدیم ایران به چنین روزی اسپندگان می‌گفتند. تقریبا حدود 2000 سال قبل از میلاد چنین روزی وجود داشته است. در حال حاضر این روز با عنوان ولنتاین برگرفته از فرهنگ غرب در باور جوانان ما شکل گرفته است."

وی ادامه داد: "ما در "مجنون لیلی" به مفهوم عشق واقعی می‌پردازیم و در کنار موضوع فیلم، سیر تاریخی چنین روزی را مورد بررسی قرار می‌دهیم. در فیلم بازیگران هر کدام نمادی دارند و ما سعی کردیم در آن به تعریف واقعی عشق برسیم و این موضوع برای من اهمیت زیادی دارد."

این فیلمساز با اشاره به عنوان فیلم خود افزود: "ما به مفهوم عشق به شکل اساطیری در این فیلم پرداخته‌ایم و فکر می‌کنم تغییر عنوان "لیلی و مجنون" که در جامعه یک نماد تاریخی محسوب می‌شود به "مجنون لیلی" مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد. البته این فیلم برای مخاطب جوان است و بیشتر با این جنس مخاطب ارتباط برقرار می‌کند."

کارگردان "مجنون لیلی" درباره مخاطبان فیلم گفت: "من سال‌ها در تلویزیون کار می‌کردم و فکر می‌کنم "مسافری از هند" همچنان یکی از پرمخاطب‌ترین مجموعه‌های تلویزیونی باشد. من راههای جذب مخاطب را بلدم، اما به هر قیمتی راضی نیستم این کار را انجام دهم. ما یک فیلم شریف و انسانی ساخته‌ایم که به نوعی اداء دین به گذشته و فرهنگ و تاریخ کشور ماست."

وی خاطرنشان ساخت: "من به هر قیمتی حاضر به ساخت فیلم‌های پرفروش نیستم و معتقدم فیلمی شریف ساخته‌ام و امیدوارم پرمخاطب باشد و احساسم این است که پرفروش نیز خواهد شد. زیرا از مسیر سلامت عبور کرده است. نه اینکه چون تهیه‌کننده فیلم هستم چنین صحبتی می‌کنم. فیلم سرمایه‌گذار دارد، اما برایم مهم است که مخاطب بیشتری جذب کند."

جعفری به مخاطبان توصیه کرد: "فیلم "مجنون لیلی" بر اساس روابط دختر و پسر نیست که در آن مسیری طی شود و آن دو در پایان به هم برسند. اگر جوانان فیلم را با دقت ببینند، قطعا برای بار دوم و سوم نیز به دیدن آن می‌روند. فیلم جزئیاتی دارد که باید چند بار دیده شود. مخاطب بعد از دیدن "مجنون لیلی" به باوری دیگر از روز مهرورزی در تاریخ و فرهنگ ایران می‌رسد."

کد خبر 658560

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha