رویکردهای بسیاری نسبت به گفتگوی بین ادیان و برقراری صلح وجود دارد اما تاکنون تحقیقات کمی درباره مؤثر بودن آن صورت گرفته که علت آن را می توان به ضرورت دریافت واکنش و بازخورد به منظور تصمیم گیری درباره افزایش تلاشها و منابع نسبت داد تا بتوان برنامه هایی که برای گفتگوهای بین ادیان در آینده نزدیک نوشته می شوند را اجرایی و عملی کرد.
گفتگوی ادیان مختلف پاسخ مناسبی به مناقشه های دینی است و همواره قصد دارد سطح تساهل و همزیستی مسالمت آمیز را ارتقاء دهد. این گفتگوهای مسالمت آمیز اگر در فضایی آکنده از درک و آگاهی انجام شود، تفاهم، تعامل و همزیستی را ارتقاء بخشیده و مانعی برای اهانت به ادیان به شکلهای مختلف خواهند بود .
اما به رغم محبوبیت جریان گفتگوی دینی و نتایج ارزشمندی که برای آن پیش بینی می شود، تلاشهایی که می تواند تأثیر و سودمندی آن را مورد ارزیابی قرار دهد بسیار اندک است و همین امر نیز موجب شده گفتگوها نتایج مؤثری در سطح عمومی نداشته و اهانتهای دینی در قالب کتاب و فیلم را شاهد باشیم.
شک نیست برای آنکه گفتگوها در سطح وسیع تأثیرگذار و نتایج آن نیز ماندگار باشد باید از شرایط خاصی برخوردار باشند تا بتوان نتایج مطلوب را کسب و به واسطه آن از بسیاری مناقشات امروز جلوگیری و جهان را به سوی صلح و آرامش هدایت کرد .
یکی از مهمترین عوامل برای کسب نتیجه مناسب و رسیدن به اهدافی که برای گفتگوهای دینی پیش بینی می شود، انتخاب موضوعات مناسب و کاربردی، متناسب با شرایط روز است .
می توان بحثهای بنیادین و مبنایی را نیز مطرح کرد چرا که این بحثها زیرساخت مباحث کاربردی را تشکیل می دهند اما چنین موضوعاتی باید در محافل تخصصی تر و علمی تر مورد بحث قرار گیرند.
نظر شما