به گزارش خبرگزاری مهر، جمیل علیزاده شایق با ابراز نگرانی از وضعیت تولید برنج داخلی در سالجاری، گفت: گزارشهای جهانی حاکی از افزایش قیمت جهنی برنج است و بسیاری از کشورهای صادرکننده این محصول در دنیا در حال یافتن تمهیداتی جهت محدود کردن صادرات برنج هستند.
دبیرانجمن برنج ایران با بیان اینکه کاهش جهانی تولید برنج، کشورها را وادار به حمایت از کشت ارقام پرمحصول و ترغیب کشاورزان به تولید این نوع برنجها کرده است، افزود: درشرایط کنونی بی توجهی مسئولان نسبت به تولید برنج داخلی سبب کاهش سطح زیر کشت ارقام پرمحصول برنج در کشور نسبت به سال گذشته خواهد شد.
وی تصریح کرد: برخورد ناصحیح شورای اقتصاد، دفاع ضعیف وزارت جهاد کشاورزی و همچنین بی اعتنایی مدیران و کارشناسان کشاورزی استانهای برنج خیزباعث شد که حمایت از کشت ارقام پرمحصول در کشور هر سال کاهش یابد به نحویکه در سال زراعی گذشته میزان سطح زیر کشت این ارقام به کمتر از 230 هزار هکتار در کشور رسیده است.
علیزاده شایق عنوان کرد: کشاورزان شمالی افزایش بی رویه نرخهای برنجهای محلی با کیفیت در 4 ماهه پایانی سال 86 را یکی از عوامل استقبال از کشت این ارقام به جای ارقام پرمحصول عنوان می کنند، این در حالی است که عدم کنترل و نظارت عرضه ارقام وارداتی علل اصلی افزایش غیر منطقی ارقام محلی بوده است.
وی اظهارداشت: ارقام وارداتی با افزایش نرخی معادل بیش از صد در صد نسبت به قیمت تمام شده دربازار مصرف عرضه شده به طوریکه هرکیلو برنج وارداتی به بیش از2200 تومان به فروش رسیده در حالیکه با احتساب سود، نرخ تعرفه، هزینه حمل و نقل و هزینه های جاری نباید بیش از 800 تا 900 تومان فروخته می شد.
دبیرانجمن برنج ایران با اشاره به تاثیرخشکی بهار در تولید برنج داخلی به دلیل نیاز این محصول به آب فراوان، افزود: انجمن برنج ایران از وزارت جهاد کشاورزی و شورای اقتصاد خواستار اصلاح در نرخ خرید ارقام پرمحصول است زیرا در حال حاضرنرخ خرید ارقام پرمحصول در سالجاری کیلویی 530 تا 735 تومان درهرکیلواست که خود عاملی در کاهش سطح زیرکشت برنج ارقام پرمحصول خواهد بود.
نظر شما