به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانوستی، با این وجود پیش از دیدار " جرج بوش " رئیس جمهوری آمریکا با " ولادیمیر پوتین" همتای روسی خود در شهر سوچی روسیه، " سرگئی پریخودکو" یکی از مشاوران پوتین گفت که دو طرف اختلافات قابل توجهی بر سر این معاهده دارند.
وی تصریح کرد:" آمریکاییها خواستار کاهش هر چیزی به منظور تمدید معاهده سال 2002 مسکو و تکمیل آن با برخی اقدامهای اعتمادسازی و اقدامهایی برای افزایش شفاف سازی هستند. همچنین، تلاشهایی برای درخواست محدودیتهایی تنها برای " کلاهک های مستقر قابل استفاده" در حال انجام است."
پریخودکو اظهار داشت: در این مورد کلاهکهای ذخیره در خارج از چارچوب توافق آینده باقی خواهند ماند.وی افزود:" ما هرگز با چنین رویکردی موافقت نکرده ایم. بنابراین برای رسیدن به توافق ، آمریکا باید یک تغییر واقعی را در موضع خود ایجاد کند. ما هنوز شاهد چنین تغییری نبوده ایم."
مشاور پوتین به این مسئله هم اشاره کرد که یک نشانه مثبت این بوده که طرف آمریکایی آمادگی خود را برای آن اعلام کرده که معاهده آتی را که جایگزین استارت 1 خواهد شد به یک سند الزام آور از نظر حقوقی تبدیل کند.مقام کرملین هم تایید کرد که مسئله کلاهکها مهمترین مانع بر سر این معاهده است.
پیمان "استارت 1" که در سال 1991 به امضا رسید، مسکو و واشنگتن را موظف به کاهش تسلیحات هسته ای هرکدام از 10 هزار کلاهک به 6 هزار کلاهک می کند.
"استارت1" پیمانی است که از سوی آمریکا و شوروی در 31 جولای سال1991 امضا شد و پس از فروپاشی شوروی که 5 ماه پس از امضای این پیمان صورت گرفت بین آمریکا و روسیه و سه کشور عضو شوروی سابق یعنی بلاروس، قزاقستان و اوکراین برقرار است، اما از آنجا که این سه کشور تمام تسلیحات هسته ای از کار افتاده خود را به روسیه منتقل کردند،در نتیجه این توافق تنها بین روسیه و آمریکا پابرجاست.
این پیمان سال جاری به پایان می رسد، و روسیه و آمریکا اختلاف نظرهایی درباره تمدید این پیمان با یکدیگر دارند.
نظر شما