۲۴ فروردین ۱۳۸۷، ۱۱:۳۹

گزارش فناوری /

دنیای مجازی "ماتریکس" در ذهن قویترین "ابر رایانه" دنیا

دنیای مجازی "ماتریکس" در ذهن قویترین "ابر رایانه" دنیا

دنیای مجازی که برادران "واشوسکی" در فیلم سه گانه علمی تخیلی "ماتریکس" به تصویر کشیده اند می تواند زودتر از آنچه که انتظار می رود به واقعیت تبدیل شود. در این دنیای مجازی رایانه بزرگی موفق می شود حقیقت را به گونه ای تبدیل به دنیایی مجازی کند که انسان بتواند وارد آن شود و فریب بخورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اکنون به نظر می رسد که تنها چند سال تا تحقق این تخیل باقی مانده باشد. در واقع یک محقق آمریکایی از لابراتوار ملی "بروک هاون" در مقاله ای که در هفته نامه علمی "نیوساینتیست" منتشر کرده است به شرح جزئیات تحقق این رویای علمی تخیلی پرداخته است.

"مک گایگن" نویسنده این مقاله تحقیقاتی در نیوساینتیست نوشته است: قرنها است که انواع ماشینهای محاسباتی به ظهور می رسند و مدت زمانی است که حقیقتی با عنوان "هوش مصنوعی" به واقعیت تبدیل شده است. در سال 1950 "آلن ترینگ" پدر علم مدرن رایانه ها برای اولین بار پیشنهادی را مطرح کرد مبنی بر اینکه یک انسان با یک ماشین گفتگو کند و انسان دیگری به عنوان یک شخص ثالث این انسان و ماشین را از هم تمیز دهد.

"مک گایگن" در ادامه مقاله خود آورده است: به نظر ما فعل و انفعال بدان معنی است که برای مثال بتوان یک مسیر چرخش یک شیء را در کوتاهترین زمان ممکن کنترل کرد. امروزه رایانه ها می توانند صحنه های مجازی را تولید کنند که توانایی فریب دادن چشم انسان را دارند اما برای تکرار این حرکات، زمان اهمیت دارد به طوری که برای ساخت صحنه های مجازی حداقل به 30 فریم در ثانیه نیاز است."

به همین منظور این محقق آمریکایی تصمیم گرفته است توانایی یکی از قویترین ابررایانه های دنیا را با عنوان Blue Gene/L محصول "آی بی ام" را که در لابراتوار ملی "بروک هاون" نیویورک است در تلاش برای ایجاد یک دنیای مصنوعی مشابه فضای "ماتریکس" مورد آزمایش قرار دهد.

Blue Gene/L توانایی محاسبه 103 هزار میلیارد عملیات را در هر ثانیه دارد در حالی که یک رایانه معمولی تنها می تواند 10 عملیات را در ثانیه انجام دهد.

به خصوص "مک گایگن" توانایی این ابر رایانه را برای برخورد نور با اجسام مورد بررسی قرار داده است. در حقیقت برخورد نور به اجسام عنصر مهمی در یک دنیای مجازی به شمار می رود. با استفاده از نرم افزار "پرتو- ردیابی"، این دانشمند توانست Blue Gene/L را به رایانه ای تبدیل کند که می تواند با سرعت  822 برابر یک رایانه عادی شبیه سازی کند.

به گفته این محقق، سرعت لازم برای تهیه تصاویر با وضوح بسیار بالا هنوز به دست نیامده است اما این ابررایانه می تواند ظرف یکسال آینده به نتایج دلخواه برسد.

"مک گایگن" در ادامه مقاله خود نوشته است: "هرگز نمی توان با اطمینان گفت که چه زمانی این رایانه می تواند به تصاویر با وضوح تصویر بسیار بالا برسد اما روند بازسازی حقیقت در یک دنیای مجازی خوش بینانه است هرچند هنوز سرعت دستیابی کافی نیست. از اطلاعاتی که به دست آوردم امکان رسیدن به یک بازسازی کامل و مطلوب با سرعت یک میلیون میلیارد عملیات در ثانیه وجود دارد که به نظر می رسد می توان در چند سال آینده به این نتایج دست یافت."

این محقق رسیدن به نتایج دلخواه را در گرو قانونی با عنوان "قانون مور" دانسته و توضیح داده است که قانون مور قانونی است که "گوردن مور" مطرح کرده است. "گوردن مور" در سال 1968 شرکت اینتل را بنیان نهاد و این شرکت امروزه اولین تولید کننده جهانی ریزپردازشگرها است. در سال 1965 مور توضیح داد که بین سالهای 1959 تا 1965 تعداد ترانزیستورهایی که یک تراشه را تشکیل می هند هر سال دو برابر شده است. پس از اظهارات وی این تئوری دوباره مورد بررسی قرار گرفت و در دهه 80 به صورت یک فرمول کلی بازنویسی شد به طوری که براساس فرمول جدید "قانون مور" هر 18 ماه یکبار تعداد پردازشگرها باید دو برابر شود.

این تئوری از سوی بسیاری از تولید کنندگان پردازشگرها به صورت یک قانون کلی اجرا می شود و اکنون تعداد این پردازشگرها به حدی رسیده است که ابررایانه Blue Gene/L می تواند 103 هزار میلیارد عملیات را در هر ثانیه انجام دهد و براساس این سیر صعودی ظرف چهار سال آینده می تواند تعداد محاسبات خود را به یک میلیون میلیارد عملیات در ثانیه برساند.

در حقیقت این دانشمند امیدوار است که در سال 2011 دنیای مجازی مشابه دنیای "ماتریکس" را ایجاد کند.

کد خبر 659752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha