به گزارش خبرنگار مهر، داود دانش جعفری ظهر یکشنبه در حاشیه گردهمایی بزرگ "دهه چهارم انقلاب سرآغاز شکوفایی اقتصادی مازندران" در جمع خبرنگاران در ساری افزود: این رشد نسبت به سال 85 که 40 درصد بوده بسیار بالا و چشمگیر بوده است.
وی خاطر نشان کرد: به واسطه کاهش واردات محصولات تجاری کشور، میزان مالیاتهای غیرمستقیم کشور در سال گذشته کاهش 15 درصدی داشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی در سال جدید اظهار داشت: تصمیم گیری در مورد افزایش یا کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی سالیانه نیست و در واقع نرخ سود تسهیلات بانکی هر سال تغییر نخواهد کرد.
دانش جعفری افزود: دولت در مورد افزایش و کاهش نرخ سود بانکی هنوز تصمیم جدیدی اتخاذ نکرده است و مادامی که تصمیم جدید اعلام نشود تصمیم قبلی به قوت خود باقی است.
این مسئول در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر میزان مطالبات معوقه بانک ها از مردم و سرمایه گذاران بدون ذکر میزان بدهی بانکها بیان داشت: این میزان بدهی در واقع بخش قابل توجهی از ظرفیت اعطای تسهیلات بانک ها را به خود اختصاص داده است.
به گفته دانش جعفری، به واسطه متفاوت بودن سیستم محاسبه بدهی بانک های مختلف، امکان جمع بندی آماری از میزان بدهی معوقه بانک ها از مردم وجود ندارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با بیان اینکه دستیابی به رشد سالانه 8 درصدی در ایران امری دست نیافتنی است در عین حال اظهار داشت: رسیدن به یک رشد اقتصادی بالا نیاز به سرمایه گذاری اساسی و اصولی از سوی سرمایه گذاران کلان است.
وی افزود: برای رسیدن به این مهم باید شرایطی در سرمایه گذاری کشور ایجاد شود که امکان رقابت برای سرمایه گذار در سرمایه گذاری سود آور فراهم شود.
دانش جعفری با بیان اینکه تولید ناخالص ملی کشور در سال 85 حدود 203 هزار میلیارد تومان بوده است، افزود: با افزایش این رشد تولید ناخالص ملی کشور می توان اذعان داشت که دستیبابی به رشد 8 درصدی اقتصادی در کشور با این روند امکان پذیر خواهد بود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر عدم نظارت درست بانک ها در اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران بیان داشت: با وجود نارسایی های موجود در سیستم بانکی کشور این طرح ها بدون نظارت و کارشناسی صورت گرفته است و این امر سبب شد تا برخی بانک ها از وثیقه های گران قیمت استفاده می کنند.
دانش جعفری افزود: بانک ها برای اعطای تسهیلات باید از سازو کارهای توجیه اقتصادی استفاده کنند.
وی در پاسخ سئوال خبرنگاری مبنی بر توازن برنامه های وزارت اقتصاد با برنامه های چهارم توسعه و افق چشم انداز بوده است بیان داشت: طرح های جدید اقتصادی دولت که از سوی رییس جمهوری اتخاذ شده است می تواند جهت گیری های موجود کشور را دچار تحول کند.
دانش جعفری با بیان اینکه در حال حاضر حدود90 هزار میلیارد تومان ارزش یارانه های مورد استفاده در کشور است که در صورت هدفمند کردن و ساماندهی این یارانه ها که عددی بیش از بودجه عمومی کشور است باعث ایجاد سرمایه گذاری های جدید و رشد اقتصاد بیشتر کشور شود.
وی با اعلام این مهم که عمده یارانه های کشور در بخش انرژی هزینه می شود، اذعان داشت: با هدفمند شدن و صرفه جویی مردم در مصرف انرژِی می توان یارانه انرژی کشور در بخش های دیگر صرف شود.
دانش جعفری در پایان در پاسخ به سئوال خبرنگاری دیگری مبنی بر استقبال از بانک های قرض الحسنه در کشور گفت: استقبال زیادی جهت سپرده گذاری در این بانک ها صورت گرفته است که امیدواریم با برنامه ریزی های اصولی نسبت به ساماندهی این بانک ها در کشور اقدام شود.
نظر شما