پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۲۶ اسفند ۱۳۸۲، ۱۱:۴۷

" روز جهاني شعر " نزديك است ... ( 1 )

دكتر علوي مقدم : شاعران معاصر ما سطحي نگر و كم مايه هستند

دكتر علوي مقدم : شاعران معاصر ما سطحي نگر و كم مايه هستند

شعراي برجسته گذشته ما از عرفان ، قرآن و معارف ديني بهره هاي بزرگي بردند اما اين اتفاق درباره شعر و شاعران معاصر نيافتاده است به همين دليل ، شاعران معاصر ما سطحي نگر و كم مايه اند.

دكتر محمد علوي مقدم ، " چهره ماندگار"  ادبيات  واستاد دانشكده ادبيات دانشگاه فردوسي مشهد در آستانه " روز جهاني شعر "  در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر " با بيان اين مطلب گفت : ژرفاي آثار كساني مانند " ناصر خسرو " ، " سعدي " ، " حافظ " ، " مولانا " ، " نظامي " ، " عطار " و ... وام گرفته از قرآن و عرفان است و با همين منابع سرشار و انرژي بخش توانستند شعر و كلام خويش را مستغني سازند و به حرف هايشان ، قوت و ماندگاري ببخشند.
وي كه تا به حال 130 مقاله ادبي به زبان فارسي منتشر كرده است و آثاري نيز از او در مجلات خارجي ترجمه و به چاپ رسيده است ، افزود : ادبيات عرفاني ما در دنيا نظير ندارد  و بي ترديد در روز جهاني شعر ، ايران مي تواند مدعي با شكوه ترين نوع شعر ، يعني شعر عرفاني باشد اما اگر اين گذشته افتخار آميز از ما گرفته شود ، نمي توانيم به شعر و شاعران امروز تكيه كنيم و از آنها انتظار شاهكارادبي داشته باشيم زيرا كم مايگي و فاصله آنها با عرفان و قرآن و معارف ، آنها را در اين سطح نگاه داشته است.
  هم عصر با شاعران بزرگ و مطرح ما ، شاعران ديگري هم بوده اند كه در زبان و قوام ادبي برجستگي هايي نيز داشته اند اما هيچ يك از آنها نتوانسته اند تا امروز باقي بمانند و شعرشان فراگير شود.

 
نام گوينده : دكتر محمد علوي مقدم
دكتر محمد علوي مقدم كه بيش از 50 سال به تعليم و تربيت پرداخته است و فعاليت فرهنگي و آموزشي خود را از 22 اسفند ماه سال 1331 در روستاهاي سبزوار آغاز كرده است ، خاطر نشان ساخت : البته در همين ادبيات  يعني  ادبيات كلاسيك گذشته ايران نيز كاستي ها و تناقض هاي قابل اعتنايي وجود دارد و من بارها گفته ام كه نمي توان آن را دربست موثر و مفيد دانست و در مواقعي اين ادبيات ، تنها توانسته است راهگشا باشد.
وي تصريح كرد : شيخ اجل " سعدي " هم با آن عظمت جهانگيرش ، در جاهايي به " مداحي " پرداخته است و نقاط تناقض آميز دارد كه قابل قبول نيست.
چهره ماندگار ادبيات يادآور شد : هر اثري كه به انديشه ، انسان سازي و خرد پرداخته باشد و بتواند به مثابه چراغي ، فراراه بشر قرار گيرد ، قابل قبول است ، وگرنه هم عصر با شاعران بزرگ و مطرح ما ، شاعران ديگري هم بوده اند كه در زبان و قوام ادبي برجستگي هايي نيز داشته اند اما هيچ يك از آنها نتوانسته اند تا امروز باقي بمانند و شعرشان فراگير شود.
علوي مقدم درپايان با تبريك " روز جهاني شعر"  به علاقه مندان و دوستداران ادب فارسي ، خواستار تامل بيشتر شاعران و اهل ادب امروز در معارف ديني و ادبيات عرفاني گذشته شد.    
کد خبر 66138

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha