دکتر محمد مهدی قیامت در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون ارزیابی از وضعیت سلامت جامعه به مسائل مختلفی اشاره کرد و گفت: بحث تعرفه های پزشکی در بخش دولتی، عدم قبول تعرفه های بخش خصوصی از سوی سازمانهای بیمه گر و همچنین وجود رانت برای سرمایه گذاری در بخش سلامت، از جمله موضوعاتی است که هر کدام به تنهایی در وضعیت سلامت مردم اثرگذار است.
وی با اشاره به تاخیر دولت در اعلام تعرفه های پزشکی، افزود: دولت هر سال با تاخیر تعرفه ها را اعلام می کند که با توجه به تورمی که در جامعه وجود دارد، این مسئله موجب سوء استفاده بیمه ها از این موضوع می شود.
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران، همچنین به عدم قبول تعرفه های پزشکی بخش خصوصی از سوی سازمانهای بیمه گر اشاره کرد و گفت: عدم پذیرش این تعرفه ها که مصوب سازمان نظام پزشکی کشور بوده و مجلس و وزارت بهداشت نیز آن را پذیرفته اند، باعث به وجود آمدن چالش در بحث قراردادها با بیمه ها شده است.
وی با عنوان این مطلب که چالش اصلی در حوزه سلامت، نبود سرمایه کافی است، اظهارداشت: وزارت بهداشت باید بعد نظارتی خود را تقویت کند و از رانت هایی که وجود دارد، جلوگیری کند.
قیامت در این ارتباط به سرمایه گذاری در حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: نباید جلوی پای کسانی که می خواهند در این حوزه سرمایه گذاری کنند، سنگ اندازی کرد. زیرا سرمایه گذاری در بخش سلامت در کشور ما به صرفه نیست و لذا، باید افراد را تشویق کرد و اجازه نداد آنها از ورود به این بخش دلسرد شوند.
وی، خواهان حذف بروکراسی اداری و رانت از بخش سلامت شد و گفت: البته این موضوع اختصاص به وزیر فعلی ندارد و در دولتهای قبل نیز شاهد وجود چنین رانت هایی برای برخی افراد بوده ایم که می بایست با آنها برخورد شود.
نظر شما