به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه "السیاسه الدولیه" در تحلیلی با بررسی ناکارآمدی اسرائیل دراستفاده ابزاری ازقدرت نظامی برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده نوشت : تحلیلگران عرب درتحلیلهای خود درباره روند مناقشه اعراب - اسرائیل همیشه اینگونه وانمود می کردند که قدرت نظامی کشورهای عربی در رسیدن به اهدافش ضعیف بوده است .
این مجله ابرازعقیده کرد که این تحلیلگران با وجود استنادشان به چندین فرضیه با جدیت کامل به بررسی تکیه به قدرت نظامی کشورهای عربی بدون تکیه بر ارتشها نپرداختند .
مجله السیاسه الدولیه مصر نوشت : پس ازجنگ 1948 کشورهای عرب،مجموعه اهداف بزرگی را برای خود در نظر گرفتند که فراتر از امنیت ملی خودشان نبود،اما استراتژی کلان کشورهای عربی طی چند سال گذشته از استراتژیهای ملی شان که برمفهوم دفاعی تکیه دارد، اخیرا فراتررفته است.
این مجله با طرح این سئوال که آیا فقط با داشتن قدرت نظامی می توان به اهداف از پیش تعیین شده خود دست یافت؟ به عبارت دیگر آیا اسرائیل در سایه ائتلافهای دفاعی و داشتن سلاح هسته ای می تواند به هدف خود برسد یا خیر؟ یاد آور شد : تل آویو همیشه دررسیدن به اهداف ازپیش تعیین شده برای ماشین نظامیش درسایه تغییر شکل جنگها شکست خورده است .
السیاسه الدولیه به پیروزی مبارزان حزب الله لبنان در جنگ سی و سه روزه تابستان سال 2006 رژیم صهیونیستی علیه لبنان اشاره کرد و افزود : این پیروزی سبب سردرگمی برخی ازکشورهای عربی در تفکر استراتژی و سیاستهای کلانشان درمنطقه به ویژه پس از این جنگ شد.
به نوشته این مجله مصری در پی این پیروزی برخی از جریانها خواهان انحلال ارتش کشورهای عرب و تشکیل شبه نظامیان مسلح به عنوان نیروهای جایگزین ارتش و پیروی از اصول نظامی مبتنی برپایداری و مقاومت به جای قدرت بازدارندگی و دفاع شدند و به فکر وارد شدن در جنگهای چریکی دائمی افتادند.
این نشریه افزود : به کارگیری نیروی نظامی از سوی اسرائیل سبب ایجاد چالشها و معضلاتی درسطوح مختلف داخلی در برخی کشورهای عربی شده است. بنابراین ایده استفاده ابزاری ازقدرت جایگاه خاصی درنظریه های امنیتی واستراتژی جنگهای مستمر اسرائیل با کشورها در طول 60 سال گذشته دارد .
اما آنچه که مهم است اینکه مهارت در به کارگیری از ابزار قدرت نتایج پنهان ومبهمی را به همراه دارد.بنابراین اسرائیل اگر از طریق تاثیر قدرت نظامی می تواند دولت جعلی خود را حفظ کند نمی تواند درتحقق بخشیدن به طرحهای بلندپروازانه خود دست به توسعه طلبی بزند.
به گزارش مهر، هفته نامه السیاسه الدولیه مصر در ادامه مقاله خود نوشت : رهبران رژیم اسرائیل تصور می کنند با تسلطی که برمحیط اطراف خود دارند می توانند با مختل کردن امنیت منطقه، کشورهای عربی را مجبور به قبول سازش نمایند واینگونه وانمود کنند که در سایه نداشتن روابط طبیعی با کشورهای همسایه خود می توانند احساس امنیت واقعی کنند،اما جدای ازنتایج سیاسی، اسرائیل ازرویای داشتن امنیت کامل و جای داشتن درخاورمیانه ای امن محروم بوده است .
فرضیه ای که این گزارش مطرح می کند براین اساس است که قدرت نظامی تل آویودر روند مناقشه اعراب - اسرائیل درجریان دهه های گذشته محدود است و نمی تواند در پیشبرد اهداف خود تاثیر گذار باشد .با وجود اینکه اسرائیل درطول سالیان متوالی به نوعی از برتری در موازنه قوای نظامی در روابط با طرفهای مقابل خود برخوردارشده، ولی در رسیدن به اهداف خود ناکام مانده است .
در این مقاله آمده است : با اینکه اسرائیل دربرخی از جنگهای خود با اعراب پیروزشده، اما همیشه سردرگم بوده، اما مسئله استفاده از ابزارقدرت، مدتی است که سئوالات مختلفی را در سطوح مختلف داخلی اسرائیل پس از جنگهای مختلف به ویژه پس از سال 1948 به وجود آورده است .
این مجله در پایان نوشت : اگر چه اسرائیل می تواند به تنها ابزارنظامی خود برای تامین امنیت تکیه کند، اما تجربه ثابت کرده که تل آویو همیشه دررسیدن به اهدافی که برای نیروهایش در سایه تغییر ساختارجنگها مشخص کرده، حقیقتا شکست خورده است .
نظر شما