به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکترغلامعلی حداد عادل رئیس مجلس در دیدار با اعضای جامعه وعاظ و مبلغین تهران که در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد ، این نوع دیدارها را مفید ارزیابی کرد واظهار داشت: ما ازاین دیدارها و حضور شما از آن جهت که در متن مردم هستید و با مردم تماس بی واسطه دارید استقبال می کنیم.
وی افزود: این از امتیازات کشور و دین ما است که شما می توانید نقش واسطه بین مردم و مسئولان را ایفا کرده و مشکلات مردم را منتقل کنید.
رئیس مجلس با بیان اینکه ما این ارتباط را یک ارتباط تشریفاتی تلقی نمی کنیم، تصریح کرد: خصوصیت بزرگ انقلاب اسلامی پیوند دین با سیاست است، پس از قرون وسطی یکی ازخصوصیات مرحله تجدد این بوده که دست دین را از امور اجتماعی و سیاسی کوتاه کنند و امروز این اتفاق در اروپا افتاده است.
دکتر حداد عادل ادامه داد: وظیفه روحانیون توجه به امور قلبی، درونی و اخلاقی شد و دین از دخالت در امور سیاسی و اجتماعی منع شد، این همان سکولاریسم است اما انقلاب اسلامی ایران عملا باطل کننده این عقیده بود و بر خلاف این اندیشه، به پیروزی رسید و30 سال است که برهمان اساس ادامه حیات داده و نمونه و الگویی درجهان شده و می توانیم بگوییم سرآغاز تاریخ جدیدی شده که دین باید در امور اجتماعی نیز دخالت کند.
وی تاکید کرد: اصولا اگر دین نخواهد در امور اجتماعی دخالت کند در امور فردی نیز موفق نخواهد بود. یک روحانی در نظام جمهوری اسلامی وظیفه و جایگاهش با یک روحانی در دین مسیحیت متفاوت است.
رئیس مجلس با بیان اینکه سرنوشت این انقلاب چه درعصر پیروزی و چه درادامه آن پیروزی از سرنوشت روحانیت جدا نیست گفت : یک بخش مهم از وظیفه روحانیت وعظ و تبلیغ است و این وظیفه مهمی است.
دکتر حدادعادل بابیان اینکه مجموعه وعاظ ومبلغان در کشور ما یک رسانه هستند، خاطر نشان کرد : همانگونه که مطبوعات و صدا وسیما رسانه محسوب می شوند، نهاد وعظ و تبلیغ هم یک رسانه است که پیام اسلام و انقلاب و سخن رهبری انقلاب را به مردم می رساند و این برای کشور ما یک سرمایه است، باید قدر این رسانه را بدانیم ، رسانه ای که هزینه ای برای نظام ندارد در همه کشور منتشر است از اعماق روستاها و تا شهرهای بزرگ حضور دارد باید مرتبا بر این سرمایه اضافه کنیم.
رئیس مجلس افزود: دنیایی که امروز درآن زندگی می کنیم با دنیای 30 سال پیش تفاوت جدی دارد بنابراین باید دائما یک چشمتان به گذشته و یک چشمتان به دنیای امروز باشد ، یعنی هم باید از ذخیره معنوی خلف صالح استفاده کنید هم به مقتضیات عصر و زمانه توجه نمایید.
حداد عادل یادآور شد: در حال حاضر هم دولت وهم مجلس توجه خوبی نسبت به مسائل دینی و نهادهای دینی دارند و همکاری خوبی میان مجلس ودولت برقرار است ، ما در مجلس هفتم در بسیاری از موارد برای نخستین بار بودجه های مناسبی را در قانون بودجه آوردیم که این فتح بابی برای اختصاص بودجه به شئونات دینی و مذهبی بود.
وی با اشاره به اهمیت قائل نشدن حکومت قبل از انقلاب به امور دینی، تصریح کرد: آنان خواهان اضمحلال امور دینی بودند این وضعیت سبب شده بود به طور سنتی و متعارف بر قوانین کشور و اداره آن جایی برای بسیاری از احتیاجات دینی وجود نداشته باشد ، البته پس از پیروزی انقلاب نیز ملاحظاتی وجود داشت که روحانیت دولتی نشود ، ارتباطش بامردم قطع نشود و هزینه هایی که مردم در این راه صرف می کنند قطع نگردد تا روحانیت شیعه خصوصیت استقلال خود را از دست ندهد، این حرف درستی است که باید همچنان آن را رعایت کنیم.
رئیس مجلس ادامه داد: اما در تفسیر این معنا گاهی افراط و تفریط می شد امروز پس از 30 سال آرام آرام به درک نسبتا واقع بینانه ای رسیده ایم یعنی به سمت حفظ استقلال روحانیت و مشخص شدن وظایف حکومت در کارهای دینی در حرکت هستیم.
دکتر حداد عادل با تاکید بر اینکه مجلس بودجه های متعددی در خصوص امور دینی تصویب کرده، تصریح کرد: برای حفظ تاثیر کارهای روحانیون ، دولت و مجلس باید از آنها پشتیبانی کنند ، شما باید در مورد مشکلات مردم به دولت و مجلس تذکر دهید و پیگیری کنید، در مورد شما شبهه سیاسی کاری، بزرگنمایی و سیاه نمایی وجود ندارد در برخی موارد حرفی زده و نوشته می شود که شاید غلبه سیاسی داشته باشد اما در مورد شما که برای خدا کار می کنید دیگر این شبهه وجود ندارد.
وی افزود: ارتباط شما با مردم باید دو سویه باشد و مردم هم باید به شما اعتماد کنند و بدانند شما رابط خوبی میان مجلس، دولت و مردم هستید.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت ما به عنوان نمایندگان مردم از دولت می خواهیم آنچه به دولت مربوط می شود به آن اهتمام داشته باشد که از جمله آنها جلوگیری از رشد نقدینگی است ، این موضوع از گذشته مورد اختلاف مجلس و دولت بوده و امروز مشخص شده که نظر مجلس در این مورد درست بوده و باید جلوی رشد نقدینگی را گرفت .
دکتر حدادعادل با اشاره به برگزاری با شکوه انتخابات مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: مردمی که با دعوت شما پای صندوق های رای می روند انتظار دارند مشکلات آنان را پیگیری و منتقل کنید ما سعی می کنیم پاسخی عملی برای حل مشکلات دراختیار شما بگذاریم.
نظر شما