۲۸ فروردین ۱۳۸۷، ۹:۲۳

مدیر شبکه زیر ساخت ستاد نانو به مهر خبرداد: پیوستن ایران به شبکه جهانی آزمایشگاه نانو در گرو تجهیز آزمایشگاهها

مدیر شبکه زیر ساخت ستاد نانو به مهر خبرداد: پیوستن ایران به شبکه جهانی آزمایشگاه نانو در گرو تجهیز آزمایشگاهها

مدیر شبکه زیر ساخت ستاد نانو در خصوص شرایط پیوستن ایران به شبکه جهانی آزمایشگاه نانو گفت: برای پیوستن به این شبکه باید زیرساختهای لازم از جمله تجهیزات آزمایشگاهی فراهم باشد.

دکتر علی بیت اللهی در گفتگو با مهر، آموزش و ارتقای دانش تئوری و نظری را از اقدامات مهم ستاد فناوری نانو دانست و گفت : ارتقای توانمندی شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو در دستور کار قرار گرفته ااست که در این زمینه با برگزاری کارگاه های آموزشی روشهای آزمایشگاهی که تاکنون در ایران مورد استفاده قرار نگرفته بررسی می شود.

وی روشهای "طیف سنجی مازباور" و "تابش سنکروترونی" را از جمله روشهایی دانست که در ایران تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است و افزود: روش طیف سنجی روشی توانمند در بررسی خواص مغناطیسی مواد، ریز ساختارهای آنها و تعیین توزیع موقعیت اتمها در مواد محتلف است که در سالهای اخیر در دنیا در بخش نانو مواد مغناطیسی کاربردهای زیادی داشته است.

وی روش اسپکتروسکوپی مبتنی بر سنکروترونی را روش توانمندی در مطالعه و بررسی نانو مواد دانست که قادر است اطلاعات مناسبی در مورد لایه های بسیار نازک، ساختار کریستالی  و ترکیب شیمیایی آنها در حد نانو متری ارائه دهد.  

مدیر شبکه زیرساخت ستاد نانو یا ابراز تاسف از اینکه این روشها در داخل کشور شناخته شده نیست، اظهار داشت: این شیوه ها راههای تکمیلی روشهای گذشته است که می تواند اطلاعات ما را در باره مواد توسعه دهد.

استاد دانشکده مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه این دو روش قابل استفاده برای محققانی است که در زمینه نانو فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: برای آشنایی محققان با این روشها برای اولین بار در کشور با همکاری پژوهشگاه نفت کارگاه آموزشی با حضور متخصصان خارجی برگزار شد.

وی به شکل گیری شبکه آزمایشگاهی ملی، فراملی  و منطقه ای در زمین نانو به منظور کاهش هزینه ها اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که با برگزاری چنین کارگاههایی بتوانند بسترهای لازم برای پیوستن به شبکه جهانی آزمایشگاههای نانو فراهم شود.   

بیت اللهی با اشاره جایگاه  ایران در میان کشورهای اسلامی در زمینه فناوری نانو گفت: با همکاری کشورهای اسلامی و منطقه  می توانیم در آینده نه چندان دور شاهد ایجاد این آزمایشگاه در سطح منطقه باشیم.

کد خبر 666421

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha