پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۸ فروردین ۱۳۸۷، ۱۵:۴۶

صاعقه مصنوعی با کمک فناوری لیزر تولید شد

صاعقه مصنوعی با کمک فناوری لیزر تولید شد

گروهی از محققان فرانسوی برای اولین بار موفق شدند با کمک فناوری لیزر با قدرت بالا صاعقه مصنوعی با قدرت آتش زایی ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تیم تحقیقاتی "ژروم کاسپارین" از دانشگاه لیون که نتایج تحقیقات خود را در مجله "اپتیکس اکسپرس" منتشر کرده اند برای اولین بار توانستند با کمک یک نوار لیزری بسیار قوی فعالیت الکتریکی را در یک توده ابری فعال و نوعی صاعقه مصنوعی را ایجاد کنند.

این دانشمندان در قله South Baldy Peak در نیومکزیکو در مدت عبور دو توفان همراه با رعد و برق و صاعقه، یک سری از تکانه های لیزری با انرژی بالا را پرتاب کردند. این تکانه ها در توده های رشته ای پلاسمایی که با رساناهای الکتریسته عمل می کنند فعالیت الکتریکی را ایجاد کردند.

این دانشمندان با برنامه ریزی دوباره این لیزر پرقدرت و با استفاده از توالی تکانه های لیزری پیچیده تر موفق شدند رشته های صاعقه ای طولانی تری که می توانستند همانند صاعقه های طبیعی، روی زمین شعله ایجاد کنند را تولید کردند.

براساس گزارش World Science، ایده استفاده از تکانه های لیزری برای ایجاد شعله از 30 سال قبل ارائه شد، اما تاکنون دانشمندان موفق به تولید آن نشده بودند.

کد خبر 666722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha