۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۴۴

درگفتگو با مهر عنوان شد:

ضرورت اتخاذ سیاستهای بازدارنده برای جلوگیری از شکار غیر مجاز

ضرورت اتخاذ سیاستهای بازدارنده برای جلوگیری از شکار غیر مجاز

عضو کارگروه شکار، صید و تکثیر در کمیته ملی اکوتوریسم گفت: استفاده از دوربین های مداربسته به منظور حفاظت از مناطق چهارگانه تنها در حد یک طرح می باشد.

اسرافیل شفیع زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ما هم در جراید و بعضی از محافل مرتبط با مسائل زیست محیطی شنیده ایم که قرار است اتفاقات خوشایندی در زمینه محافظت از مناطق چهارگانه رخ دهد اما متاسفانه تاکنون نشانی از آن نبوده و این گفته ها تنها در حد یک طرح بوده است.

وی گفت: طی سفرهایی که به مناطق حفاظت شده مختلف از جمله 70 قله اراک و سیاه کوه یزد داشتیم ، نشانی از نصب دوربین های مداربسته ندیده ایم و هیچ گونه تغییری در این زمینه حاصل نشده است.

شفیع زاده با اشاره به وسعت بعضی از مناطق حفاظت شده ، گفت: بعضی از مناطق حفاظت شده آنقدر گسترده اند که نیاز به تجهیزات پیشرفته دارد مانند توران که وسعت آن به یک میلیون و 200 هزار هکتار می رسد و یا سیاه کوه یزد که نزدیک به 200 هزار هکتار وسعت دارد.

عضو کارگروه شکار، صید و تکثیر در کمیته ملی اکوتوریسم تاکید کرد: همچنین اکثر پاسگاههایی که برای نگهبان مد نظر قرار گرفته نیز فاقد تجهیزات مناسب برای زندگی بوده و نمی تواند زمینه آرامش محیط بانان را فراهم کند.

وی در خصوص شکار غیر مجاز اظهار داشت: ما برای مقابله با شکارچیان غیر مجاز نیازمند اتخاذ سیاست هایی هستیم که می توان از آن به عنوان سیاست بازدارنده یاد کرد.

شفیع زاده گفت: حمایت قضایی بیشتر از جانب مسئولین و اعمال سیاست های معقول تر می تواند گام هایی برای رسیدن به سیاستهای بازدارنده باشد. امروزه شکارچیان غیر مجاز به پیشرفته ترین سلاح ها از جمله اسلحه های دوربین دار فوق پیشرفته مجهزهستند در حالی که نگهبانان ما مجبورند با کمترین و ضعیف ترین تجهیزات در مقابل آنها بایستند که این امر باعث به خطر افتادن جانشان نیز شده است.

وی افزود: به نظر می رسد برخورد قهرآمیز با متخلفین و بستن مناطق حفاظت شده راهکار مناسبی در زمینه جلوگیری از شکار غیر مجاز باشد.

وی ادامه داد: باید با شکارچیان غیر مجاز باب گفتگو را باز کرده و از این طریق راههای شکار مجاز را نشان دهیم. زمانی که 40 هزار مجوز شکار صادر می شود، چرا نباید راهی برای شکار مجاز وجود داشته باشد، شکار در کشورهای مختلف دنیا به عنوان یک فعالیت ورزشی و مشروع شناخته شده است ومسئولین موظفند راهی برای شکار قانونی پیدا کنند.

شفیع زاده در پایان خاطرنشان کرد: باید از مناطق حفاظت شده برداشتی مناسب صورت پذیرد، وقتی انواع گونه ها در جایی محصور می شوند قطعا عدم حرکت ، زمینه تحول ژنتیکی و تنبل شدن آنها را فراهم خواهد کرد و این بی تحرکی ، بیماری آنها را در پی خواهد داشت.

کد خبر 667740

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha