به گزارش خبرگزاری مهر، دادستان کل کشور در گفتگو با خبرنگاران شماری از نشریات اقتصادی با اشاره به اینکه حمایت از اقشار آسیب پذیر و تحقق عدالت توزیعی در جامعه از وظایف جوهری حکومت اسلامی و مورد تاکید امام (ره) و رهبری بوده و هست افزود: الگوی اقتصادی که نسبتی با عدالت اجتماعی ندارد، با آرمانهای انقلاب اسلامی بیگانه است.
وی تورم افسار گسیخته و ناموزون و شکننده را عارضه ای نامطلوب برای جامعه دانست و افزود: مهار تورم نیازمند توجه جدی به موضوع مدیریت نقدینگی و پرهیز از تزریق بی رویه و سرگردان نقدینگی در کشور است.
حجت الاسلام دری نجف آبادی با اشاره به اینکه تحقق سیاست های ابلاغی اصل 44 نیازمند بازنگری در رویه ها و اصلاح شیوه های غیر کارشناسی است، تصریح کرد: نمی توان با واردات بی رویه و سوق دادن کشور به مصرف زدگی و ریخت و پاش و اسراف و تبذیر و بازگذاشتن مرزها برای ورود هر کالای بنجل و فاقد استاندارد، انتظار داشت که سرمایه ها در کشور جذب شود و شاهد ارتقای انگیزه تولید و به تبع آن اشتغال آفرینی و رونق و شکوفایی اقتصادی باشیم.
دادستان کل کشور باتاکید بر اینکه ریشه یابی مفاسد اقتصادی مقدم بر برخورد با معلولهاست افزود: اگر نظام اقتصادی مبتنی بر دلالی ، واسطه گری، احتکار و گردش مالی بدون ارزش افزوده و تولید و خدمت مفید و مولد باشد، بدیهی است که به جای سوق دادن سرمایه ها به سمت تولید و اشتغال آفرینی، بورس بازی زمین و احتکار مسکن و زمین خواری و ویژه خواری و ... باب می شود و در این میان شاهد ضعیف تر شدن اقشار آسیب پذیر و در برابر ایجاد ثروتهای باد آورده و یک شبه خواهیم بود.
وی به بایسته های نظام اقتصادی اسلام اشاره کرد و گفت: عقلانیت، دوراندیشی و آرمانخواهی اسلامی انقلاب ما ایجاب می کند ضمن توجه به تجربیات و نظریات دیگر مکاتب اقتصادی، مبانی اقتصادی اسلام را شناخته و ضمن تعادل و توازن در رویکردها، برای ایجاد عدالت اقتصادی و رفاه عمومی و امنیت اجتماعی و فرصت سازی و بهره وری از مواهب الهی و ایجاد روحیه کار و تلاش هدفمند و مولد در جامعه بکوشیم، نه آنکه به طور غیر مستقیم جامعه را به تن پروری، مصرف زدگی، ریخت و پاش و دستیابی به ثروت بادآورده و بی حساب از هر طریق غیر اصولی و غیر مولد سوق دهیم.
دری نجف آبادی ایجاد تعامل بین عرضه و تقاضا و رصد کردن نیازهای واقعی مردم و تولید مبتنی بر برنامه ، افزایش تسهیلات برای تولید کنندگان ، خصوصی سازی منضبط و مبتنی بر مصالح ملی ، برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی، ابهام زدایی از قوانین و شفاف سازی فرآیندهای اقتصادی، بستر سازی به منظور سرمایه گذاری مفید و مولد ایجاد امنیت و انگیزه لازم برای سرمایه گذاری، تامین فضای رقابتی اقتصادی، ارتقای کارآیی و افزایش بهره وری، افزایش قدرت رقابتی تولیدات با محصولات خارجی، حمایت عملیاتی از کارآفرینان و اعطای تسهیلات به تولید کنندگان داخلی ، تعدیل هزینه ها و کاهش مصرف و نهادینه سازی فرهنگ قناعت، عدم اتلاف در هزینه کرد منابع و تخصیص هدفمند اعتبارات و تسهیلات بانکی با عنایت به بازدهی اقتصادی ، پرهیز از چاپ و نشر بدون پشتوانه اسکناس، عدم کاربرد روشهای تسکینی مقطعی در نظام اقتصادی ، پرهیز از برداشت بی رویه از صندوق ذخیره ارزی را از جمله بایسته های فراروی دولت و مجلس به منظور مهار تورم و ایجاد ثبات اقتصادی دانست.
وی با انتقاد از اتخاذ روشهای امتحان پس داده نظام اقتصادی سرمایه داری گفت: ایجاد تحولات بزرگ اقتصادی منوط به اصلاح روش ها و بازنگری در رویه های موجود است و نباید از یاد ببریم که رضایت مردم و برخورداری و رفاه حال عمومی با توجه به عدالت اجتماعی مطلوب نظام ماست نه فقیر نوازی و گداپروری و بی انضباطی مالی.
دری نجف آبادی با اشاره به آمار مقایسه ای تراز تجاری کشور، نسبت به ورود بی رویه کالاهای غیر ضرور هشدار داد و گفت: باید سرمایه و ثروت کشور مصروف امور زیر بنایی و مفید و کالاهای سرمایه ای و واسطه ای و مواد اولیه مورد نیاز ونیازهای اساسی جامعه گردد و تولید ناخالص ملی صادرات غیر نفتی افزایش یافته تا کشور برای ورود قدرتمند به عرصه تجارت جهانی مهیا گردد و از حیث استراتژیک از خطر مصون ماند.
نظر شما