به گزارش خبرنگار مهر، احمد علی هراتی نیک رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران رسانه های جمعی کشور سال87 را سال بهرهبرداری از طرحهای معدنی دانست و افزود: در سال جدید ظرفیتهای کشور بهویژه در بخش صنایع فلزی پس از یک دوره ثبات ارتقا مییابد.
وی اعلام کرد: 13 طرح فولای، هفت طرح در بخش آلومینیوم، 14 طرح معدنی، یک طرح در حوزه مس و یک طرح سیمانی از سوی شرکتهای تابعه این سازمان طی سالجاری، افتتاح و راه اندازی خواهد شد.
وی در ادامه برنامه تولید سالجاری در بخش فولاد خام را 11 میلیون و 305 هزار تن، محصولات فولادی 10 میلیون و 635 هزار تن، مس کاتد را 210 هزار تن، آلومینیوم 230 هزار تن، پودر آلومینیا را 220 هزار تن، کنسانتره و دانه بندی سنگ آهن را 22 میلیون و 500 هزار تن و محصول کنسانتره ذغال سنگ را یک میلیون و 705 هزار تن اعلام کرد.
هراتی نیک همچنین در خصوص ظرفیتهای حاصل از اجرای طرح های معدنی سال 1387 خاطرنشان کرد: تا پایان سالجاری شاهد پنج میلیون تن افزایش ظرفیت در بخش فولاد خام، سه میلیون و 650 هزار تن سنگ آهن، 920 هزار تن کنسانتره ذغال سنگ، 249 هزار تن آلومینیوم، 50 هزار تن مس و یک میلیون تن افزایش ظرفیت در بخش سیمان واحد های تابعه ایمیدرو خواهیم بود.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تصریح کرد: هم اکنون ظرفیت تولید فولاد خام کشور 10 میلیون و 800 هزار تن، سنگ آهن 21 میلیون و 500 هزار تن، کنسانتره ذغال سنگ یک میلیون و 110 هزار تن، آلومینیوم 256 هزار تن و مس 200 هزار تن در واحدهای تابعه این سازمان است.
وی هدف تولید 29 میلیون تن فولاد تا پایان برنامه چهارم توسعه را قابل تحقق دانست و گفت: با توجه به هشت طرح فولاد استانی (هر کدام برای تولید یک میلیون تن فولاد برنامه ریزی شده است) و راه اندازی طرح های فولاد اردکان و نیشابور که تا پایان سال 1388 محقق می شود و ظرفیت تولید فولاد کشور که تا پایان امسال به بیش از 15 میلیون تن می رسد، ظرفیت مد نظر برنامه چهارم دست یافتنی و قابل تحقق است.
وی از موافقت وزیر صنایع و معادن با اجرای 8 طرح فولادی استانی توسط این سازمان خبر داد و گفت: با ارائه گزارشهای کارشناسی ، وزیر صنایع و معادن با اجرای این کار توسط این سازمان موافقت کرده است.
به گفته وی، پس گذشت یکسال از بهره برداری 8 طرح فولاد استانی، آنها به بخش خصوصی واگذار خواهند شد. هراتی نیک اعلام کرد: این 8 طرح فولاد استانی تا اواخر سال 88 به بهره برداری خواهند رسید. این طرحها تاکنون حداکثر 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند و با استفاده از توان و تکنولوژی بومی و بدون انجام هزینهای ظرفیت 800 هزار تنی طرحها به یک میلیون تن افزایش مییابد.
به گزارش مهر، علی اکبر محرابیان در شهریورماه سال گذشته از صدور دستور توقف احداث 8 طرح دولتی در بخش فولاد خبر داده و گفته بود: 80 شرکت خصوصی خواستار اجرای این 8 طرح هستند.
هراتی نیک در ادامه با اشاره به افزایش قیمت جهانی محصولات فولادی در 5 ماه اخیر گفت : هرچند در قیمت تمام شده محصولات فولادی در بازار جهانی ابهام وجود دارد اما سیاست وزارت صنایع و معادن جلوگیری از فشار بر مصرف کننده داخلی است.
هراتی نیک تصریح کرد : با توجه به اینکه حدود 50 درصد از مصرف محصولات فولادی از طریق واردات تامین می شود ، در صورت ارائه یارانه بی موقع و نامتعادل در این بخش، در بازار داخلی با رانت خواری مواجه خواهیم شد. وی تاکید کرد:عرضه فولاد در بورس موجب تعدیل قیمت ان در بازار خواهد شد.
وی همچنین از تصمیم دولت برای کنترل قیمت فولاد در بازار داخل خبر داد و گفت : بخشی از افزایش قیمت داخلی ناگزیر از شرایط جهانی است و در سالهای اخیر سرعت رشد تقاضا در ایران نیز به اندازهای بوده که موجب افزایش واردات فولاد شده است.
نظر شما