به گزارش مهر، منوچهر متکی، وزیر خارجه کشورمان خطاب به حاضران دراین اجلاس با اشاره به اولویتهای دولت نوری مالکی در سال ۲۰۰۸برای بهبود اوضاع و حل مشکلات عراق ، خواستار کمک سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه به عراق شد .
متکی همچنین گفت : شرایط حساس کنونی ایجاب میکند تا در چنین اجتماعاتی که با هدف همکاری بیشتر با عراق تشکیل میشود با جدیتی بیش از گذشته با تبادل نظر و دستیابی به درک متقابل نسبت به خواستههای بر حق ملت و دولت عراق پشتیبانی و از روند سیاسی در این کشور حمایت کنیم وی افزود که در عین حال ضرورت دارد تا نگرانی خود را از تداوم حضور نیروهای بیگانه در عراق و تبدیل این کشور به مامنی برای تروریستها و سرایت نا امنی به منطقه ابراز و بر ضرورت همکاری متقابل به منظور مبارزه با تروریسم و کمک به استمرار ثبات و امنیت در عراق تاکید کنیم .
متکی خطاب به شرکتکنندگان در اجلاس گفت : جمهوری اسلامی اسلامی ایران همانگونه که در سایر مناسبت ها نیز مطرح کرده، قویا معتقد است که با واگذاری امور به ملت و دولت منتخب عراق و تقویت و تجهیز همه جانبه نیروهای نظامی انتظامی و امنیتی این کشور، راه برای بهبود هرچه سریعتر اوضاع امنیتی و سیاسی این کشور هموار خواهد شد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به نقش نیروهای خارجی و اشغالگر در تداوم نا امنیها و دامن زدن به اختلافات و درگیریها و پیچیده تر کردن بحرانهای سیاسی و امنیتی در عراق شدیدا مشکوک بوده و معتقد است دولت عراق بدون دخالت بیگانگان بهتر میتواند حل و فصل این بحرانها را مدیریت کند.
متکی افزود: ایران حمایت کامل خود از برنامههای سیاسی و امنیتی دولت آقای مالکی اعلام نموده و آماده همکاری همه جانبه با دولت عراق در این زمینهها میباشد و از این رو خروج عراق از فصل هفتم منشور سازمان ملل و تعیین یک جدول زمان بندی برای خروج نیروهای خارجی از عراق را یک ضرورت فوری و تعیینکننده تلقی میکنیم .
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : در شرایط حساس کنونی بیتردید رمز اساسی برای حفظ هویت عراق بقای این کشور به عنوان یک کشور عربی و اسلامی در حفظ وحدت و وفاق گروههای داخلی ، تداوم گفت و گوهای سیاسی و حل مسالمت آمیز مسائل و عدم توسل به زور و خشونت بوده و ملت عراق همانند دیگر ملل بدون هرگونه حضور و مداخله خارجی حق تعیین سرنوشت خود را دارد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین گفت : در این زمینه جمهوری اسلامی ایران معتقد به واگذاری کامل امور به مردم عراق و عدم مداخله خارجی در روند تصمیمگیری های دولت احزاب و گروههای سیاسی این کشور است و ما همواره اعلام کردهایم که عراق در سایه همزیستی مسالمت آمیز همه گروههای و جریان های سیاسی به پیشرفت و سازندگی نائل خواهد گشت .
متکی افزود: ما در عین به رسمیت شناختن روند سیاسی و حمایت از دولت منتخب و مردمی عراق ، با سیاستهای یکجانبه گرایانه قدرتها و توطئه گری آنها علیه ملل منطقه مخالفت هستیم .
به گزارش مهر وزیر امور خارجه کشورمان افزود: در بعد امنیتی نیز ما به اجرا کردن تصمیمات اجلاسهای وزرای کشورهای همسایه عراق و دیگر نشستهای انجام شده مصمم هستیم و برآموزش و تجهیز و تقویت نیروی انتظامی و پلیس عراق و استقرار ثبات در مرزهای تاکید داشتهایم و در همه این موارد طی یکسال گذشته بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق همکاری های ثمر بخشی صورت گرفته و به توافق ارزنده ای دست یافتهایم .
متکی همچنین اظهار دادشت : متاسفانه در ماههای اخیر مشاهده میکنیم که برخی از طرفهای ثالث از طریق ایجاد ناامنی دامن زدن به اختلافات فرقه ای و مذهبی و ایجاد دستجات مختلف زمینه حضور گروههای قانون شکن را در عراق فراهم آورده و از این طریق به استمرار بیثباتی در برخی از مناطق دامن میزنند .
وزیر خارجه کشورمان اظهار داشت : ما معتقدیم که بازگشایی نمایندگیهای سیاسی کشورهای همسایه عراق و سایر کشورها در راستای حمایت از روند سیاسی و تثبیت ثبات و امنیت به عنوان زمینهسازی برای تقویت اقدامات بازسازی در این کشور یک ضرورت است و باید در او لویت هم کاریها با دولت عراق قرار گیرد.
متکی همچنین گفت : رفع مشکلات عراق و برقراری ثبات در این کشور نیازمند تلاش جمعی و همکاریهای متقابل عراق و کشورهای منطقه است .
وی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران از پیدایی افقهای ایجاد یک عراق نوین که بر اساس حسن همجواری و پایبندی به معاهدات دوجانیه و چند جانبه شکل گرفته باشد استقبال میکند و آمادگی خود را برای تحرکات افزونتر در توسعه روابط دوجانبه اعلام میدارد و علی رغم اینکه بیشترین خسارات مادی و معنوی را از رژیم گذشته عراق متحمل شده ؟همواره به عنوان یک کشور دوست و برادر در کنار مردم عراق قرار گزفته است .
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: : از جمله سیاستهای غلطی که تاکنون توسط قدرتهای خارجی در عراق پیگری شده؟
برخورد دوگانه با پدیده تروریسم و عدم برخورد جدی با گروههای تروریستی بوده و هدف این سیاست تهدید امنیت همسایگان عراق است .
متکی افزود: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن این سیاست و ابراز نگرانی صریح از این موضوع اعلام میدارد که پناه دادن و حمایت از تحرکات سیاسی و نظامی عناصر تروریست در عراق علیه همسایگان غیر قابل تحمل بوده و رویهای خطرناک و عامل مهمی در بیثبات ساختن منطقه خواهد بود
نظر شما