به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه میزگرد عدالت اقتصادی و چالش های پیش روی آن که بعد از ظهر امروز در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد ، محمد قمی نامزد اصلاح طلبان در انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که دولت چقدردر اجرای عدالت اقتصادی کارایی داشته و مجلس در این باره چه نقشی دارد گفت : عدالت در حالت کلان یعنی هر چیز در جای خود قرار گیرد و هم اکنون همه چیز در جای خود قرار نگرفته است، پس هنگامی که این گونه باشد نمی توانیم انتظار داشته باشیم عدالت در جامعه تحقق یابد.
نماینده پاکدشت گفت: این تغییرات پی در پی که در وزرا و استانداران اتفاق می افتد مصداقی از فقدان مطالعه کارشناسی در دولت است. مثلا دامپزشک ، مشاور یا معاون اقتصادی می شود و خود این یعنی در جامعه عدالت نیست.
وی تاکید کرد: شعارهای دولت در باب مسائل اقتصادی در جامعه تحقق پیدا نکرده است، تنها در یک دوره عدالت اجرا شده و این یعنی اکثریت ملت فقر میانشان به خوبی توزیع گذشته است و علت آن فقدان کارشناسی است.نامزد اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم خاطر نشان کرد : تدوین برنامه پنجم در مجلس هشتم باید با نگاه کارشناسانه انجام گیرد .
در ادامه مرتضی الویری هم گفت: من می پرسم آیا دولت فعلی در جهت اجرای عدالت پیشرفتی داشته است؟ و خود صریحا پاسخ داد: خیر.
وی افزود: افزایش سوبسیدها که حرکت شعاری دولت نهم است باعث افزایش شکاف درآمدی در جامعه شده است و کاهش مالیات باعث می شود تا از نظر اقتصادی دچار آسیب شویم این درحالی است که اگر مالیات هدایت شده باشد می تواند در جهت سالم سازی توزیع درآمد قرار گیرد.
الویری گفت : سیاستهای ارزی دولت و افزایش واردات مورد دیگری است ، اگر ما قیمت دلار را پایین بیاوریم باعث بوجود آمدن رغبت برای واردات می شود و نتیجه آن است که می بینیم کالاهای چینی کل بازار را در دست گرفته است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: چرا دولت فقط عدالت اقتصادی را مطرح می کند . عدالت سیاسی و عدالت فرهنگی هم بسیار مهم است.
محمد خوش چهره کاندیدای ائتلاف فراگیر اصولگرایان در دور دوم انتخابات هشتم مجلس شورای اسلامی در ادامه بحث گفت: باید به سمت اصلاح سازی آماری برویم . ازبعد از انقلاب اینگونه خطاها بسیار بوده است. مثلا شاخص های تورم در هر دوره تغییر می کند و هنوز بسیاری از اصطلاحات در آمار مشکل دارد و در آنها بدعت گذاشته شده است.
وی گفت: من در تمام دوره های ریاست جمهوری به عنوان یک معلم موضع گیری کردم. مثلا در پایان دوره آقای خاتمی جهت گیری های اقتصادی را نقد نمودم و ایشان با روی باز پذیرفت، هر چند که عملی نگشت. امروز دوستان ما در دولت نهم از ابتدا هیچ فرصت نقدی ندادند ، رسانه ملی به رسانه طرفدار دولت تبدیل شد و در برنامه هایش به طور مثال وزیر به طور یکطرفه نظر می دهد و مناظره ای در کار نیست. وقتی گفتمان یکطرفه می شود نتیجه اش این است که مشکلات اقتصادی را به گردن بقیه می اندازد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هفتم افزود: یکی از شاخص های بی عدالتی نافرمانی خداست، صرف اینکه شعار دهیم ما دولتی عدالت خواه هستیم کافی نیست، این انتصاب های نابجا همان نافرمانی خداست. خدا در قرآن کریم امر کرده است که امانت را به اهلش بسپارید و حضرت علی(ع) در نهج البلاغه فرموده است : مسئولیت امانت است و در تفسیر آیه به آیه قرآن کریم آمده است منظور از اهل ، افراد قوی و امین هستند. این یعنی افرادی دارای توانایی و سلامت نفس.
خوش چهره در پایان گفت : دولت های قبل به توانایی مقامات توجه کردند و سلامت نفس را در نظر نگرفتند و این درست نبود. اما این دولت فقط سلامت نفس را مد نظر قرار داد و توانایی را فراموش کرد و این هم کافی نیست و به مردم ضربه می زند و اگر انتصابات فقط درون گروهی و جناحی باشد باعث عدم کارایی دولت خواهد شد.
نظر شما