۳ بهمن ۱۴۰۴، ۱۷:۴۷

بحرینی: ایران تسلیم فشار خارجی نمی‌شود

بحرینی: ایران تسلیم فشار خارجی نمی‌شود

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو گفت: تهران در برابر فشارهای خارجی تسلیم نخواهد شد و تجاوز پنهانی را که در پوشش «نگرانی حقوق بشری» عرضه می‌شود، تحمل نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین‌المللی در ژنو، در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره ایران تصریح کرد که تهران در برابر فشار خارجی تسلیم نمی‌شود و تجاوز پنهان که در لباس «نگرانی» عرضه می‌شود را تحمل نمی‌کند.

بحرینی گفت: ما امروز اینجا هستیم تا واقعیت‌ها را بیان کنیم و از مردم خود دفاع کنیم. بانیان این نشست و نتیجه‌ای که برای آن تدارک دیده‌اند، هرگز حقیقتاً دغدغه حقوق بشر ایرانیان را نداشته‌اند؛ وگرنه تحریم‌های غیرانسانی را تحمیل نمی‌کردند که حقوق بنیادین تک‌تک ایرانیان را نقض می‌کند. همچنین از جنگ تجاوزکارانه رژیم اسرائیل حمایت نمی‌کردند؛ جنگی که بیش از پنج هزار ایرانی را کشته و مجروح کرد و با بی‌اعتنایی از آن به عنوان «کار کثیف» خود یاد کردند.

وی افزود: حضور فردی در این نشست که از سوی وزارت خارجه ایالات متحده تأمین مالی می‌شود و هیچ سنخیت یا همسویی با مردم ایران ندارد، خود نشانه روشنی از واقعیت تلخی است که این جلسه صرفاً به‌عنوان ابزاری برای فشار علیه ایران به کار گرفته می‌شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران سپس یادآور شد: از زمان آغاز اعتراضات در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۵ (۷ دی)، ایران حق مردم برای اعتراض مسالمت‌آمیز را به‌طور کامل به رسمیت شناخت و کانال‌های گفت‌وگو با معترضان را برقرار کرد. با این حال، در فاز دوم، از ۸ تا ۱۰ ژانویه (۱۸ تا ۲۰ دی)، رویدادها عمداً به خشونت سازمان‌یافته تبدیل شد؛ از جمله حملات تروریستی، تخریب اموال و اقدامات مسلحانه علیه غیرنظامیان و نیروهای مجری قانون.

وی خاطرنشان کرد: دولت ایران به‌طور رسمی آمارهای راستی‌آزمایی‌شده مربوط به ناآرامی‌های اخیر را اعلام کرد. در مجموع سه هزار و ۱۱۷ نفر جان خود را از دست دادند که ۲ هزار و ۴۲۷ نفر از آنان در نتیجه مستقیم عملیات تروریستی کشته شدند. این ارقام ساخته‌وپرداخته نیستند، بلکه محصول تحقیقات ملی، مستندسازی حقوقی و پاسخ‌گویی نهادی هستند.

بحرینی گفت: جمهوری اسلامی ایران مشروعیت و اعتبار این نشست ویژه و قطعنامه متعاقب آن را به رسمیت نمی‌شناسد. ایران سازوکارهای ملی مستقل برای تحقیق و تضمین پاسخ‌گویی درباره اعمال خشونت و تروریسم در اختیار دارد.

وی یادآور شد: روز گذشته (پنجشنبه) رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران به‌طور علنی اعلام کرد که گروه‌های مختلفی را مأمور کرده است تا با دقت، علل و عوامل مؤثر در این رخدادها را بررسی کنند تا ریشه‌های خشونت شناسایی و برطرف شود. او همچنین تأکید کرد که اعتراض حق طبیعی شهروندان است و دولت خود را موظف می‌داند به صدای مردم گوش دهد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: وضعیت حقوقی همه بازداشت‌شدگان کاملاً مطابق قانون بررسی خواهد شد. کسانی که مجرمیتشان در ارتباط با جرایم مرتبط با شورش‌ها احراز شود، با تمام مسئولیت حقوقی روبه‌رو خواهند شد، با روندهایی که با رعایت استانداردها و تضمین‌های شناخته‌شده بین‌المللی در زمینه انصاف، بی‌طرفی و شفافیت انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: ملت ایران با تمدنی که ۲ هزار و ۵۰۰ سال امتداد دارد، هرگز سلطه‌پذیری یا حاکمیت استعماری را نپذیرفته است. تاریخ بارها ثابت کرده است که ایران نه در برابر فشار خارجی تسلیم می‌شود و نه تجاوز پنهان را که در لباس «نگرانی» عرضه می‌شود، تحمل می‌کند. ملت ایران جنگ، تحریم، تروریسم و فشار بی‌وقفه را از سر گذرانده، اما یکپارچه ایستاده است. این تاب‌آوری اتفاقی نیست؛ محصول تاریخ، هویت و حافظه جمعی است. ملت‌هایی که ریشه در تمدن دارند، زیر هیاهو فرو نمی‌پاشند و در برابر ریاکاری خم نمی‌شوند.

بحرینی در پایان سخنان خود گفت: این طنزی تلخ است که دولت‌هایی با کارنامه‌هایی آلوده به جنایات جنگی، نسل‌کشی، پاکسازی قومی و نقض‌های سیستماتیک، حتی خشونت علیه جمعیت خودشان، اکنون می‌کوشند به ایران درباره حکمرانی اجتماعی و حقوق بشر درس بدهند. چنین نمایش‌هایی کسی را فریب نمی‌دهد؛ به‌ویژه در زمانی که همدستی آنان در جنایات و نسل‌کشیِ جاری آشکار و مستند است.

کد خبر 6729275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • NP ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۳
      19 89
      احسنت 👏👏👏
    • ناشناس ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۳
      18 98
      جمهوری اسلامی ایران تسلیم نمیشود زود هویت خودتان رو از دست ندین
    • ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۳
      6 23
      واقعه غزه ثابت کرد حقوق بشر کشکه
    • ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۴
      8 30
      وظیفه هر دولتی هست که با هر گروه ، که نظم عمومی و تجاوز به اموال عمومی ومقدسات کشور اهانت کند طبق قانون آن کشور برخورد کند.
    • سیروان ۰۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۴
      4 26
      ماشاالله چقدر شفاف و واضح و صادقانه و البته دلیرانه صحبت کرد این مرد. باید سایر کشورهای زیر سلطه آمریکا از ایران درس شرف و شجاعت و اقتدار یاد بگیرند و از زیر چکمه آمریکا خودشون رو بیرون بکشند. باید اروپایی ها زنجیر گردن هاشون رو پاره کنن و یکم از ایرانیان غرور و استقلال یاد بگیرن و از سگ حلقه به گردن بودن رها بشند.
      • فاطمه ۰۵:۱۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۴
        1 9
        احسنتم
    • بصیرت ۰۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۴
      2 6
      بخدا امریکا یه طبل توخالی و پوشالی نیست!!! حتی اگر هم باشد تاریخ نشان داده هست همیشه طرفی پیروز هست که همواره متحده و امید داشته و سمت حق بوده همیشه نور بر تاریکی پیروز شده است خداوند همیشه در جایی که فکرش رو نمیکنید کمک را می‌فرستند!قوم موسی گفتند روبروی ما دریاست و پشت سر ما هزار سرباز تا دندان مسلح! اما موسی گفت به خدا اعتماد داشته باشد او ما را تنها رها نمیکند!
    • ۰۲:۴۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۰۴
      1 6
      باید بگویم که آنچه در جنگ جهانی دوم گذشت آمریکایی ها زمانی‌که به کمک اروپا و روسیه وچین آمدند امتیازاتی از آنها گرفته باشد ،و هر کشور مستقل و مخالف آنها به هر صورتی از بین ببرند و تا کنون هم چنین بوده است، تا توانستند دنیا را اداره کنند،مانند کشور ویتنام که بجان آن افتادند یکی به شکل دشمن و بقیه به شکل دوست تا تمام زیر ساخت‌های ویتنام را نابود کردند، درباره این کتاب زیاد نوشتند که ذر اینجا نمی‌گنجید تا ادامه دهم، تنها راه رهایی،برابری، برادری، حکومت عدل علی