دکتر مرتضی زرینه زاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است، افزود: اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان در سال جاری همانند سال گذشته 120 میلیارد تومان است و تنها 10 درصد افزایش اعتبار از سوی وزارت علوم تأمین می شود که این مقدار به طور قطع نمی تواند پاسخگوی نیازها باشد.
وی اظهار داشت: از این رو صندوق رفاه باید در فکر منابع جدید باشد و برای این منظور به دنبال افزایش منابع مالی از کنالهای دیگر هستیم.
امکان تصویب ارائه تسهیلات بانکی به دانشجویان در شورای پول و اقتصاد
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: در این راستا صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از شورای عالی برنامه ریزی و اقتصادی کشور درخواستی مبنی بر همکاری برخی بانکهای کشور با صندوق ارائه کرده است که بر اساس آن بانکها می توانند تسهیلات به دانشجویان ارائه کنند.
وی اظهار داشت: در صورت تصویب این طرح برخی دانشجویان را که توان مالی بالاتری برای پرداخت زودتر وامهای دانشجویی دارند را به سمت تسهیلات بانکها سوق می دهیم.
واگذاری اعطای وام، گرفتن بدهی ها و حتی صدور دفترچه اقساط دانشجویان به بانکها
زرینه زاد اضافه کرد: همچنین در صدد هستیم امور اجرایی صندوق را برون سپاری کرده و وضعیت صندوق را از فاز اجرایی به فاز نظارتی تغییر دهیم. برای این منظور در تلاش هستیم کار اعطای وام، گرفتن بدهی ها و حتی صدور دفترچه اقساط را به بانکها واگذار کنیم.
واگذاری بخش خوابگاهها و تغذیه دانشجویان به بخش خصوصی
وی برون سپاری بحث خوابگاهها و تغذیه دانشجویی را نیز از دیگر برنامه های در دست انجام صندوق رفاه برای جبران کمبود اعتبارات دانست و گفت: در راستای تأمین منابع جدید طبق برنامه ریزیهای صندوق رفاه در نظر داریم بخش خوابگاهها و تغذیه دانشجویان را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
اجرای طرح لیزینگ در وزارت علوم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم استفاده از خدمات لیزینگ را برای دانشجویانی که استطاعت مالی بهتری دارند از دیگر برنامه های صندوق رفاه عنوان و ابراز امیدواری کرد: از مهر ماه سال تحصیلی آینده این طرح اجرا شود. بر اساس این طرح، امکان استفاده از خدمات لیزینگ برای کلیه اقلام آموزشی مانند لپ تاب و سایر وسایل آموزشی مورد نیاز دانشجو بر حسب رشته تحصیلی فراهم می شود و صندوق رفاه در این خصوص نقش ضامن و واسطه دانشجو را ایفا خواهد کرد.
وی اضافه کرد: در این رابطه ضمانت پرداخت دانشجو در مورد اقلام خریداری شده به عهده صندوق است و صندوق نیز مدارک مورد نیاز ضمانت وام دانشجویی را برای ضمانت پرداخت این اقلام از دانشجو دریافت می کند. ضمن اینکه در صورت عدم پرداخت، مدرک تحصیلی نیز در گروه صندوق خواهد بود.
راه اندازی بخش سرمایه گذاری صندوق رفاه وزارت علوم
زرینه زاد اظهار داشت: بحث راه اندازی بخش سرمایه گذاری صندوق نیز به عنوان یک منبع درآمد دیگر در دست بررسی است که پس از مشخص شدن آئین نامه های مربوط در صدد اجرای آن هستیم و در این خصوص با برخی دستگاههای اجرایی نیز وارد مذاکره شده ایم.
نظر شما