۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۴۱

دکتر اعوانی:

نصر شیفته فرهنگ ایرانی - اسلامی است

نصر شیفته فرهنگ ایرانی - اسلامی است

رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران عصر دیروز در نشست بررسی کتاب «معرفت جاودان» گفت: نصر تا بن دندان مسلمان است و هر چه قلم زده در راه اسلام بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر دیروز در نشست نقد و بررسی کتاب «معرفت جاودان» اثر دکتر سید حسین نصر که در شهر کتاب مرکزی برگزار شد، دکتر غلامرضا اعوانی، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، به بیان خاطرات و اندیشه‌های استادش دکتر سید حسین نصر پرداخت.

دکتر غلامرضا اعوانی سخن خود را پیرامون دکتر نصر با اندکی مکث آغاز کرد و به نقل خاطراتش از استاد اختصاص پرداخت و گفت: سابقه شاگردی من نزد نصر به سال 1343 یعنی زمانی که در دانشگاه امریکایی بیروت درس می خواندم بازمی‌گردد. در آن زمان به ما گفتند که استادی ایرانی برای سخنرانی به اینجا می‌آید و من با شور در این سخنرانی‌ها شرکت می کردم، استقبال علاقه‌مندان فوق تصور بود، به‌گونه‌ای که بعد از استقبال فراوان این 18 جلسه سخنرانی در کلیسایی برگزار شد و جالب آنکه باز علاقه‌مندان در خیابان می‌نشستند.

وی تأکید کرد: در همان زمانها من در کلاسهای تاریخ اسلام و فلسفه اسلامی صدرای دکتر نصر شرکت می‌کردم و اساتیدی چون پروفسور چیتیک و پروفسور کندی، رئیس انجمن بین المللی ریاضیات در این کلاسها جهت یادگیری حضور می‌یافتند.

دکتر اعوانی با اشاره به اینکه آشنایی اش با دکتر نصر فراتر از اطلاعات کتابهاست گفت: دکتر نصر شاید تنها فیلسوف آسیایی باشد که در مجموعه کتابخانه فیلسوفان زنده که با دیویی آغاز شده است و بزرگانی چون اینشتین و ژیلسون در آن حضور دارند، مجموعه‌ای به او تعلق دارد. او همچنین تنها آسیایی و مسلمانی است که در سلسله سخنرانی‌های مشهور گیفورد که 6 ماه الی یک سال به طول می‌انجامد سخنرانی کرده است و شاید از معدود افراد در جهان باشد که این هر دو افتخار را با یکدیگر دارد.

وی گفت:  دکتر نصر زمانی که 27 ساله بود، به عنوان اولین سخنران مجموعه سخنرانی‌های هاروارد دعوت شد که همانجا سخنرانی سه حکیم مسلمان را ارائه کرد که به همین عنوان منتشر شد. همچنین دو سخنرانی بعدی او نیز در آنجا به کتابهای خوبی تبدیل شدند. او شخصیتی اولا و بالذات عالم است که متأسفانه نسبتهای ناروا به او می‌دهند، اما از نظر علمی شخصیتی اصیل در
سراسر جهان است. یکی دیگر از خصوصیات او نثر شیوای انگلیسی اوست. اساتید او از برجسته‌ترین اساتید در سراسر جهان بوده‌اند. ضمن آنکه نصر تا بن دندان مسلمان است و هر چه قلم زده در راه اسلام بوده است.

دکتر اعوانی در بخش دیگری از سخنش محور اصلی کتاب را دین خواند و گفت: دکتر نصر اصل دین را حکمت و معرفت می‌داند و به دقت از رابطه اسلام با دینهای دیگر سخن می‌گوید و معتقد است که اصل دین نبوت است. در نگاه سنت‌گرایانه نصر، اسلام نسبت به ادیان دیگر مهیمن است، یعنی هم حافظ ادیان دیگر است و هم نسبت به دیگر ادیان هیمنه دارد. حکمت و فلسفه اسلامی از
نگاه نصر از بزرگترین سرمایه‌های ماست و این حکمت در میان اهل تشیع دامن می‌زند. دکتر نصر در زمینه احیا و اشاعه فلسفه اسلامی در ایران و جهان کارهای بزرگی به‌خصوص در انجمن حکمت و فلسفه کرده است.

وی در پایان بار دیگر به اهمیت شخصیت علمی و پژوهشی دکتر نصر تأکید کرد.

کد خبر 674722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha