۲۵ بهمن ۱۴۰۴، ۱۱:۰۹

تم پارک«گردونه» سالانه سواد محیط‌زیستی ۸هزار دانش‌آموز را تقویت می‌کند

تم پارک«گردونه» سالانه سواد محیط‌زیستی ۸هزار دانش‌آموز را تقویت می‌کند

اصفهان- «گردونه» تم پارک آموزشی حوزه بازیافت به همت شرکت بازیافت شهرستان‌های مبارکه، شهرضا، دهاقان و سمیرم سالانه سواد محیط زیستی هشت هزار دانش آموز را تقویت خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، اگر مدیریت پسماند را یک زنجیره بدانیم، حلقه اول آن نه کارخانه است و نه تجهیزات، بلکه آموزش و تغییر رفتار شهروندی است. حلقه‌ای که سال‌ها در سیاست‌گذاری‌های اجرایی کشور کم‌رنگ مانده بود.

اکنون شهرستان شهرضا به همت شرکت بازیافت شهرستان‌های مبارکه، شهرضا، دهاقان و سمیرم با راه‌اندازی پارک آموزشی و گردشگری مدیریت پسماند «گردونه»، برای نخستین بار در کشور تلاش کرده است این حلقه فراموش‌شده را به صورت عملی و تجربه‌محور فعال کند؛ پارکی که قرار است تفکیک از مبدا و مهارت‌های علمی بازیافت را از کلاس چهارم دبستان به یک تجربه ملموس و ماندگار تبدیل کند.

این پروژه در مراسم افتتاحیه‌ای با حضور مسئولان کشوری و استانی، کارشناسان باسابقه مدیریت پسماند و نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد و حاضران، گردونه را اقدامی بدیع و الگوساز در سطح ملی توصیف کردند.

دانش آموزان، جامعه اصلی هدف«گردونه» نخستین تم‌پارک پسماند کشور

حمیدرضا پورعلاقه‌بندان در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به مأموریت اصلی شرکت بازیافت در مدیریت یکپارچه پسماند در چهار شهرستان اظهار کرد: مدیریت پسماند فقط جمع‌آوری نیست، بلکه از مرحله تولید آغاز می‌شود و شامل جمع‌آوری، ذخیره‌سازی، انتقال، پردازش و دفع پسماند است و شرکت بازیافت این چهار شهرستان، همه این مراحل را در حوزه مأموریت خود دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه ایجاد یک مرکز آموزشی تخصصی برای کودکان از آرزوهای حرفه‌ای وی طی نزدیک به ۲۰ سال فعالیت در حوزه مدیریت پسماند بوده است، افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرو همچون ژاپن و برخی کشورهای اروپایی، آموزش کودکان محور اصلی سیاست‌های مدیریت پسماند است؛ چراکه آموزش در سنین پایین مانند کاشتن نهال گردو است و ثمره آن در سال‌های آینده در کاهش تولید زباله و بهبود چرخه بازیافت دیده می‌شود.

نائب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت بازیافت شهرستان‌های مبارکه، شهرضا، دهاقان و سمیرم ادامه داد: در این پارک آموزشی و گردشگری، سه مفهوم اصلی مدیریت پسماند به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود؛ کاهش تولید پسماند، استفاده مجدد و بازیافت، که هدف آن تغییر نگاه از مدیریت صرفاً سخت‌افزاری به مدیریت مبتنی بر آموزش و فرهنگ‌سازی است.

پورعلاقه‌بندان با تأکید بر اینکه بسیاری از سیاست‌ها در کشور به جای پیشگیری، به سمت افزایش تجهیزات و توسعه خطوط پردازش سوق پیدا کرده است، اظهار کرد: تا زمانی که فقط با افزایش ماشین‌آلات و تقویت خطوط پردازش به دنبال پاسخ به رشد تولید زباله باشیم، این چرخه ادامه خواهد داشت؛ در حالی که راه‌حل پایدار، بازگشت به آموزش و کاهش تولید پسماند از مبدا است.

وی با اشاره به ظرفیت آموزشی این پروژه گفت: پیش‌بینی می‌شود سالانه حدود ۸ هزار دانش‌آموز در این مرکز آموزش ببینند که گام بسیار بزرگی در مسیر نهادینه‌سازی سواد محیط‌زیستی و رفتار صحیح مدیریت پسماند در نسل آینده به شمار می‌رود.

نائب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت بازیافت شهرستان‌های مبارکه، شهرضا، دهاقان و سمیرم همچنین با اشاره به چالش‌های پیش‌رو اظهار کرد: هزینه‌های جاری و برخی مسائل پیش‌بینی‌نشده از جمله مواردی است که ممکن است در آغاز مسیر ایجاد کند، اما برنامه‌ریزی شده است طی یک دوره حداقل شش‌ماهه، اشکالات اولیه رفع و روند بهره‌برداری از این مرکز تثبیت شود تا مسیر توسعه آن در آینده هموارتر شود.

کد خبر 6748358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha