به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه ملی ایران، محمد رضا مهراندیش رئیس کل این موزه، چاپ نخستین کتاب شناسی سفال را در راستای اهداف پژوهش محوری برنامه های موزه ملی خواند و گفت: با گذشت حدود یک سده و نیم از فعالیتهای باستان شناسی در ایران و انتشار کتب و مقالات مختلف در عرصه باستان شناسی از سوی پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی تاکنون هیچ منبع کتاب شناسی که صرفا به طور ویژه به سفال در باستان شناسی ایران بپردازد منتشر نشده است.
وی ادامه داد: از آنجا که سفال در باستان شناسی یک مبحث پایه و اساسی است و بیشترین یافته را در میان مواد فرهنگی از بررسی و کاوشها شامل می شود لزوم وجود کتاب شناسی سفال امری ضروری به نظر می رسد.
مهراندیش گفت: این کتاب مشتمل بر دو بخش فارسی و غیر فارسی بوده و حدود دو هزار منبع از قبیل مقاله، کتاب و پایان نامه را شامل می شود.
وی این کتاب را حاصل تلاشهای گروه پژوهش سفال موزه ملی ایران از نیمه دوم سال 85 تاکنون بر شمرد و درباره ویژگی های آن خاطرنشان کرد: این مجموعه دارای فهرست راهنمای مختلف چون: فهرست راهنمای نام پژوهشگران، فهرست راهنمای نام محوطه های باستانی و دوره های فرهنگی گوناگون در ایران است که از دوره فرهنگی تا دوره اسلامی را دربر می گیرد.
مهراندیش ادامه داد: این موضوع سبب می شود تا پژوهشگران بتوانند با بهره گیری از سیستم کد گذاری شده منابع و یکی از ویژگی های یاد شده به راحتی به منبع مورد نظر خود دست یابند.
وی از دیگر ویژگی های این کتاب، به دارا بودن نقشه راهنمای محوطه های باستان مهم ایران و همچنین وجود یک جدول گاه نگاری مقایسه ای جامع مشتمل بر تمام مناطق فرهنگی ایران اشاره کرد.
گروه پژوهش سفال موزه ملی ایران، وظیفه ساماندهی، نگهداری، ثبت و ضبط علمی و کارآمد سفال پژوهشی را برعهده دارد.
نظر شما