به گزارش خبرنگار مهر، رسول زرگر امروز در یک نشست خبری با اشاره به وقوع خشکسالی در کشور گفت: برای تسریع در مقابله با خشکسالی، ستاد ویژه خشکسالی دولت تصویب کرد که 2300 میلیارد ریال برای جبران خسارات کشاورزی از طریق صندوق بیمه کشاورزی و 2500 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای اضطراری تامین آب شرب انسان، دام، عشایر و علوفه اختصاص یابد.
معاون وزیر نیرو در امور آّب و آبفا افزود: براساس بررسی ها 14 استان فارس، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد، خراسان جنوبی، بوشهر، کهکلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و نیز ایلام در اولویت اول خشکسالی هستند که این به معنای این نیست که 16 استان دیگر درگیر این پدیده نیستند.
وی تصریح کرد تامین آب شرب در اولویت اول وزارت نیرو است البته وزارت نیرو برنامه ای 18 ماهه را برای تامین آب شرب کشور دارد به نحوی که تامین آب شرب تا پایان شهریورماه مد نظر است. این درحالی است که تامین آب کشاورزی اولویت دوم وزارت نیرو است که با هماهنگی با استانداران و بخش کشاورزی تخصیص های بهینه صورت خواهد پذیرفت.
زرگر تاکید کرد: تامین آب شرب شهری و روستایی اولویت اول دولت است؛ این در حالی است که 120 شهر و شش هزار روستا از خشکسالی متاثر می شوند که طرحهای اضطراری برای تامین آب آنها تدوین شده است.
به گفته وی، حفر چاه های آب جدید، کف شکنی و اجاره چاه بخش صنعت به عنوان طرحهای اضطراری هستند و به همین منظور 1550 میلیارد ریال اعتبار برای این طرحها در نظر گرفته شده که 90 درصد آن در اختیار وزارت نیرو است و مابقی توسط مصوبه مجلس شورای اسلامی برای جبران سرمازدگی و خشکسالی در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: تلاش وزارت نیرو این است که شرایطی ایجاد شود که جیره بندی و سهمیه بندی آب صورت نگیرد البته پیش بینی ما این است که با صرفه جویی ده درصدی توسط مردم می توان از مرحله جیره بندی و سهمیه بندی آب نجات یافت.
این مقام مسئول در وزارت نیرو گفت: با مصرف بهینه مشترکان وزارت نیرو قول می دهد که محدودیت خاصی در شهرها بخصوص شهرهای بزرگ برای عرضه آب بوجود نیاید.
وی خاطرنشان کرد: برای کسانی که 2 برابر الگو، مصرف دارند تنبیهاتی در نظر گرفته شده در مرحله اول تذکر و جریمه و در مرحله بعد قطع آب است.
نظر شما