به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد علی نوریان در سیزدهمین کنفرانس ژئوفیزیک ایران خاطر نشان کرد: برای اجرای طرح مطالعاتی، نیاز به پردازش اطلاعات داشتیم که با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر توانستیم کلاستر 96 نودی و با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان پردازشگر 128 نودی را طراحی و به مرحله ساخت برسانیم.
معاون وزیر راه و ترابری تعداد شبکه های اطلاعاتی برای پیش بینی و آینده نگری را در کشور 7 هزار شبکه ذکر کرد و تأکید کرد: برای رسیدن به وضع مطلوب نیاز به 10 هزار شبکه داریم.
رییس سازمان هواشناسی ایران به ایجاد ایستگاههای شبکه Vsat در 120 نقطه کشور با پهنای باند وسیع اشاره کرد و اظهار داشت: به موازی این سیستم، سیستم فیبرنوری نیز برای دریافت و ارسال اطلاعات راه اندازی شده است.
نوریان همچنین از راه اندازی شبکه رادارهای هواشناسی خبر داد و توضیح داد: این رادارها شامل 6 دستگاه می باشد که در حال حاضر 5 دستگاه راه اندازی و آخرین آن به زودی به بهره برداری می رسد.
با تاکید بر اینکه ایران در سال پیش پر پدیده ترین سال را پشت سر گذاشته است افزود: توفان گونو که هر 10 سال در اقیانوس هند ایجاد می شود، بهمن، خشکسالی، آلودگی هوا و دوام سرما بیش از 2 هفته در دی ماه سال گذشته مشکلات زیادی را در مناطق مختلف به ویژه در مناطق کوهستانی کشور ایجاد کرده است.
نوریان نارسایی در سوخت، اختلال در حمل و نقل، خسارت در بخشهای زراعی، فعالیتهای دامداری و مرتع و جنگلداری و ترکیدگی و یخ زدگی شبکه های آب رسانی را خسارتهای دوام سرما در کشور ذکر کرد و افزود: متعاقب این پدیده با گرم شدن هوا 7 شهر صنعتی کشور با آلودگی شدید هوا مواجه شده است.
به گفته وی کاهش قدرت نامیه گندم(جوانه زنی) را یکی از پیامدهای تغییرات جوی دانست و ادامه داد: شیب بسیار تند منحنی تابش خورشید با جو و زمین و تغییر در چرخه آب از جمله عوامل تغییرات اقلیمی است. از این رو چالش دهه های آینده تغییرات آب و هوایی است.
معاون اول سازمان هواشناسی جهانی مدیریت پایدار زمین، انرژی پایدار، امنیت غذایی، صنعت شیلات، آب پاک و سالم، حفاظت و بهره برداری از تنوع زیستی و بهره برداری از جنگل و مرتع از چالشهای موجود در زمینه تغییرات جوی است.
وی به مطالعه ای که در خصوص شرایط اقلیمی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: این مطالعه 22 فاکتور در 100 نقطه ایران در دو دوره 20 ساله و 50 ساله مورد بررسی قرار گرفت که کاهش تعداد شبهای سرد، افزایش شبهای حاره ای ( دمای بیش از 25 درجه) و افزایش روزهای تابستانی از نتایج این مطالعات می باشد.
نظر شما