به گزارش خبرنگار مهر در اراک، عبدالله سهرابی صبح امروز در نشست تخصصی بازرگانان و کارآفرینان حوزه صنعت استان مرکزی افزود: استان 8/1 درصد از مساحت و ۱/۹درصد از جمعیت کشوررا رد خود جای داده است و سهم چهار درصدی در صادرات ایران دارد.
سهرابی با تاکید بر اینکه پتانسیل صادراتی استان مرکزی بیش از ارقام کنونی است، تصریح کرد: ارتقای صادرات استان مستلزم تقویت زیر ساختهای فرهنگی، عمرانی، خدماتی و حمایت عملیاتی از شاغلان این بخش است.
وی ایجاد همکاری بیشتر در حوزه تولید و صادرات استان با دانشگاهها را باعث رشد صادرات و رفع مشکلات خواند و اضافه کرد: بررسی علمی موانع صنعت و بازرگانی از مسائلی است که استان باید به آن توجه کند.
استاندار استان مرکزی نبود گردش مالی حسابهای صنعتی در استان رامعضلی جدی خواند و افزود: افزایش نقدینگی بسیاری از مشکلات صنایع استان را می تواند حل کند.
در این نشست رئیس سازمان صنایع و معادن استان مرکزی نیز دراین نشست گفت: در نظرسنجی از صادرکنندگان و صنعتگران استان ۶۰مانع و مشکل جمع بندی شده و چهارده راهبرد عملیاتی نیز برای رفع ان پیشنهاد شده است.
علیرضا زاوشی افزود: فراهم کردن بستر استفاده از تسهیلات صندوق ذخیره ارزی درتامین نقدینگی گشایش مالی و تامین ماشین آلات گام موثری در حل معضلات این بخش از سوی دولت است.
وی گفت: اکنون ۹۷واحد صنعتی در استان امور صادرات دارند که تا پایان برنامه باید رشد معنادار آن را شاهد باشیم.
معاون برنامهریزی استانداراستان مرکزی نیز در این نشست تامین مواد اولیه در شرایط تحریم و تورم بازار و قیمت تمام شده بالاتر از رقابتهای جهانی را مشکل عمده صادرکنندگان استان دانست.
محمدرضا امامی افزود: موانع گمرکی، همراهی کمرنگ سیستم بانکی با تولید کنندگان و صادرکنندگان و به روز نبودن دانش صادرکنندگان استان از دیگر معضلات جدی است که باید برنامه موثر در جهت حل آن ارائه شود.
وی گفت: استان مرکزی از رقم ۱۳۵هزار دلاری صادرات سال ۸۰در سال گذشته به رقم ۵۰۳میلیون دلاری صادرات رسیده که حاکی از استعداد و توان استان است.
امامی افزود: صنعت و معدن استان در صادرات ۵۵درصد، پتروشیمی ۳۲درصد، کشاورزی را ۱۲درصد و خدمات مهندسی و سایر بخشها را یک درصد سهم دارد.
در این نشست صادرکنندگان و صنعتگران استان به طرح دغدغه ها ومشکلات و تنگناها به ارائه طریق در حل این معضلات پرداختند.
نظر شما