به گزارش خبرگزاری مهر،"مارک وبر" (Mark Weber) در گفتگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری مهر با اشاره به شصتمین سالگرد جعل رژیم صهیونیستی اظهار داشت : زمانی که اسرائیل تاسیس شد؛ رهبران آن ادعا کردند که این دولت، دولت عدالت خواهد بود و یهودیان در آن در صلح و امنیت زندگی خواهند کرد و اسرائیل به خود متکی خواهد بود و در آن وعده زندگی عادی یهودیان را دادند گرچه آنها به برخی از اهداف جزئی خود رسیده اند، اما رژیم صهیونیستی برای رسیدن به اهداف اعلام شده خود شکست خورده و امروزه از آن به عنوان یک رژیم متجاوز نام برده می شود و که دست به تحقیر زده و استکباری عمل می کند.
این کارشناس آمریکایی گفت : این رژیم بر اساس تروریسم، قتل عام و پاک سازی قومی بنا شده که هم اکنون هم قوانین بین المللی را نایده می گیرد و به بی اعتنایی خود به رعایت حقوق ملت فلسطین ادامه می دهد.
وی افزود : اسرائیل تنها رژیمی در خاورمیانه است که بخشهایی از کشورهای همسایه خود را اشغال کرده است و از تعیین مرزهایش خودداری می کند و دارای زرادخانه هسته ای است.
مارک وبر درباره پناهگاهی برای یهودیان اسرائیل ابرازعقیده کرد در این مورد موافق اسرائیل نبوده و امروزه یهودیان در اسرائیل کمترین امنیت را در بین دیگر جاهای جهان دارند و اکثریت این یهودیان ترجیح می دهند تا در کشورهای خود زندگی کنند.
مدیر مؤسسه بازنگری تاریخی درباره علل حمایت آمریکا از اسرائیل به مهر گفت : البته در زمان شناساسی اسرائیل به عنوان کشور از سوی "هری ترومن"، بسیار از مقامهای آمریکایی از جمله جرج مارشال وزیر امورخارجه و "لوی هندرسون" رئیس بخش خاورمیانه ای وزارت امور خارجه آمریکا به وی، درباره عواقب این شناساسی هشدار دادند و گفتند که این به ضرر منافع ملی آمریکا خواهد بود، ولی مقامهای آمریکایی مدعی هستند که این اقدام تامین کننده منافع کشور است، اما بر خلاف ادعاهای مقام های آمریکا و اسرائیل، این اقدام هرگز به نفع آمریکا نبود و بر اساس تعهد آمریکا به حمایت از نظامهای دموکراتیک نیز نیست، بلکه تنها به سبب قدرت سازمانهای صهیونیست در آمریکا و نفوذ این گروه در فرهنگ سیاست، رسانه ها و پرداخت کمکهای مالی به گروههای سیاسی و احزاب مهم است و این نفوذ در دولت نومحافظه کار جرج بوش به اوج خود رسید و این مسئله سبب تهاجم آمریکا در سال 2003 به عراق شد و منافع اسرائیل عاملی مهم در این حرکت بود تا دشمنان این رژیم را در منطقه تحت کنترل خود در آوردند.
وبر درباره هزینه های حمایت آمریکا از اسرائیل تاکید کرد: همان طور که برخی از مقامهای سیاسی آمریکا در سال 1948 پیش بینی کرده بودند این مسئله برای ایالات متحده، هزینه های زیادی به بار آورد و میلیاردها دلار این کشور را به هدر داد و بسیاری از شهروندان آمریکایی جان خود را برای یک دولت خارجی از دست دادند و در سالهای در پیش روی بدون شک پرداختهای آمریکایی ها برای تعهدشان به اسرائیل افزایش خواهد داشت و تهاجم آمریکا به عراق که به خاطر صهیونیستها بود سبب تنفر از کشورمان در بین جوامع اسلامی شده و به تروریسم ضد آمریکایی دامن زده است.
از نظر این تحلیلگر مسائل خاورمیانه، یکی از دلایل مهم اینکه چرا آمریکاییها قادر به تاثیرگذاشتن بر قدرت سازمان یافته جوامع یهودی در کشورشان نیستند، این است که مردم این کشور فاقد انسجام قومی، مذهبی فرهنگی و هرگونه اساس مشترک دیگری برای حرکت و سازمانی هستند و بنابراین به عقیده وی با توجه به این واقعیت، تغییر مهم در سیاست خاورمیانه ای آمریکا قابل رویت نیست.
وی درباره چشم انداز آینده رژیم غاصب اسرائیل در شصتمین سال اشغالگری آن در فلسطین با وجود حمایتهای گسترده آمریکا، آن را خوب ارزیابی نمی کند. به گفته وی تنفرعمومی در سراسر جهان از اسرائیل رو به افزایش است و عقیده دارد که در آسیا و اروپا، رهبران سیاسی و تجاری به طور روز افزونی، اسرائیل و سیاستهای آن را برای ثبات و نظم جهانی مضر می دانند.
مدیر مؤسسه بازنگری تاریخی همچنین رویکرد جمعیتی منطقه را از دیگر چالشهای درپیش روی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی می داند و با اشاره به افزایش اعراب فلسطینی نسبت به یهودیان، پیش بینی می کند که طی بیست سال آینده، اعراب اکثریت را داشته باشند.
وی درباره این موضوع می گوید : گرچه اسرائیل قدرت نظامی زیادی دارد و دولتی بحران ساز است، اما به حمایت خارجی ها به صورت مصنوعی زنده است و این حیات بر اساس یک ایدئولوژی ناکارامدی باشد و با توجه به کاراکتر مصنوعی آن و همینطور تمایلات سیاسی- اقتصادی و جمعیتی منطقه، آینده اسرائیل خیلی روشن نیست.
نظر شما