پیام‌نما

إِنَّ‌اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي‌الْقُرْبَىٰ وَ يَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ * * * به راستی خدا به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از فحشا و منکر و ستمگری نهی می‌کند. شما را اندرز می‌دهد تا متذکّر [این حقیقت] شوید [که فرمان‌های الهی، ضامن سعادت دنیا و آخرت شماست.] * * * حق به داد و دهش دهد فرمان / نيز انفاق بهر نزديكان

۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۵:۲۰

دکتر نوبخت:

ایران‌زمین با شاخصهای توسعه یافتگی فاصله دارد

ایران‌زمین با شاخصهای توسعه یافتگی فاصله دارد

رئیس گروه پژوهشهای اقتصادی مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست تخصصی توسعه و تحزب که در پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی برگزار شد با بیان این مطلب که هنوز کشورمان در گروه کشورهای توسعه یافته قرار نمی‌گیرد گفت: هنوز با شاخصهای توسعه‌یافتگی فاصله زیادی داریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی توسعه و تحزب به ابتکار پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و با حضور پژوهشگران و اندیشوران حوزه و دانشگاه در پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی برگزار شد.

 دکتر محمد باقر نوبخت رئیس گروه پژوهشهای اقتصادی مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این نشست با بیان این مطلب که به رغم 60 سال تلاش برای توسعه کشور و اجرای 5 برنامه توسعه در رژیم پهلوی و 3 برنامه در جمهوری اسلامی، هنوز کشورمان در گروه کشورهای توسعه یافته قرار نمی‌گیرد و هنوز در ردیف کشورهای در حال توسعه هستیم افزود: در حالی که با گذشت سه سال از برنامه چهارم توسعه و حرکت به سوی اهداف چشم ا نداز بیست ساله کشور به سر می‌بریم هنوز با شاخصهای توسعه یافتگی فاصله زیادی داریم، آیا با چنین وضعیتی دستیابی به اهداف سند چشم انداز که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده، میسر است یا خیر؟ و اساساً چه الزاماتی نیاز است تا به این اهداف دست یابیم.

دکترنوبخت در ادامه به تبیین مفهوم توسعه و توسعه پایدار پرداخت و مراحل سه گانه توسعه در سالهای پس از جنگ جهانی دوم را شامل رشد اقتصادی بین 5 الی 7% (1950 الی 1970)، رشد اقتصادی همراه با عدالت و توزیع عادلانه منابع و ثروت (1970 – 1990) و 1990 به بعد که  تاکیدبر توسعه انسانی عنوان و اظهار داشت: شیوه‌های عمده‌ای از مباحث توسعه اقتصادی هستند که به نظر می‌رسد ما همچنان در مرحله دوم به‌سر می‌بریم در حالی که به نظر می‌رسد انسان مبنا و محور توسعه است و باید براساس مبانی اسلامی و دینی خودمان به مرحله سوم دستیابیم.

رئیس گروه پژوهشهای اقتصادی مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تاکنون شش استراتژی شامل استراتژی مبتنی بر صنایع سنگین،استراتژی مبتنی بر کشاورزی (یا انقلاب سبز)، استراتژی مبتنی بر جایگزینی واردات، استراتژی مبتنی بر توسعه صادرات، استراتژی مبتنی بر سوسیالیستی و استراتژی مبتنی بر بازار توزیع درباب توسعه مطرح شده است.

دکتر نوبخت گفت: این استراتژیها که در کشورهای مختلف به کار رفته‌اند نتایج متفاوتی به  بار آورده‌اند و به نظر می‌رسد استراتژی ایران طی دوره معاصر بین استراتژی مبتنی بر صنایع سنگین، استراتژی مبتنی بر جایگزینی واردات و استراتژی مبتنی بر توسعه صادرات، در نوسان بوده است.

وی افزود: با این همه امروزه ما استراتژی توسعه صادرات را دنبال می‌کنیم و نتایج آن را در توسعه صادرات غیرنفتی  به‌ویژه پتروشیمی مشاهده می‌کنیم. در ادامه این نشست دکتر نوبخت به بررسی آسیبهای فراروی برنامه های توسعه در ایران پرداخت و این برنامه‌ها را فاقد رویکرد سیستمی جامع‌نگر و کل‌نگر، بی‌توجه به بخش خصوصی و نمادهای مدنی، عدم توجه به آمایش سرزمینی و ... دانست. 

کد خبر 680360

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha