۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۰:۴۶

گزارش ویژه مهر /

واگذاری "مدیریت نتایج و صدور رای"دوپینگ به سازمان تربیت بدنی

واگذاری "مدیریت نتایج و صدور رای"دوپینگ به سازمان تربیت بدنی

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: ایجاد تغییر و تحولات گسترده در ساختار فعلی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) بر اساس استانداردهای بین المللی و تبدیل آن به "ساختار و نظام جامع شورای ورزشی مبارزه با دوپینگ" در دستور کار معاونت فرهنگی، حقوقی و امور مجلس سازمان تربیت بدنی قرار داده شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ به عنوان نادوی ایران ومتولی امر مبارزه فراگیر با معضل دوپینگ از سال 2005 فعالیت خود را در ورزش کشور آغاز کرد. اینک که سه سال از فعالیت ستاد ملی مبارزه با دوپینگ می گذرد، افرادی خارج از این نهاد نسبت به بازنگری و اصلاح تشکیلات فعلی نادو اقدام کرده اند. در همین راستا  معاونت فرهنگی، حقوقی و امور مجلس سازمان تربیت بدنی نقش اصلی را در مورد تدوین آئین نامه جدید و سامان دهی ساختار ستاد ملی مبارزه با دوپینگ بر عهده گرفته است چرا که مسئولان این بخش از سازمان تربیت بدنی ساختار کنونی" نادو" را به رسمیت نمی شناسند.

عبدالرضا ساور معاونت فرهنگی، حقوقی و امور مجلس سازمان تربیت بدنی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت:" واقعیت این است که ایران ساختار دائمی دوپینگ ندارد. ستاد واژه ایست که برای فعالیت های موقتی به کار می رود. ستاد ملی مبارزه با دوپینگ نیز یک نهاد موقتی برای مبارزه با دوپینگ است. به همین دلیل پیش بینی ساختاری جدید با نام پیشنهادی"ساختار و نظام جامع شورای ورزشی مبارزه با دوپینگ" را کرده ایم که معیارهای ملی و بین المللی و به ویژه مسائل حقوقی در آن نادیده گرفته نخواهد شد.

حسین عزیزی مدیر کل دفتر حقوقی سازمان تربیت بدنی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر این موضوع را تائید کرد:" جامعه ورزش ایران ساختاری به معنای واقعی نادو ندارد. ستاد ملی مبارزه با دوپینگ همانطور که از نامش پیداست به طور موقت آغاز به کار کرد و اینک وقت آن رسیده تا تشکیلات لازم را در این ارگان لحاظ کنیم. بسیاری از فعالیت های نادوها باید حول محورهای حقوقی جریان داشته باشند خصوصا اینکه بحث کنوانسیون یونسکو – وادا و الحاق تمام کشورها به آن از سوی مسئولان آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) به طورجدی پیگیری می شود. بنابراین باید بخش حقوقی در این نهاد فعال شود."

ساختار آینده نادوی ایران که قرار است با نام "ساختار و نظام جامع شورای ورزشی مبارزه با دوپینگ" آغاز به کار کند بر اساس چه فاکتورهایی و به چه صورتی تعریف می شود؟

معاونت فرهنگی، حقوقی و امورمجلس سازمان تربیت بدنی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر اظهارداشت:" در ساختار جدید که بر اساس قوانین کد وادا شکل می گیرد با معرفی یک بخش جدید، تفکیک وظایف بین هر بخش انجام می شود تا از آن پس تمام اعضا در یک محدوده مشخص به انجام وظیفه بپردازند."

"هیئت اجرایی" و " مدیریت نتایج و صدور رای" دو بخش اصلی پیش بینی شده در ساختار و نظام جامع شورای ورزشی مبارزه با دوپینگ هستند.

ساور ضمن بیان این مطلب افزود: " هیئت اجرایی علاوه بر مسئولیت های آموزشی و تعامل با آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا)، وظیفه سرکشی به محل اردو و تمرین ورزشکاران رشته های مختلف جهت انجام تست دوپینگ از آنها را بر عهده خواهند داشت اما  دریافت نتایج به دست آمده از نمونه گیری ها، بررسی آنها و صدور رای برای ورزشکاران متخلف و برائت از تخلف به بخش مدیریت نتایج و صدور رای واگذار خواهد شد."

فعالیت هایی که درحال حاضر برای بررسی پرونده ورزشکاران متخلف و دوپینگی جهت صدور رای در مورد آنها انجام می شود مغایرتی با قوانین جهانی ندارد اما برای دستیابی به راهکاری مدرن تر و پیشرفته که از حالت کاملا رسمی هم خارج نباشد اقدام به ارائه این پیشنهاد جهت ایجاد تغییرات لازم کرده ایم.

ساور با بیان این مطلب تاکید کرد:" در بخش مدیرت نتایج و صدور رای نیز مدیریت دفتر حقوقی سازمان تربیت بدنی که کارشناس حقوق است، نماینده دفتر ارزیابی، نظارت و رسیدگی به پیشنهادات، کارشناس خبره ورزشی و کارشناسان دیگر حضور خواهند داشت. اما به طور حتم این بخش به هنگام برگزاری نشست های خود باید از حضور اعضای هیئت اجرایی نیز بهره مند شوند."

اما کمیته اجرایی با حضور چه کسانی شکل می گیرد؟

معاونت فرهنگی، حقوقی و امور مجلس سازمان تربیت بدنی در این رابطه به خبرنگار مهر گفت:" رئیس، نایب رئیس آقایان و بانوان، دبیر کل و خزانه دار اعضای هیئت اجرایی را تشکیل خواهند داد. قطعا این افراد باید به طور مستقیم توسط مهندس محمد علی آبادی (رئیس سازمان تربیت بدنی) معرفی شوند هر چند که ممکن است در مورد مسئولان فعلی هیچ جابه جایی صورت نگیرد."

این در حالیست که ایران یکی از اعضای هیئت موسس کد وادا است که توسط محسن مهرعلیزاده (رئیس وقت سازمان تربیت بدنی) نسبت به امضای کد وادا اقدام کرد. پس از آن ستاد ملی مبارزه با دوپینگ به عنوان "نادو" ایران با تایید نهایی مسئولان وادا شکل گرفت تا به عنوان مرجع اول مبارزه با دوپینگ در کشور فعالیت خود را انجام دهد.

در هر حال طی هفته های گذشته نشست های مختلفی دراین زمینه با حضور مسئولان سازمان تربیت بدنی، معاونت فرهنگی، حقوقی و امور مجلس این سازمان برگزار شده تا جوانب مختلف  در رابطه با اقدامات در نظر گرفته شده بررسی شود. آنچه مسلم است این طرح پس از بررسی و سپری کردن مراحل لازم در اختیار شورای معاونین سازمان تربیت بدنی قرار می گیرد.

به دنبال تایید این طرح توسط شورای معاونین و البته تصویب نهایی آن از سوی محمد علی آبادی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی، ساختار جدید نادو باتمام تشکیلات آن باید جهت اطلاع به آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) اعلام شود.

کد خبر 680709

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha