۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۹:۲۵

6 دهه جنایت، 60 سال مقاومت/

مروری بر کتاب "جایگاه هولوکاست در پروژه صهیونیسم"

مروری بر کتاب "جایگاه هولوکاست در پروژه صهیونیسم"

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: در این بخش مروری داریم بر کتاب "جایگاه هولوکاست در پروژه صهیونیسم" (اسطوره یا واقعیت) از مرکز اسناد انقلاب اسلامی.

در این پژوهش، تلاش شده است تا با نگرشی علمی تحقیقی و براساس منابع موجود، زوایا و ابعاد گوناگون هولوکاست مورد بررسی موشکافانه قرار گیرد و ضمن تبیین ابعاد تاریخی، فرهنگی و مذهبی اسطوره، به دستاوردهای سیاسی - اقتصاد‌ی ‌ای که این اسطوره برای اسرائیل همراه داشته، پرداخته شود.

فهرست عناوین کتاب به این شرح است:

کلیات: ساختار اسطوره هولوکاست؛ 1- ابعاد تاریخی اسطوره هولوکاست 2- ابعاد فرهنگی اسطوره هولوکاست 3- ابعاد مذهبی اسطوره هولوکاست

- دستاوردهای اسطوره هولوکاست؛ 1- ابعاد سیاسی اسطوره هولوکاست 2- ابعاد اقتصادی اسطوره هولوکاست

پس از شروع جنگ جهانی دوم، مسئله‌ای به نام کوره‌های جسدسوزی یا اتاق‌های گاز هیتلری که به کشتارگاه میلیونها یا صدها هزار یهودی معروف شده، اسطوره‌ای شد که برای اولین بار در برخی محافل صهیونیستی در آمریکا در سال 1942 میلادی مطرح شد و این در شرایطی بود که هیچ فرد و یا محفل علمی، تاریخی و یا مطالعاتی و تحقیقاتی به آن اعتنایی نکرد، حتی سرکردگان نیروهای متفقین در جنگ که کاملاً‌ از مسائل آشکار و نهان جنگ، اطلاعات کافی داشتند، کوچک ترین نظر و یا عکس‌العملی در این رابطه ابراز نکردند. اما وقتی در اواخر جنگ جهانی دوم صحنه‌های دلخراش بعضی از اردوگاه‌های اسرا و اجساد روی هم انباشته اسرایی که از بیماری تیفوس جان داده بودند را دیدند، زمزمه‌ای تحت عنوان قتل عام یهود توسط نازی‌ها با اسلحه‌ای مخصوص به نام اتاق گاز شکل گرفت و سوژه و مسلک جدیدی در جهان به نام «هولوکاست» یا قتل عام یهود ساخته شد.

با گذشت زمان هولوکاست ابعاد گسترده‌تری یافت، ابزارهای قتل متنوع‌تر شد، بر تعداد اردوگاه‌های کشتار جمعی افزوده شد و تعداد کشته‌شدگان به شش میلیون نفر رسید. در نهایت تبلیغات حساب شده‌ی نهادها و مجامع قدرتمند و ذی نفوذ صهیونیستی توانست تحریف‌های یک رویداد تاریخی را از طریق ابزارهای فرهنگی و هنری (هزاران جلد کتاب و صدها فیلم سینمایی) و به کمک افراد (تاریخ نگاران رسمی)، مراکز، مؤسسات و نهادهای آرشیوی و مطالعاتی وابسته به صهیونیسم، به عنوان واقعیتی غیر قابل انکار به افکار عمومی القاء کند.

با این وجود تعدادی از اندیشمندان و روشنفکران غربی از طریق تشکیل گروه های تاریخی و تحقیقی با عنوان «تجدید نظرطلبی» تلاش کرده‌اند تا برخی از واقعیت‌های تاریخی این اسطوره را برای افکار عمومی بازگو نمایند. این قبیل افراد اگرچه در اقلیت اند و از سوی نظام‌های حاکم بر کشور خود دچار محدودیت هایی هستند، اما توانسته‌اند شیپور مباحثه و مناقشه در مورد هولوکاست را به صدا درآورده و برای افشای حقایق تاریخی گام‌هایی بردارند.

به عقیده‌ روبرت فوریسون یکی از اعضای تجدید نظرطلبی، این اسطوره از سوی بعضی مجامع و سازمان‌های یهودی و کانون‌های صهیونیستی با اغراض کاملاً سیاسی و بلکه اقتصادی ساخته و پرداخته شده است و این مهم ترین موضوعی است که در این پژوهش مورد بحث و بررسی قرار می‌‌‌‌‌گیرد.

پرسش اصلی که نگارش این کتاب بر پایه‌ آن شکل گرفته، این است که اسطوره‌ هولوکاست و بخش‌های آن (اردوگاه‌های کشتار جمعی، اتاق‌های گاز، کوره‌های جسدسوزی، رقم شش میلیون) چه نقشی در تثبیت پایه‌های سیاسی ـ اقتصادی اسرائیل داشته است؟  

این کتاب را سید محمد تراهی نوشته که در شمارگان 3000 نسخه توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است. 

کد خبر 681578

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha