۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۱۹:۴۱

معاون اول رئیس جمهور:

شیراز قطب فرهنگی می شود / استان فارس را معین قاره آفریقا قرار دادیم

شیراز قطب فرهنگی می شود / استان فارس را معین قاره آفریقا قرار دادیم

معاون اول رئیس جمهور گفت موضوعی که تاکنون نسبت به آن اهتمام کافی نشده این است که استان فارس و بویژه شهر شیراز شهر اهل‌ بیت است، فرزندان امام موسی کاظم(ع) در آنجا مدفون هستند و در واقع مقبره‌های آنها در مرکز شهر شیراز به نحوی قرار گرفتند که یک مرکز فرهنگی را می‌شود در آنجا شکل داد.

به گزارش خبرگزاری مهر،  دکتر پرویز داوودی، معاون اول رئیس جمهور در گفتگویی به تشریح مصوبات جلسه هیات دولت در استان فارس همزمان با سفر مقام معظم رهبری پرداخت.

داووی درمورد شیوه انجام سفرهای استانی رهبرمعظم انقلاب گفت:  سفرهای مقام معظم رهبری به استان‌ها از سالیان قبل شروع شده بود. هدف اصلی ایشان از این سفرها مواجهه چهره به چهره و ارتباط مستقیم با مردم است تا نسبت به مسائل مردم، دردها و رنج‌ها، ایشان آشنا شده و در جهت رفع مشکلاتشان و باز کردن گره‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم که به سمع و نظر مقام معظم رهبری در ارتباط چهره به چهره می‌رسد، اقداماتی صورت پذیرد.

وی افزود: دولت نهم هم با همین ایده در جهت تبعیت از این منش و رفتار مقام معظم رهبری سفرهای استانی را شروع کرد که با مردم ملاقات کرده و بطور مستقیم با مشکلات مردم آشنا شود، دور اول سفرهای استانی الحمدلله تمام شد، دور دوم هم در حال انجام است.

داوودی با اشاره به ظرفیت های خاص استان فارس خاطر نشان کرد: استان فارس استانی است که ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد الحمدلله به برکت قدوم مبارک مقام معظم رهبری امیدواریم مصوبات دولت هم در آنجا برکات زیادی داشته باشد.

وی با اشاره به سهم ذخایر گازی استان فارس ازکل ذخایر خشکی کشورگفت: این سهم تقریباً 25 درصد است که در ذخایر گازی خشکی اول است همچنین شما می‌دانید از قدیم استان فارس به انبار غله ایران معروف بوده و بالاترین سطح تولیدات کشاورزی در استان فارس است. 

داوودی با اشاره به اینکه قرار است یک مرکز فرهنگی بزرگ در شیراز ایجاد شود، گفت: یک نکته‌ای که در مورد استان فارس است و تاکنون به اندازه کافی به آن اهتمام نورزیدیم و توجه نداشتیم، این است که این استان و بویژه شهر شیراز شهر اهل‌ بیت است، فرزندان امام موسی کاظم(ع) در آنجا مدفون هستند و در واقع مقبره‌های آنها در مرکز شهر شیراز به نحوی قرار گرفتند که یک مرکز فرهنگی را می‌شود در آنجا شکل داد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه نرخ بیکاری دراستان فارس، ازمتوسط بیکاری کشوربالاتر است ؛گفت: نرخ بیکاری متوسط کشور در سال 86 حدود (8/9) درصد و در زمستان سال 86 (3/11) درصد ولی بیکاری استان در زمستان سال 86، (7/13) درصد است. این مسئله باعث می‌شود که ما برای استان فارس تمهیدات بیشتری را بیندیشیم.

داوودی در خصوص احداث راه آهن اصفهان-شیراز گفت: منابع خوبی به این طرح اختصاص داده شده و با دستور رئیس‌جمهور منابع ارزی خوبی هم برای ریل و زیرساخت‌هایش تخصیص پیدا می‌کند. ریل و زیرساخت‌ها مشکلی ندارد و بیشتر ایستگاه شیراز است که مهم است و مقداری طول می‌کشد، ایستگاه شیراز هم ان‌شاءالله به زودی به ثمر خواهد رسید و امیدواریم تا پایان سال مالی 87 این طرح نهایی شود.

داوودی درپاسخ به این سئوال که وضعیت استان در دولت نهم و درمقایسه با سال‌های قبل از آن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: برای جواب به این سؤال خوب است به آمار و ارقام اشاره کنم. از سال 79 تا نیمه دوم 84 و در 5/2 سال گذشته که عملکرد دولت نهم است، یعنی جمعاً طی تقریباً 8 سال، 9 هزارو 214 طرح به مبلغ 3 هزار و 350 میلیارد تومان در استان فارس شروع شده است که ازاین تعداد هزار و 544 طرح یعنی حدود 17درصد طرح‌ها با رقم 570 میلیارد تومان در 5/5 سال دولت قبل شروع شد و ازاین 1544 طرح حدود 10 درصد آن یعنی 152 طرح در همان دولت قبل تمام شد.

وی افزود: از این مقدار 658 طرح یعنی 43 درصد در این 5/2 سال دولت نهم تمام شد، 743 طرح یعنی 48درصد از طرح‌ها هم ادامه دارد که هنوز تمام نشده است. از کل طرح‌های مذکور معادل 7 هزار و 670طرح یعنی 5/83 درصد طرح‌ها در دولت نهم شروع شد. در این 5/2سال 3هزار و 590 طرح یعنی حدود 47درصد از طرح‌ها در همین دولت شروع و در همین 5/2 سال دولت هم تمام شده است. 4هزار و 80 طرح، یعنی حدود 53 درصد طرح‌ها، هنوز ادامه دارد. این نشان می‌دهد که دولت نهم یک اهتمام ویژه‌ای را برای استان فارس داشته است.

معاون اول رئیس جمهور در مورد طرح های فرهنگی و دانشگاهی در استان گفت: با توجه به زمینه بالقوه‌های علمی، فرهنگی و ادبی که در این استان است و با توجه به آمار بالای جوانان دانشگاهی این استان که معمولاً جزو اولین‌ها هستند و با توجه به مراکز علمی که آنجا شکل گرفته، مثل مرکز الکترونیکی که در نزدیک شیراز است در دولت تصمیم گرفته شد در ایجاد مراکز علمی، این استان در اولویت باشد. لذا تصمیم گرفته شد مرکز الکترونیک و نانو فناوری با اولویت دانشگاه‌های شیراز انجام شود، بنیاد ملی نخبگان، این مرکز را با اولویت دانشگاه شیراز شکل خواهد داد که دولت هم حمایت‌های لازم را انجام خواهد داد.

داوودی در مورد طرح ها و تدابیر دولت برای مقابله با خشکسالی گفت: یکی از بحث‌های مهم دیگری که در جلسه هیأت دولت مطرح بود، بحث خشکسالی بود. استان فارس بیشترین فشار را از خشکسالی متحمل شده است. همان طور که می‌دانید الآن در سطح دنیا خشکسالی به عنوان یک پدیده بین‌المللی مطرح شده است. می‌دانید که ما یک کشور خشک هستیم، بارندگی ما از متوسط بارندگی دنیا بسیار پائین‌تر است و هرهفت سال هم به طور متوسط ما یک خشکسالی در کشور داشتیم که این بار شدیدتر از خشکسالی‌های گذشته است، به علت این که هم خشکسالی متداول کشور را داریم و هم خشکسالی در سطح دنیا گریبانگیر ما شده است. شما می‌دانید که به خاطر آلودگی‌های زیست محیطی که کشورهای صنعتی بویژه آمریکا در دنیا ایجاد کردند، لایه اوزون دچار مشکلاتی شده که آب شدن یخ‌های قطبی و بالا رفتن درجه حرارت از آثار آن است.

وی افزود: بنابراین تمام این عوامل دست به دست هم دادند و قیمت محصولات غذایی بویژه غلات را بسیار بالا بردند و چون ما هم کشوری هستیم که بعضی از اقلام غذایی را وارد می‌کنیم، مثل دانه‌های روغنی، ذرت، جو، کنجاله سویا و خود روغن خام و گوشت گوساله و برنج که در دنیا بشدت قیمت‌شان بالا رفته است اینها مزید بر علت شد که ما هم پدیده خشکسالی را در داخل داشته باشیم، هم افزایش قیمت را.

در واقع اگر شما فقط یک نگاهی به قیمت‌ها بیندازید هم اکنون گندم نسبت به پارسال 70 درصد، جو 35 درصد، ذرت 53 درصد، برنج 112 درصد، گوشت گوساله 60 درصد، گوشت مرغ 67 درصد و انواع روغن‌ها از 50 درصد تا 100درصد، روغن سویا 100 درصد، روغن آفتابگردان 84 درصد، کنجاله سویا 91 درصد، شکر خام 126 درصد افزایش قیمت داشته‌اند که ما با آنها مواجه شدیم و این پدیده، پدیده‌ای است که ما در کشور و بویژه در استان فارس با آن روبه‌رو هستیم.

وی تصریح کرد: بارندگی ما امسال نسبت به بارندگی متوسط 40 سال 40 تا 50 درصد کم شده است، در استان فارس این شدید تر است؛ ما باید برای شهرها و روستاهای در معرض خشکسالی تمهیدات لازم را بیندیشیم مسلماً تمهید ما برای آب شرب در اولویت اول است و بعد آب کشاورزی و دامداری و صنعت.

داوودی اظهار داشت: پتانسیل دیگری در استان فارس که ما را به تصمیم هدایت کرد، سرمایه‌گذارانی هستند که اصالتاً به استان فارس تعلق دارند و درکشورهای جنوب خلیج‌فارس مشغول به کار هستند وعلاقه‌مند هستند که درکشور به‌ویژه در استان خودشان فعالیت کنند.

وی از احداث سه منطقه ویژه در استان فارس خبر داد و گفت: این ما برای استان فارس سه منطقه ویژه تصویب کردیم. منطقه ویژه صنایع کانی در نیریز، منطقه ویژه صنایع انرژی بر در لامرد و منطقه ویژه کشاورزی کازرون، همچنین یک منطقه ویژه را پیش‌بینی کردیم برای ایجاد شهر سلامت و شهر دانشگاهی، که قرار شد طرح جامع آن تهیه و به دولت تحویل شود.

داوودی گفت: ما استان فارس را معین قاره آفریقا قرار دادیم تا ارتباطات با این قاره را شکل دهیم.

وی در پایان این گفتگو گفت: در مجموع مصوباتی که داشتیم برای آموزش و پرورش حدود 12 میلیارد تومان، بهداشت 5/36 میلیارد تومان، راه 38 میلیارد تومان، کار 6 میلیارد تومان و کشور 29 میلیارد تومان، علوم 29 میلیارد تومان، صنایع 26 میلیارد تومان، مسکن و بنیاد مسکن حدود 54 میلیارد تومان، نیرو 64 میلیارد تومان، جهاد 73 میلیارد تومان، تربیت بدنی 30 میلیارد تومان، میراث فرهنگی 7 میلیارد تومان، بنیاد شهید 8 میلیارد تومان، صدا و سیما 3 میلیارد تومان، اوقاف 66 میلیارد تومان، بهزیستی 24 میلیارد تومان، کمیته امداد 17 میلیارد تومان، دفتر مناطق محروم 2 میلیارد تومان و تبلیغات اسلامی و هلال احمر 2 میلیارد تومان اعتبار تصویب شد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین گفت:  قرار شد بانک مرکزی جمهوری اسلامی 10 میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه برای استان قرار دهد.

کد خبر 681994

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha