جمعی این هنرمندان در گفتگو با خبرنگار مهر در نوشهر، کمبود اعتبار، نبود سالن مناسب، بی توجهی به پژوهش، حمایت کم، نداشتن برنامه و آموزش کم را از جمله آسیبهای فراروی هنر نمایش در کشور عنوان کرده اند.
به باور این عده که در حاشیه برگزاری مراسم روز جهانی تئاتر در چالوس با خبرنگار مهر گفتگو کردند، کمبود امکانات سخت افزاری، ساماندهی نشدن و سیاستگذاری های نامناسب موجب شد تا هنر تئاتر توجه واقعی اش را از دست بدهد.
یک بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در این خصوص عنوان کرد: برنامه ریزی اصولی برای رفع چالشها و موانع فراروی هنر نمایش الزامی است.
منوچهر علیپور افزود: برای بیرون رفتن از رکود در هنر تئاتر، حمایت مجدانه دولت و متولیان امر ضروری است.
وی اظهار داشت: پتانسیلهای فراوانی در عرصه هنر و پیش فعالان عرصه نمایش در کشور وجود دارد از اینرو باید توجه بیشتری به این بخش شود.
وی خاطرنشان کرد: روند موجود هنر تئاتر و سینما در سالهای اخیر به گونه ای است که مردم در حال دور شدن از آن هستند.
به گفته علیپور، حضور برخی افراد نابازیگر کم تجربه به ویژه در حوزه سینما پویایی این هنر را با مشکل مواجه می سازد.
این هنرمند مسائل مالی را از دیگر دغدغه های هنرمندان رشته تئاتر و سینما ذکر و اضافه کرد: با وجود این مسائل تئاتر چندان بدون مشکل و تاثیرگذار نخواهد بود.
وی که در سریال های مختلفی از جمله "امام علی(ع)" ایفای نقش کرده اظهار داشت: توجه به شاخه های مختلف هنری در کاهش بروز آسیبهای اجتماعی تاثیر زیادی دارد.
بازیگر دیگر سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: تئاتر برای پویایی باید به مدارس کشانده شود.
آتش تقی پور افزود: اگر تئاتر در مدارس ترویج یابد، ذهنیت فرزندان و خانواده ها نسبت به این هنر بهتر می شود و در توسعه آموزشی نیز موثر است.
وی اظهار داشت: تئاتر کشور با مشکلات عدیده ای از جمله کمبود سالن نمایش و نبود بازار کار برای دانش آموختگان این رشته روبرو است.
وی خاطرنشان کرد: شمار فارغ التحصیلان بیکار رشته های هنری از جمله تئاتر در کشور بسیار بوده و درصد کمی از آنها در این عرصه فعالیت می کنند.
به گفته تقی پور، اکنون بودجه تئاتر در کشور فقط در مرکز کشور یا چند شهر بزرگ هزینه می شود و نمایندگان مجلس باید در این زمینه چاره اندیشی کنند.
این بازیگر سریال تلویزیونی "سرنوشت" تاکید کرد: به تئاتر از نظر فرهنگی باید به عنوان یک ضرورت نگریسته شود.
مدرس تئاتر و مدیر تدارکات فیلم سینمایی " گیلانه " نیز بیان داشت: متاسفانه هنوز تشکلهای مورد نیاز تئاتر در کشور شکل نگرفته است.
مسعود اجدادیان افزود: آموزش در حوزه هنر نمایش ضروری بوده و باید فعالان این عرصه آموزشهای مورد نیاز را فراگیرند.
وی اظهار داشت: بی توجهی به پژوهش و آموزش، توسعه کمی و کیفی این هنر را با چالش روبرو کرده است.
وی خاطر نشان کرد: تئاتر معاصر علمی بوده و آموزش نخستین پایه این علم را تشکیل می دهد.
به گفته این هنرمند، به دلیل نبود آموزش صحیح حتی در مراکز دانشگاهی، بیکاری در عرصه هنر زیاد است.
وی یادآور شد: جایگاه واقعی تئاتر هنوز مشخص نشده و باید به دنبال ایجاد تشکیلات منسجم در حوزه نمایش باشیم.
یک پیشکسوت تئاتر از نوشهر، نبود نمایشنامه خوب و ضعف در عرصه نویسندگی را از جمله مشکلات تئاتر کشور و منطقه برشمرد.
صمد جواهری پور افزود: باید فضا به گونه ای مهیا شود تا نویسندگان واقعیات را به تصویر بکشند و نوشته ها باید مبتنی بر واقعیات باشد.
وی اظهار داشت: برخی امکانات سخت افزاری هنر نمایش تا حدودی برطرف شده ولی باید این هنر از جنبه های مختلف بررسی شود.
وی یادآور شد: اکنون فعالیت تئاتر به عنوان یک شغل حاشیه ای مد نظر است و باید به گونه ای حمایت شود تا نیازهای هنرمندان این رشته تامین شود.
مجید تیزرو، عضو انجمن نمایش چالوس نیز حمایت کم مسئولان، نداشتن اسپانسر، نبود سالن نمایش را از جمله مشکلات فرارو عنوان کرد.
وی بیان داشت: میزان اعتباری که سالانه به این انجمن ارائه می شود، کمتر از یک نمایش درجه 10 ما بوده که در تهران اجرا می شود.
وی خاطرنشان کرد: به رغم اینکه یک نمایش برای شرکت در جشنواره استانی تئاتر ماه پذیرفته شد اما برای حضور در جشنواره حمایت مالی نمی شود.
به گفته تیزرو، ایجاد مجتمع فرهنگی و هنری، برگزاری کلاسهای آموزشی و تامین اعتبار از جمله نیازمندیهای هنرمندان نمایش چالوس است که باید برطرف شود.
نظر شما