به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از "پرایم تاس"، نشست پارلمان لبنان برای انتخاب ریاست جمهوری برای نوزدهمین بار به تعویق افتاده است و از سوی دیگر، تصمیمات نسنجیده دولت غربگرای سنیوره بر ضد مقاومت، سبب بروز تنشهایی در لبنان شد. رجب صفروف مدیر کل مرکز مطالعه ایران معاصر در مصاحبه با رادیو "بیزنس اف-ام" گفت که مشکلات لبنان نمی تواند بدون مشارکت تهران حل شود.
وی اظهار داشت : "دولتهای غرب و جامعه کشورهای عرب مایل نیستند؛ نقش ایران را به رسمیت بشناسند و از همین رو است که ایران را برای شرکت در حل این مسئله در لبنان دعوت نمی کنند. اگر در آینده نزدیک جامعه جهانی و قبل از همه غرب و ممالک عربی، نقش، اهمیت و اهرمهای بالقوه نفوذ ایران در این فرایند را درک نکنند، امکان بروز جنگ داخلی در لبنان منتفی نیست".
به گزارش مهر، این روزها به سبب برخی دخالتهای کشورهای غربی و عربی در امور داخلی لبنان و تلاش این کشورها برای حمایت از دولت فؤاد سنیوره برای رسیدن به اهداف خود، تنشهای خطرناکی در این کشوربه وجود آمده و نشست اخیر اتحادیه عرب در سطح وزیران امور خارجه نیز به نتیجه ملموسی منجر نشد.
در همین ارتباط "یوگنی ساتانوفسکی"، رئیس انستیتوی خاورمیانه گفت : بعید است که مذاکره کنندگان عربی بتوانند به خونریزی در لبنان پایان دهند.
وی افزود :"اتحادیه عرب اصولاً نمی تواند هیچ چیزی – تکرار می کنم – هیچ چیزی – به طرفین درگیر پیشنهاد کند. علتش این است که این مناقشه از چارچوب اتحادیه عرب خارج است. می توان گفت که لبنان به طور قطع به جنگ داخلی جدید کشانده می شود که با کمال تأسف باید گفت که بعید است که کسی بتواند از این امر ممانعت کند".
به گزارش مهر، تصمیمات دولت فواد سنیوره علیه مقاومت برای برچیدن شبکه ارتباطی تلفنی مقاومت، با اعتراض گسترده طرفداران مقاومت در برابر اشغالگری و تهدیدهای رژیم صهیونیستی روبرو شد که آن را توطئه ای آشکار با هدایت آمریکا و برخی کشورهای عربی علیه مقاومت قلمداد کردند و همزمان افزایش مشکلات اقتصادی مردم، سبب اعتراضات گسترده علیه دولت غربگرای سنیوره شد؛ این وضعیت سبب بروز درگیریهایی از روز چهارشنبه 18 اردیبهشت در بیروت شد که با خویشتن داری گروههای طرفدارتشکیل دولت وحدت ملی با وجود جوسازی های 14 مارس و حامیان آمریکایی و عرب آن، ارتش لبنان ماموریت بازگرداندن آرامش به این کشور را برعهده گرفت.
این درگیریها تاکنون منجر به کشته شدن بیش از 60 نفر و زخمی شدن حدود 200 نفر شده است.
نظر شما