به گزارش خبرنگار مهر رئیس کل بانک مرکزی درحاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران، گفت: پیرو تصمیمات قبلی از امروز روال تولید و ارائه ایران چک 50 هزار تومانی بانک مرکزی به مردم انجام می شود.
طهماسب مظاهری گفت: از امروز ایران چک 50 هزار تومانی به عنوان یک ابزار مبادله ای مورد نیاز در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه مردم برای ابزار مبادله نیازمند اسکناس و ابزارهای الکترونیکی هستند، تصریح کرد: در هر دو زمینه کارهای مطالعاتی در حال انجام است، به نحوی که بانکداری الکترونیکی امسال از رونق بهتری برخوردار خواهد شد.
وی ادامه داد: ابزارهای مناسبتری در این خصوص در اختیار مردم قرار می گیرد که بدون استفاده زیاد از اسکناس یا پول کاغذی مردم کارهای خود را انجام دهند.
به گفته مظاهری امسال مردم می توانند از ابزارهای الکترونیکی، کارت، کارت چک، کارت بدهی واعتباری استفاده بیشتری کنند تا نیاز به پول کاغذی در جیب آنها کمتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: در کنار این موارد به دلیل حجم نقدینگی فعلی در کشور که حدود 10 ، 11 درصد، از این نقدینگی نیاز به اسکناس و سکه در دست مردم است و میزان اسکناس در دست مردم کفایت این مورد را نمی کند، به علاوه اینکه ارقام اسکناس کوچک و حداکثر 50 هزار تومانی است، روال صدور ایران چک و چک پولها ظرف چند سال گذشته ( سپه چک از سال 70 منتشر شد) انجام و به تدریج توسعه یافت و به عنوان ابزاری در اختیار مردم قرار گرفت.
رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه صدور ایران چک قبلی و سپه چک دو اشکال اساسی داشت، گفت: یکی از اشکالات این بود که از تنوع و مدلهای مختلف طراحی برخوردار بودند و شناخت آنها توسط مردم راحت نبود، زیرا هر بانک برای خود انواع و اقسام طرحها را داشت.
وی در مورد اشکال دوم ایران چکها گفت: معادل ریالی ایران چکها و چک پولهایی که از طریق بانکها در اختیار مردم قرار می گرفت، مسدود نمی شد و منابعی بود که بانکها بر روی آنها اعتبار می دادند که این امر ایجاد نقدینگی می کرد، بنابراین یک خلق نقدینگی خارج از کنترل نظام بانکی انجام می شد که می توانست به تورم کمک کند.
وی گفت: به دلیل محروم نشدن مردم از این ابزار و اشکالاتی که این چک پولها بر روی نقدینگی و تورم ایجاد می کرد، ایران چکی طراحی شد که در غیاب اسکناس درشت تر فقط از طریق بانک مرکزی منتشر شود.
به گفته مظاهری وقتی این چک پولها در اختیار بانکها قرار می گیرد، بانکها معادل ریالی آن را در بانک مرکزی مسدود و سپس آن در اختیار مردم قرار می دهند، در نتیجه با در اختیار قرار دادن مردم افزایش نقدینگی و آثار تورمی ناشی از آن را نخواهم داشت.
وی اظهار داشت: علاوه بر آن وقتی طرح یکسانی توسط بانک مرکزی منتشر می شود، شناسایی آن برای مردم راحت تر است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ویژگی های امنیتی چک پولهای 50 هزار تومانی بانک مرکزی از قبیل چاپ فولادی گفت: ایران چکهای قبلی چاپ فولادی نداشتند و درجات امنیتی آن مانند اسکناس است و اصیل و جعلی بودن آن به راحتی برای مردم قابل تشخیص است.
وی اظهار امیدواری کرد که چک پولهای بانک مرکزی به انضباط بیشتر نظام پولی کشور کمک کند.
وی همچنین از طراحی ایران چک 100 هزار تومانی خبر داد و گفت: این ایران چک نیز طراحی شده و بعد از مدتی که چاپ آن به اندازه کافی صورت گیرد در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: این ایران چکها از امروز در همه بانکها به صورت تدریجی در دسترس مردم قرار می گیرد و در عین حال ایران چکهای خود بانکها نیز طبق مقررات معتبر است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه جایگزین شدن ایران چکهای بانک مرکزی به جای چک پولهای قبلی حدود یک و نیم تا دو ماه به طول خواهد انجامید، گفت: به بانکها ابلاغ کردیم که از امروز ایران چکها و چک پولهای خود را که به مردم ارائه میدهند، معادل ریالی آن را باید مسدود کنند تا این امر تاثیر بر روی نقدینگی و تورم را بگذارد.
وی گفت: طرح روی ایران چک بارگاه امام رضا (ع) است و واترمارک آن تمثال فردوسی شاعر بزرگ ایران است.
به گفته مظاهری طرح روی چک پول 100 هزار تومانی بانک مرکزی نیز تخت جمشید خواهد بود.
وی با بیان اینکه 4 میلیون برگ چک پول 50 هزار تومانی بانک مرکزی آماده کرده ایم، گفت: از امروز روزی یک میلیون برگ در اختیار بانکها قرار می دهیم تا نیاز آنها بر طرف شود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: علاوه بر شعبه مرکزی بانک توسعه صادرات یکی از شعب دیگر نیز ارائه این چک پولها به مردم را نیز از امروز آغاز می کنند.
وی دلیل آغاز صدور این ایران چک از شعبه مرکزی بانک توسعه صادرات را نداشتن بدهی این بانک به بانک مرکزی و خرید راحت تر این چک پول ها عنوان کرد.
وی ادامه داد: بقیه بانکها که اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی دارند، یک مقدار در خرید این چک پول دچار سختی هستند ولی امیدواریم بدون اینکه اضافه برداشت آنها بیشتر شود، بتوانند از این ایران چک خریداری کنند.
نظر شما