کوروش پرویزیان در گفتگو با مهر با بیان اینکه بانک توسعه صادرات ایران در پی اتخاذ راهکارهایی برای ارائه تسهیلات بیشتر به فعالیتهای صادرات و واردات است، تصریح کرد: سال گذشته 11 هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخشهای مختلف پرداخت کردیم که این رقم در سال 85 حدود 5 هزارو 500 میلیارد ریال بود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به نرخ تسهیلات 7 درصد ارزی این بانک و نرخهای ترجیحی برای فعالیتهای صادراتی، گفت: این نوع تسهیلات به بخشهای مختلفی نظیر خدمات فنی، مهندسی، صنعت، کشاورزی، کالاهای صنعتی و غیره پرداخت شده است.
وی با اشاره حجم تقاضای بالا برای پرداخت تسهیلات، افزود: این در حالی است که عوامل محدود کننده ای در زمینه پرداخت تسهیلات به متقاضیان همچون حد اعتباری مشتریان، منابع بانک و وجود برخی مقررات خاص همچون ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده صادرکننده وجود دارد.
پرویزیان از تصویب و صدور موافقت اصولی برای پرداخت تسهیلات به میزان 8 میلیارد دلار خبر داد و برای پرداخت این میزان تسهیلات در بخشهای مختلف نظیر محصولات پائین دستی بخش نفت، ساخت پالایشگاه، کارخانه سیمان، آهن، محصولات صنعتی و کالاهای سرمایه ای اعلام آمادگی کرد.
وی از سرمایه گذاری در بخش خودرو در کشورهای سنگال، ونزوئلا، بلاروس، آذربایجان و غیره خبرداد و گفت: این بانک عمده فعالیتهای خود را در خارج از کشور انجام می دهد که این موضوع شامل سرمایه گذاری در خارج از کشور و تسهیل در فعالیتهای صادراتی و وارداتی می شود، به همین منظور نیز برخی پروژه ها در بخشهای مذکور تعریف و برای آنها مدیرانی انتخاب شده اند.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات از کاهشی بودن روند مطالبات معوق بانک در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن خبرداد و اظهارداشت: بانک در این بخش با دو پرونده سنگین روبرو است که که در صورت دریافت آن حجم مطالبات معوق بانک به شدت کاهش خواهد یافت.
وی با تاکید بر اینکه معمولا مطالبات به نسبت تسهیلات پرداختی بستگی دارد، افزود: حجم تسهیلات این بانک در آینده افزایش خواهد یافت، بنابراین ممکن است روند مطالبات معوق تحت تاثیر آن قرار گیرد.
نظر شما