به گزارش خبرنگار مهر در رشت، زرگر معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب عصر شنبه در دیدار با استاندار گیلان در رشت، افزود: با توجه به بحران کم آبی در کشور به ویژه در استان گیلان یکی از مهمترین اقدامات موثرصرفه جویی هوشمندانه و بهینه در مصرف آب و برق است.
وی از مردم خواست با درک شرایط، صرفه جویی در مصرف آب و برق را مد نظر قرار دهند، زیرا این اقدام توصیه ای عقلایی، دینی و شرعی است و رهبر معظم انقلاب هم بر ضرورت این صرفه جویی تأکید دارند.
معاون وزیر نیرو همچنین با اعلام اینکه هدر رفتن آب در ایران بیش از میانگین جهانی است، افزود: میزان هدر رفت آب در کشور 28 تا 30 درصد است در حالی که در دنیا 9 تا 12 درصد است.
زرگر بیان داشت: امسال 30 تا 35 میلیارد تومان اعتبار از محل بودجه به طور ویژه برای جلوگیری از هدررفت آب اختصاص می یابد و بقیه نیاز مالی از منابع داخلی وزارت نیرو تامین خواهد شد.
معاون وزیر نیرو درامور آب یادآور شد: در سال آبی 85 -86 از 95 میلیارد مترمکعب آبی که مصرف شد 85 میلیارد مترمکعب یعنی 90 درصد آن در کشاورزی استفاده شد در حالی که در دنیا این رقم 70 درصد است.
وی خاطر نشان کرد: سالانه 5 تا 6 میلیارد مترمکعب برای آب آشامیدنی و یک میلیارد متر مکعب دیگر در صنعت استفاده می شود.
زرگر در ادامه با بیان اینکه دولت تاکید زیادی بر استفاده بهینه در مصرف آب دارد، افزود: رئیس جمهوری کارگروه کشاورزی را در دور دوم سفرهای استانی مکلف به تحقیق در این زمینه کرده است.
وی گفت: خشکسالی در کشور ما یک حادثه غیرمترقبه نیست و با توجه به عدم سازگاری میزان مصرف آب با شرایط طبیعی موجود، باید خودمان را همراه و همگام با شرایط طبیعی کنیم.
استاندار گیلان نیز در این دیدار در خصوص اقدامات انجام شده برای کاهش کم آبی در استان گفت: ۱۰ درصد از مجموع اعتبارات عمرانی استان و کلیه اعتبارات عمرانی استان و کلیه اعتبارات یکپارچهسازی اراضی به این امر اختصاص یافته است.
روح الله قهرمانی چابک گفت: در زمان حاضر دو فروند هواپیمای مخصوص بارورسازی در اختیار استان گیلان قرار گرفته است که با بارورکردن ابرها می توان ۱۰تا ۱۵درصد میزان بارندگی را افزایش داد.
نظر شما