پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۸ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۱۶

مدیر مطبوعاتی سابق کاخ سفید :

بوش مردم آمریکا را درباره جنگ عراق فریب داد

بوش مردم آمریکا را درباره جنگ عراق فریب داد

مدیر مطبوعاتی سابق کاخ سفید با انتشار کتابی با انتقاد شدید از سیاستهای رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که بوش درباره جنگ عراق، مردم کشورش را فریب داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست،"اسکات مک کلان" در کتابی 341 صفحه ای با نام " در داخل دولت بوش و فرهنگ فریب واشنگتن چه اتفاقی افتاد" در انتقادی بسیار شدید از وی، رئیس جمهور آمریکا را به تبلیغات برای جلب حمایتها در آغاز جنگ عراق و تغییر جهت دادن بسیار وحشتناک اوضاع متهم کرد.

مدیر سابق مطبوعاتی کاخ سفید در این کتاب نوشت : رئیس جمهور آمریکا درباره جنگ عراق آشکار و صریح عمل نکرده است. او به عنوان یک رهبر زمان جنگ نتوانسته است وظایف خود را به خوبی انجام دهد. من هنوز هم بوش را دوست دارم و او را تحسین می ‌کنم، اما او و مشاورانش یک سری مبارزات تبلیغاتی را با سطح بالایی از دروغ آغاز کردند که برای حفظ و جلب حمایتهای مردمی در زمان جنگ بسیار ضروری بود.

وی در ادامه آورده است : تاریخ ثابت می ‌کند که آنچه اکثر آمریکاییها درباره آن اتفاق نظر داشتند یعنی تصمیم حمله به عراق یک اشتباه بسیار جدی استراتژیک بوده است. هیچ یک از جمله من نمی‌ توانیم با قاطعیت بگوییم که دورنمای این جنگ بعد از چندین سال بعد چگونه خواهد بود. در حالی که همه ما می ‌توانیم به طور کامل تاثیرات آن را درک کنیم، آنچه الان می ‌دانم این است که هر جنگی باید زمانی آغاز شود که ضرورت دارد و جنگ عراق ضرورتی نداشت.

مک کلان در بخش دیگری از این کتاب نوشت : بوش به شدت تحت تاثیر مشاوران ارشد خود به ویژه کسانی که به طور مستقیم با امنیت ملی در ارتباط بودند، قرار داشت و همه این‌ افراد مشاوره خوبی به وی ارائه ندادند.

مک کلان در بخشی از کتاب خود درباره شایعات در مورد معتاد بودن بوش به کوکائین در روزگار جوانی ‌اش می ‌گوید: خود بوش به من گفته بود که نمی ‌تواند به یاد بیاورد آیا واقعا از این ماده استفاده می‌کرده یا خیر. من همیشه با خودم فکر می ‌کردم چطور یک نفر نمی‌ تواند به یاد بیاورد چطور بوده، چطور می ‌شود به راحتی از یاد برد که آیا یک ماده مثل کوکائین را مصرف کرده ‌ای یا نه، این برای من هیچ معنایی نداشت. بوش همیشه می ‌گفت آدمی نیست که بخواهد دروغ بگوید. بنابراین فکر می‌ کنم منظورش از این سخنان درباره‌ کوکائین چیز دیگری بوده است. این اولین باری بود که احساس کردم شاهدم بوش می‌خواهد خود را به چیزی متقاعد کند که احتمالا حقیقت ندارد و دلیل او برای انجام این اقدام کاملا آشکار بود. نوعی گرفتن امتیاز سیاسی.  

مک کللان در کتاب 341 صفحه ‌ای خود به تحلیل واکنشهای دولت بوش به دیگر مسائل رخ داده در دوران ریاست جمهوری وی از جمله طوفان کاترینا پرداخته و آورده است : طوفان کاترینا یکی از بدترین فجایع در تاریخ کشور ما بود که تبدیل به یکی از بدترین و بزرگترین فجایع در دوران ریاست جمهوری بوش شد.  

کد خبر 691341

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha