به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر مصطفی محقق داماد ظهر امروز در جمع دانشجویان مجمع اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزود: یکی از بزرگترین افتخارات شیعه این است که در آن رکود و سکوت وجود ندارد در عصر حاضر نیز بسیاری از فقها بر خلاف نظریات فقهی امام خمینی (ره) سخن گفتند و عمل می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران یکی از خطرات اندیشه را رکود آن دانست و افزود: از نظر مقایسه ای درگیری طلاب به دروس خود بسیار بیشتر از توجه دانشجویان دانشگاه هاروارد آمریکا به تحصیل خودشان است و این قیاس نشان از رشد فکری طلبه های جوان ما دارد.
وی اظهار داشت: امروز نقادی و نظریه پردازی یکی از بزرگترین افتخارات حوزه های علمیه ما به ویژه در قم است.
دکتر محقق داماد با بیان اینکه در مورد نظریه اجرای حدود در عصر غیبت مخالفان و موافقان بسیاری داشته است، تصریح کرد: علامه حلی اجرای حدود در عصر غیبت را با تردید رد کرده است اما حسن نجفی معروف به صاحب جواهر با تندی این مورد را تایید کرده و پس از آن شاگرد وی شیخ انصاری با نظریه استادش مخالفت می کند.
وی با تاکید بر اینکه فقیه و نظریه اجرا شدن حدود، ملازم هم نیستند، اظهار داشت: عده ای تصور می کنند که قائل بودن به ولایت فقیه ملزم به قائل بودن برای اجرای حدود نداشتن آثار سو است تا موجب توهین به مسلمانان نشود هر چند تبلیغات مسموم غرب امروز ما را به خشونت متهم کرده است.
دکتر محقق داماد تاکید کرد: به همین دلیل اسلام اجرای حدود را منوط به شرایط خاص دانسته است.
همایش "بررسی اجرای حدود در عصر غیبت" به همت مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
نظر شما