به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، رسول زرگر، پیش از ظهر امروز در حاشیه اولین سمینار ملی "جایگاه آبهای بازیافتی و پساب در مدیریت منابع آب، چالش ها و راهکارها" در جمع خبرنگاران افزود: 120 شهر کشور و به طور عمده شهرهای کوچک بیشتر تحت تاثیر خشکسالی و کم آبی قرار دارند و امسال بحث جیره بندی آب هیچ یک از شهرها در دستور کار وزارت نیرو نیست.
وی خاطرنشان کرد: 98 درصد جمعیت شهری و 70 درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش آب شرب بهداشتی قرار دارند که تا سال آینده 10 درصد جمعیت شهری و 76 درصد جمعیت روستایی از آب شرب بهداشتی برخوردار خواهند شد.
زرگر ادامه داد: عمر متوسط شبکه های آب رسانی شهرهای کشور 20 تا 30 سال و میزان هدر روی آب در این شبکه ها 27 تا 30 درصد است.
وی ادامه داد: سالانه 28 میلیارد متر مکعب پساب در بخش کشاورزی تولید می شود که با برنامه ریزی و کنترل مواد شیمیایی مصرفی در بخش کشاورزی، می توان پساب حاصل از این بخش را به آب مناسب قابل استفاده تبدیل کرد.
زرگر تصریح کرد: درصد زیادی از پساب تولیدی در تصفیه خانه های کشور منطبق با استانداردها نیست و به رغم وجود مهندسان مشاور خبره در کشور، وضعیت طراحی تصفیه خانه های فاضلاب استاندارد نیست.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه کمتر از 30 درصد جمعیت شهری کشور تحت پوشش شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب قرار دارند، افزود: تنها در 101 شهر از هزار شهر کشور سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب اجرا شده است.
نظر شما