به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، محمدرضا بذرگر ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستای حفاظت از ابنیه تاریخی و طبق برنامه های پیش بینی شده، تعداد زیادی از بناهای تاریخی و فرهنگی استان در سال جاری مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته اند.
وی افزود: در این راستا تعمیر و تقویت پی بنا، اجرای سنگ چین، تعمیرات آجرکاری و بندکشی بدنه، دوخت و دوز شکافها و ترکهای موجود، تعمیرات ناودانها و مرمت و استحکام بخشی ضلع ورودی کاروانسرا شامل خاکبرداری مجاور پی، تعمیر و تقویت پی از جمله اقدامات صورت گرفته سازمان میراث فرهنگی در راستای مرمت کاروانسرای تاریخی ایزدخواست است.
رئیس میراث فرهنگی فارس گفت: این بنای تاریخی به دلیل سالم ماندن به نسبت دیگر بناهای مشابه از اهمیت و ارزش بیشتری برخوردار است.
به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، کاروانسرای ایزد خواست در دره شرقی قلعه ایزدخواست در شهرستان آباده واقع شده و از جمله کاروانسراهایی است که در زمان شاه عباسی ساخته شده و در زمره کاروانسراهای چهار ایوانی به شمار می رود.
ایوان اصلی و سردر بنا در ضلع غربی قرار گرفته و از مصالح مهم به کار رفته در ساخت آن می توان به آجر و سنگ لاشه اشاره کرد که در ساخت قسمت زیرزمین از سنگ لاشه و در بخشهای فوقانی و دیگر فضاها از آجر استفاده شده است.
در ایجاد طاقهای بنا نیز از دو سبک آجر چینی ضربی و رومی استفاده شده و در بخشهایی که در دوره های بعد به بنا الحاق گردیده طاق های هلالی به کاررفته است.
استفاده از آجر فرش درفضاهای مسکونی بنا و همچنین استفاده از قلوه فرش در بخشهای غیر مسکونی مانند اصطبل و بارانداز از دیگر مشخصات ابن بنای تاریخی است. در فضای سردر کاروانسرا و بر روی دیوارها نیز نمونه های زیادی نوشته به چشم می خورد که در نوع خود جالب توجه و نشانگر حضور جهانگردان در ادوار مختلف تاریخی در این کاروانسرا است.
همچنین وجود یک پل تاریخی کوچک مربوط به دوره صفویه و همزمان با ساخت کاروانسرا به منظور امکان پذیر نمودن دسترسی به بنا از دیگر جاذبه های تاریخی منطقه است.
شهرستان آباده در 270کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
نظر شما