۲۱ فروردین ۱۳۸۳، ۱۴:۴۵

در خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران عنوان كرد ،

رفسنجاني: آمريكا وارد باتلاق عراق شده است ؛ بايد سياست خروج از باتلاق را بكار ببرد

آيت الله هاشمي رفسنجاني خطيب جمعه تهران با اشاره به مسائلي كه در روزهاي اخير بر عراق مي رود به تشريح مشكلات آمريكا در اين كشور پرداخت و گفت: آمريكائيها بايد سياست خروج از باتلاق را بكارببرند.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، آيت الله هاشمي رفسنجاني در خطبه اول نماز جمعه تهران با اشاره به دستاوردها،  آثار و كارايي نظام انقلاب اسلامي كه در خطبه هاي نماز جمعه هاي پيشين طرح شده  بود گفت: شرايط جاري در عراق و اوضاع فعلي اين كشور و همچنين سالگرد شكست حزب بعث  در عراق و پيروزي آمريكائي ها باعث شد كه خطبه اول را به اين مسئله اختصاص يابد.

وي با اشاره به اينكه  بلافاصله پس از پيروزي انقلاب  اسلامي ايران ، مردم عراق نيز همچون افغانها پيام انقلاب را دريافت كردند ،  گفت: مردم عراق از عملكرد حزب بعث به شدت ناراضي بودند و همين مسئله  باعث شد انتفاضه  جدي بعد از انقلاب ميان مردم و حزب بعث ايجاد شود كه براي آنها زيان بار بود. 

رفسنجاني گفت: بعد از 8 سال جنگ،  صدام  با دست خالي و قرضهاي سنگين جهاني و تلفات فراوان و محكوميت در سازمان ملل به جنگ با كشورمان خاتمه داد ،  با اين شرايط براي نجات خود  وارد كويت  شد كه در آنجا لقمه چربي از منابع نفتي مي ديد كه آن نيز براي او بسيار گران تمام شد  و براي آمريكائي هايي كه در هر دو جنگ مشوق صدام  بودند شرايطي فراهم شد كه به جنگ اخير رسيد  و در ظرف  سه هفته ارتش عراق متلاشي و صدام فراري شد و آمريكائيها به خيال خود در بغداد پيروز شدند.

خطيب  جمعه تهران  با اشاره به اينكه يك سال از پيروزي آمريكا در عراق و شكست حزب بعث مي گذرد  به  اهداف آمريكا از اين اشغال اشاره كرد وگفت:  سلطه بر عراق يكي از اهداف آمريكا بود ،  البته نه اين سلطه اي كه فعلا در چند پادگان دارد و براي رسيدن به اين هدف، اهداف ديگري از جمله حذف صدام از حكومت بعث عراق را دنبال كرد كه شايد ترجيحشان اين بود كه صدام تسليم بماند و در اختيار آنها باشد كه تحقق نيافت.

وي افزود: سومين هدف آمريكائيها سلطه بر نفت عراق بود ،  چهارم تاثيرگذاري  بر " اوپك " از طريق حضور در عراق و نفوذ در جاهاي ديگر كه بتواند از اوپك بعنوان ابزار سياست جهاني در مقاطع ديگر استفاده كند ، هدف بعدي تامين انرژي براي آمريكا بود چون يكي از مشكلات جدي اين كشور كمبود انرژي در سالهاي آينده است  ، همچنين ايجاد پايگاه نظامي ثابت براي مدتي طولاني در حساس ترين نقطه منطقه ميان اسرائيل و ايران ميان شمال وجنوب كه اگر بتوانند پايگاهي در عراق درست كنند بزرگترين برد را كرده اند.

خطيب جمعه تهران همچنين تقويت اسرائيل  را از ديگر اهداف آمريكا براي اشغال عراق دانست و گفت : اين هدف مخفي نبود و همه مي دانند كه اسرائيل جزو  عوامل اصلي محرك اين جنگ بود ، ضمن اينكه آمريكا فكر مي كرد با اين جنگ ، اسرائيل يك عقبه طولاني را بدست خواهد آورد  و از جمله اهداف ديگر آمريكا تضعيف سوريه  و حزب الله لبنان بود كه همه پيش بيني مي كردند  بعد از حل مشكل عراق نوبت به سوريه و لبنان مي رسد.

وي اضافه كرد :   آمريكائي ها همچنين به دنبال محاصره ايران  و تضعيف و انهدام انقلاب اسلامي بودند ،  شايد اين هدف كه از افغانستان و خليج فارس و شمال كه تقريبا محاصره كامل بود شروع شد ،  در راس امور قرار گرفته باشد.

رفسنجاني گفت: آمريكائي ها به دنبال مهار تروريسم و هدايت آن بوسيله خود بودند ،  البته نمي توان گفت آمريكائي ها خواستار ريشه كن شدن  تروريسم هستند ، چون القاعده و گروههاي تروريستي از جمله منافقين را زير بال خود گرفته اند و دهها سال است كه از جريانهاي تروريستي حمايت مي كنند اما حالا مي خواهند كه  با عناوين ديگر و به شكلي هدايت شده عمل كنند.

خطيب جمعه تهران تصريح كرد :  سلطه بر خليج فارس و درياي خرز كه دو منبع استراتژيك  براي منطقه و جهان است  و شمال وجنوب جهان به حساب مي آيند ،  از ديگر اهداف آمريكا براي جنگ باعراق بود ،  همچنين حل مسئله فلسطين در جهت منافع اسرائيل و طرح " خاورميانه بزرگ " كه هنوز هم بر آن  اصراردارند نيز از ديگر اهداف به شمار مي رفت.

رفسنجاني با برشمردن اهدافي كه آمريكا در حمله به عراق دنبال مي كرد تصريح كرد: آمريكائي ها تنها در بحث سقوط صدام و حزب بعث موفق شدند كه ممكن است آن آلترناتيو بوده باشد، چون صدام در داخل كشور جز در ميان بعثي ها و ارتشي ها در جامعه هيچ زمينه اي نداشت و مردم به هر قيمت حاضر بودند از شر صدام راحت شوند كه چنين شد اما بقيه اهداف سرجاي خود باقي است به شكلي كه  در جاهايي حتي عقب تر از آنچه بودند رفتند و در جايي هم در جا زدند.

وي با اشاره به برخي تحليل ها از وضع   موجود آمريكا گفت: بعضي مي گويند آمريكائي ها برنامه براي بعد از سقوط نداشتند، براي همين گرفتار شدند  كه ممكن است چنين باشد، شايد آمريكائي ها تحليلشان از وضع مردم عراق نادرست بود وچيز ديگري فكر مي كردند شايد در برنامه هاي آنها نقاطي بوده كه نتوانسته قبلا محقق شود وبه اين روز افتاده اند ، به هرحال راه آمريكائي ها پر از سنگلاخ است  و وارد باتلاق شده اند و بايد سياست خارج از باتلاق را بكارببرند.

خطيب جمعه تهران در ادامه خطبه اول نماز جمعه به مشكلاتي كه بعد از ورود آمريكا به عراق پيش آمد اشاره كرد و اين مشكلات را برشمرد:

1- مخالفت مردم عراق با اشغالگري كه مربوط به هر ملت و كشوري است و مردم عراق حقيقتا از حذف صدام راضي شدند اما بعد از آن مشكل ايجاد شد.
2- آمريكائي ها ابزار لازم را براي كنترل عراق در اختيار ندارند، يك فرض اين بود كه بقاياي بعث در خدمت آمريكا قرار مي گيرد كه الان چنين ابزاري در اختيارشان نيست.
3- دست زدن به انهدام بعثي ها ( ابزار حكومتي) كه يكباره همه آنچه مربوط به امنيت بود را بهم ريختند ، ضمن اينكه اگر نيروهاي بعثي  بودند نيز مناسب نبودند چون همه اين نيروها موافق حضور آمريكا نبودند و در اين راستا آمريكائي ها خيلي خام برخورد كردند.
4- حضور انبوه اسلحه و مهمات در دست مردم ( استراتژي صدام قبل از حمله به آمريكا اين بود كه اسلحه را ميان ميليون ها تن در سراسر عراق پخش كرد كه دفاع شهري كنند)  و الان همه اين سلاحها به جز اندكي در اختيار مردم است.
5- بيكار شدن نيروهاي بعث .
6- بعثي ها به نيروهاي مزاحم براي آمريكا تبديل شده اند.
7- تضاد واقعي كه در جامعه عراق وجود دارد ( آشتي بين بعثيها با مردمي كه به شدت مظلوم و عصباني هستند كار آساني نيست) 8- مرزها ، كه مصيبتي است ،  چون عراق مرز زيادي دارد كه از همه اين مرزها هرچه مخالفين لازم داشته باشند وارد مي كنند يا خارج البته اين برمي گردد به خواست كشورهاي همسايه.
9- بهشت تروريستهاي سراسر دنيا در حال حاضرعراق است و در هر جاي دنيا كه برايشان نا امن باشد به عراق مي آيند وارد مي شوند و هرجا كه مي خواهند با شبكه خود فعاليت مي كنند.
10- آمد و شد گروه انصارالاسلام كه در مرزهاي نزديك ايران بودند و آمريكائي ها اين مناطق را بمباران كردند و بعد از جنگ اينها به بازسازي خود پرداختند و الان به يك قدرت قابل توجه در داخل عراق تبديل شده اند.
11- تاسيس گروههاي جديد و ادعاهاي آنها براي حكمراني .
12- حضور جريان هاي نيرومند كه مي توانند به امنيت  كمك كنند مثلا سپاه بدر كه يك جمعيت بسيار مهمي است چون كساني هستند كه در جنگ با ايران اسير شدند و بعد توبه كردند و حالا در جامعه عراق كارهاي مدني انجام مي دهند.
13- حضور قدرتمند و افتخارآميز حوزه هاي علميه در عراق ، كه افرادي متنفض و محبوب هستند كه با يك فتوا مي توانند كشور را تحت تاثير قرار دهند و اصلا با آمريكائي ها همراه نيستند.
14- مشكلات قومي و مذهبي عميق در عراق ، وجود سه گروه كرد، شيعه و سني و تركمن هستند كه اينها تحت فشار و خفقان عراق در زمان صدام يك نوع زندگي نيمه مسالمت آميزي داشتند  و الان مطالباتي دارند كه درجامعه عراق مسئله ساده اي نيست.
15- آمريكائيها آمده بودند ايران را تضعيف كنند كه الان ارتباط عميق ميان مردم عراق و ايران براي آنها مشكل ايجاد مي كند.
16- قدرتمند شدن ايران در ماجراي عراق كه به عنوان يك هدف بسيار موثرميباشد، البته ايران دنبال ماجراجويي نيست اما آمريكا آسيب پذيرشده كه به معناي قدرتمند شدن ايران است.
17- مشكلات خدمت رساني و تامين نياز مردم، اسم آمريكا حاكم است اما هيچ شرايط رفاهي را براي مردم نمي تواند ايجاد كند. 18- زيربناها در عراق منهدم شده است، چون در زمان صدام اين ساخت و سازها متوقف شد و از آن زمان به بعد نيز منهدم شده باقي مانده ، كه آمريكائيها نمي توانند اين شرايط را سامان دهند. 
19- قرضهاي سنگيني كه صدام گذاشته است.
20- عدم امنيت  
21- هويت عشايري  مردم كه آمريكائيها اين مسئله را مثبت ارزيابي كرده بودند كه وقتي وارد شدند ديدند كه چنين چيزي نيست و الان عشاير براي آمريكا خطر شده اند.
22- نگراني كشورهاي عربي از آينده عراق
23- مخالفت تركيه بخصوص بدليل مسائل كردها
24- انگليسيها آمده بودند نفت را ارزان كنند كه گران تر از قبل شد
25-هزينه هاي سنگين لشكر كشي براي آمريكا
26-هزينه هاي سنگين انساني ( در جامعه آمريكا جك شده كه مي گويند كشته هاي سه سال جنگ ويتنام به اندازه يك سال عراق است.  
27- مسائل امنيتي در خود آمريكا كه وحشتناك است
28- شكسته شدن ابهت آمريكا در دنيا
29- مسئله تضاد بسيار جدي كه بين ادعاهاي آمريكا و اقتضائات عملياتي و اهداف او وجود دارد.
30- مشكلات كشورهاي همراه آمريكا
31- فشار رقباي بوش در داخل آمريكاست كه او را مجرم وجاني جنگ مي دانند و خواستار محاكمه او هستند
32- نفرت روز افزون افكار عمومي جهان اسلام از آمريكا
33- آسيب پذيرشدن آمريكا در دنيا كه مي توانست با يك سياست درست هيابت خود را حفظ كند
هاشمي رفسنجاني در پايان خطبه اول تصريح كرد كه اگرمسئله عراق خوب اداره شود و آمريكائي ها سرخورده شوند دنيا تا مدتي از شر آمريكا خلاص مي شود اما اگر به اهدافشان برسند و موفق شوند براي منطقه ما زيان بار خواهد بود.
وي در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به مناسبتهاي موجود در هفته آتي ابراز اميدواري كرد كه مسئولين به خواست مقام معظم رهبري جامعه عمل بپوشانند و خود را موظف به پاسخگويي به مردم بدانند.

کد خبر 69334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha