موسوي در گفتگو با خبرنگار سياسي مهر، با اشاره اينكه رويكرد ايران در ديپلماسي هسته اي بايد همان روش 6 ماه گذشته باشد گفت: ايران بايد رويكرد"همكاري منطقي و شفاف" را با آژانس بين المللي هسته اي ادامه دهد و به نظر مي رسد كه تعامل سازنده جمهوري اسلامي ايران با آژانس هم به صلح جهاني كمك مي كند و هم اين ايده را كه ايران جزء كشورهاي صلح طلب هست تقويت مي كند وبه روند صلح جهاني كمك مي كند ضمن اينكه اين رويكرد در تامين منافع و امنيت ملي كشورمان كارساز و مثبت باشد .
وي اضافه كرد : رويكرد آتي ما تا اجلاس ژوئن بايد ادامه روند 6 ماه گذشته و شفاف سازي روابط و رفع شبهه از جامعه جهاني در خصوص فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران باشد.
وي با اشاره به سفر محمد البرادعي و تاثير آن در پرونده هسته اي ايران گفت : اين سفر هم به شفاف سازي هرچه بيشتر روابط في مابين كمك مي كند و هم تعامل مثبت و سازنده اي كه ميان ايران و آژانس بود را تسريع و تسهيل مي كند در عين حال سياستهاي غير منطقي و خصمانه آمريكا و بهانه جويي هاي اين كشور را منزوي مي كند .
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت : سفر البرادعي به ايران مي تواند هم در ابعاد مستقيم و هم غير مستقيم به نفع ما و آژانس تمام شود.
موسوي در خصوص اظهارات متفاوت و مختلفي كه در خصوص پروتكل الحاقي و پرونده هسته اي در داخل ايران گفت: از ويژگيهاي آزادي سخن و اظهار نظر اين است كه سليقه هاي مختلف و متفاوت چه در جامعه مطبوعاتي، چه در حوزه مجلس و نخبگان سياسي و چه در بين صاحبنظران مختلف مطرح شود كه در در سطح هر كشوري ، حتي توسعه يافته نيز امري طبيعي است به شكلي همه افراد در سطوح مختلف نظرهاي يكسان ندارند و ممكن است نظرات با هم متفاوت و يا حتي متعارض هم باشد و اينكه در جامعه ما طيفي تشكيل شود كه بگويد بايد بمب هسته اي يا بمب اتم بسازيم تا اينكه گروهي ديگر تشكيل شود كه مطرح كند اصلا فعاليت صلح آميز هسته اي نداشته باشيم طبيعي است، به شكلي از يك طرف تندروي مي شود و از سويي ديگر عقب نشيني مي شود كه اين كاملا منطقي است.
وي تاكيد كرد: روند كلي كه بر فضاي سياسي ايران حاكم هست، حاكي از اين است كه ما به سمت امضاء پروتكل و احترام به قوانين بين المللي و همكاري و تقويت صلح جهاني حركت مي كنيم و كشوري هستيم كه به نوبه خود صلح جهاني را تقويت كرديم بنابراين برآيند تصميم گيريها و موضع گيريهاي كشور به سمت امضاء پروتكل و مثبت انديشي نسبت به اين موضع هست.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تصريح كرد: NPT و پادمان هسته اي و هم پروتكل الحاقي همه حاوي جزئيات و زمينه هاي حقوقي براي طرفين هست و كشورهايي كه در نظر دارند كه وارد اين حوزه شوند به يك سلسله روابطي متعهد مي شوند كه متقابلا آژانس نيز متعهد به ارائه خدمات متنوعي به اعضا هستند كه اين جزء قرارداد حقوقي است.
وي افزود: حجم همكاري مثبت ايران بايد متصل شود به همكاري سازنده آژانس و به هرميزان كه آژانس نسبت به همكاري با ايران از خود ضعف يا دوگانگي نشان دهد طبعا آثار زيان باري را در همكاري ايران خواهد داشت و ما از مجامع بين المللي و آژانس انتظار داريم كه متقابلا همكاري قانونمند و تصريح شده را به نفع ايران اعمال كند.
راهكارهاي موفقيت در « ديپلماسي هسته اي » از نگاه صاحبنظران (12)
موسوي: ايران رويكرد همكاري منطقي و شفاف را با آژانس بين المللي هسته اي ادامه دهد
ميرطاهر موسوي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با اشاره به نوع ديپلماسي ايران براي موفقيت پرونده هسته اي گفت:ايران بايد رويكرد همكاري منطقي و شفاف را با آژانس بين المللي هسته اي ادامه دهد .
کد خبر 69394
نظر شما