به گزارش خبرگزاری مهر، صندوق احیاء به استناد قانون برنامه چهارم توسعه، مجری احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی فرهنگی و ابنیههای با قدمت تاریخی 100 تا 400 سال، به منظور کاربریهای مختلف مرتبط با صنعت گردشگری است.
از جمله این کاربریها هتل، مجموعههای پذیرایی تاریخی و مجموعههای تاریخی بینراهی اقامتی پذیرایی هستند که عمدتاً خدمات رسانی دراین مجموعهها برمحور فرهنگ و آداب وسنن مناطق مختلف ایران برای ارائه تجربهای منحصربه فرد برای گردشگر صورت میگیرد.
فهرست بناهای تاریخی قابل واگذاری به صندوق احیای بناهای تاریخی بر اساس مصوبه به شرح ذیل است:
استان آذربایجان شرقی:
پردیس پیام (کاروانسرا)
پردیس کردشت (حمام تاریخی)
پردیس توبر (حمام تاریخی)
استان اردبیل:
پردیس اردبیل (خانه تاریخی)
استان اصفهان:
پردیس گبرآباد(کاروانسرا)
پردیس مرنجاب (کاروانسرا)
پردیس عامریها (خانه تاریخی)
پردیس امین آباداستان
بوشهر:پردیس دالکی (کاروانسرا)
استان تهران:
قلعه صمصام پردیس شهرستانک (کاخ)قلعه شاه عباسی )
خراسان رضوی:
پردیس ملک (خانه تاریخی)
استان زنجان:
پردیس سالار (حمام)پردیس چلپی اوغلو) (خانقاه)
استان سمنان:
پردیس ایوانکی (کاروانسرا)
پردیس آهوان (کاروانسرا)
پردیس شاه عباسی ( کاروانسرا)
پردیس ده نمک (کاروانسرا)
پردیس قصر بهرام (کاروانسرا)
پردیس عین الرشید (کاروانسرا)
پردیس میاندشت (کاروانسرا)
استان فارس:
پردیس آپادانا (هتل)
پردیس ایزدخواست (کاروانسرا)
پردیس شاپوری (کاروانسرا)
پردیس دیوانخانه
پردیس دوکوهک (کاروانسرا)
پردیس محتشم (خانه تاریخی)
پردیس وکیل (حمام تاریخی)
پردیس گراند هتل (هتل)
پردیس آوج (کاروانسرا)
پردیس سعدالسلطنه(کاروانسرا)
استان قم:
پردیس پاسنگان (کارونسرا)
پردیس دیر گچین (کاروانسرا)
استان کرمانشاه:
پردیس مامیدشت (کاروانسرا)
پردیس شاه عباسی (کاروانسرا)
استان گیلان:
پردیس شهباز خان (کاروانسرا)
پردیس بیستون (کاروانسرا)
پردیس لات (کاروانسرا)
پردیس صادقی (خانه تاریخی)
پردیس آق قولی(قلعه)
استان گلستان:
پردیس باقری (خانه تاریخی)
استان مرکزی:
پردیس خشکه رود (کاروانسرا)
پردیس دو دهک (کاروانسرا)
استان یزد:
پردیس فهادان
پردیس ابرکوه (خانه تاریخی)
پردیس حجت آباد (مجموعه بنا)
پردیس پهلوانپور (باغ تاریخی)
پردیس اردکان( باغ تاریخی)
پردیس نفت (باغ تاریخی)
پردیس حیرانی (خانه تاریخی)
پردیس دانشمندی (خانه تاریخی)
پردیس کاشفی (خانه تاریخی)
پردیس زیارتی (خانه تاریخی)
این تصویب نامه در تاریخ 8/3/ 1387 از سوی پرویز داودی، معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.
اختصاص بیش از 2500 هکتار از زمین های دولت به طرح مسکن 99 ساله
از سوی دیگر دولت در ادامه اقدامات خود برای حل مشکل مسکن و به منظور ساماندهی تولید و عرضه مسکن، با واگذاری رایگان 2564 هکتار زمین در ١8 استان کشور متعلق به دستگاههای مختلف اجرایی به وزارت مسکن در قالب طرح واگذاری زمینهای ٩٩ ساله موافقت کرد.
به گزارش مهر، با تصمیم نمایندگان ویژه رییسجمهور درباره اجرای تبصره ٦ قانون بودجه سال ٨٦ کل کشور مبنی بر لزوم تأمین مسکن مناسب برای آحاد ملت بهویژه اقشار کمدرآمد، تقویت نقش حاکمیتی دولت در امر تأمین مسکن و در راستای حصول به عدالت اجتماعی و توانمندسازی گروههای کمدرآمد با تکیه بر تقویت تعاونیهای تولید مسکن و خیرین مسکنساز، حصول مدیریت یکپارچه و منسجم زمین، کاهش سهم زمین در قیمت تمامشده واحد مسکونی، اراضی قابل انتقال برای این منظور در ١8 استان تعیین شد .
این اراضی جدید که افزون بر اراضی متعدد قبلی اختصاص داده شده شامل 256 هکتار در خراسان رضوی ، 140 هکتار در اصفهان، 2107 هکتار در آذربایجان شرقی و 50 هکتار زمین در استان کرمانشاه است .
بر این اساس، ١0 هکتار از این زمین های اختصاصیافته در قالب طرح واگذاری زمینهای ٩٩ ساله در استان های زنجان ، کرمان ، لرستان ، قم ، خوزستان ،هرمزگان، ، تهران، گلستان ، مازندران، گیلان ، آذربایجان غربی، قزوین ، سمنان و فارس واقع هستند که همگی به وزارت مسکن و شهرسازی منتقل میشوند .
بر اساس مصوبه دولت، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است خارج از نوبت نسبت به تفکیک و انتقال اراضی یادشده به نام وزارت مسکن و شهرسازی به نمایندگی دولت اقدام کند.
گفتنی است ، دولت پیش تر نیز 3660 هکتار زمین برای حل مشکل مسکن اقشار محروم در قالب طرح 99 ساله در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار داده بود که با مصوبه اخیر مجموعا 6224 هکتار زمین به این امر اختصاص یافته است.
این مصوبه در تاریخ 7-3-87 از سوی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
افزایش تسهیلات ساخت مسکن تا 27 هزار میلیارد تومان
در همین حال دولت با هدف تسریع در انبوه سازی مسکن در کشور ، رقم تسهیلات ساخت مسکن را از 10 هزار میلیارد تومان به 27 هزار میلیارد تومان افزایش داد و به بانکهای مسکن و ملی نیز اجازه داد 30 میلیارد ریال اوراق مشارکت جهت اعطای تسهیلات برای ساخت مسکن منتشر کنند.
به گزارش مهر، بر اساس مصوبه نمایندگان ویژه رئیس جمهور در مورد ساماندهی تولید وعرضه مسکن، بانک مرکزی موظف شد برای اجرای طرح های ساخت مسکن از طریق بانک های عامل در سال 1387، مبلغ 17 هزار میلیارد تومان علاوه بر 10 هزار میلیارد تومان بابت طرح های تعهد شده برای ساخت مسکن بر اساس بند "د" تبصره (6) قانون بودجه سال 1386 کل کشور (مجموعاً مبلغ 27 هزار میلیارد تومان برا سالهای 1386 و 1387 ) تسهیلات بانکی پرداخت نماید.
بر اساس این مصوبه ، کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت مسکن ، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بر روند پرداخت تسهیلات نظارت کرده و گزارش آن را در مقاطع سه ماهه به شورای مسکن ارائه خواهند کرد.
بر این اساس ، تمامی اعضای تعاونیهای مسکن در قالب تعاونی و نیز افراد غیر تعاونی به صورت انفرادی که خود مالک زمین بوده و و واجد شرایط بند "د" تبصره (6) قانون بودجه سال 1386 کل کشور (زمینهای اجاره 99 ساله و سایر طرحهای دولت دربخش مسکن) میباشند برای ساخت واحدهای خود از محل اعتبارات تبصره یاد شده مشمول پرداخت تسهیلات میگردند.
دولت در مصوبه دیگر، همچنین به بانکهای مسکن و ملی نیز اجازه داد به ترتیب نسبت به انتشار 2 هزار میلیارد تومان و یک هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت جهت اعطای تسهیلات برای ساخت مسکن اقدام نمایند.
بر این اساس ، نرخ اوراق یاد شده 5/17 درصد و با سر رسید پنج ساله خواهد بود 2 در صد از نرخ سود اوراق مذکور توسط دولت از محل یارانههای تخصیصی در بودجههای سنواتی پرداخت می گردد.
براساس این مصوبه، نمایندگان ویژه رئیسجمهور به منظور اجرای تعهدات پرداخت یارانه نرخ سود تسهیلات بانکی وجوه تودیع شده نزد بانک عامل به عنوان هزینه قطعی منظور میشود.
همچنین بانک عامل موظف است درمقاطعی که وزارت مسکن وشهر سازی اعلام میکند وجوه پرداختی را به حسابهای مربوط منظور و اعلامیه را به وزارتخانه مذکور ارایه نماید.
این مصوبات از سوی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
نظر شما